Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Botka szerint nem volt vérfürdő

Szeged - Megnyugtathatja a belpolitikát, ha Gyurcsány Ferenc a következő időszakban nem vállal politikai vezetői szerepet – mondta Botka László, aki szerint Bajnai programja alkalmas a legfontosabbakra: csökkenteni az élőmunka terheit és a szociális kiadásokat.
– Minden párt- és személyes érdeket félre kell tenni, az országnak gazdasági stabilitásra van szüksége. A világgazdasági válság elején vagyunk, meg kell védeni a magyar embereket, cégeket, családokat a 400 forintos euró rémétől, és meg kell akadályozni, hogy egymillió munkanélküli legyen az országban – jelentette ki lapunknak Botka László, az MSZP Csongrád megyei elnöke. Kifejtette: drasztikusan és jelentősen csökkenteni kell az élőmunkára rakódó közterheket és bérterheket, tehát jelentős szja- és tébéjárulék-csökkentésre van szükség. Ezzel párhuzamosan a válság időszakára mindenkitől, aki a központi költségvetésből szociális juttatásként vagy egyéb módon támogatásban részesül, néhány ezer forintot el kell venni. Az átmeneti kormány feladata ennek megvalósítása, Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt pedig olyan programot hirdetett, ami ennek megfelel.

– A szombati megyeelnöki értekezleten bölcs döntésnek neveztem Gyurcsány Ferenc pártelnöki lemondását. Az elmúlt egy hét eseményei után nem maradt más választása. Ezzel a lépéssel elősegítette, hogy Bajnai mellett meg lehessen teremteni a politikai és parlamenti támogatást. Talán megnyugtatja a magyar belpolitikát, ha Gyurcsány Ferenc a következő időszakban nem vállal politikai vezetői szerepet – közölte a pártelnök távozásával kapcsolatban, de azt cáfolta, hogy a megyei elnökök buktatták volna meg.

Botka: Az országnak gazdasági stabilitásra van szüksége
Botka: Az országnak gazdasági stabilitásra van szüksége

Az MSZP-ről azt mondta: az elmúlt egy hét többet ártott a párt presztízsének, mint az elmúlt két év, „de jelen pillanatban nem számít párt- és személyes érdek. Stabilizálásra van szükség, ehhez pedig az MSZP-t is stabilizálni kell".

A Hírszerzőn megjelent: a hétfői frakcióülésen Gyurcsány „vérfürdőt rendezett", nekitámadt a megyei elnököknek. Botka László ezt cáfolta:

– Ebből semmi nem igaz, a frakcióülésen voltak viták, a képviselők tudni akarták, mi történt szombaton az elnökség és a megyei elnökség együttes ülésén. A miniszterelnök nagyon visszafogottan nyilatkozott, szó nem volt vérfürdőről.

Végül kijelentette: korrektnek tartja, hogy Bajnai a szocialista és az SZDSZ-frakció tagjaitól egyértelmű kötelezettségvállalást vár arra vonatkozóan, hogy a programját támogatni fogják a parlamentben. „Nincs is más lehetőség. Ha a Fidesz kerülne hatalomra, ők sem tudnának mást csinálni. Az előrehozott választásról az a véleményem, hogy a nép nem miniszterelnököt választ, hanem képviselőket."

Farkas: Gyurcsány kinevezte

Farkas Sándor (a Fidesz megyei elnöke) úgy véli, az MSZP vergődése, az utolsó szalmaszálba való kapaszkodás testesül meg abban, hogy a szocialisták kerestek egy embert, akivel megpróbálják végigcsináltatni a következő egy évet. Kérdéses azonban, hogy Bajnai Gordon ezt végig tudja-e vinni, hiszen programja súlyos csapást készül mérni a társadalomra. Alkotmányos és jogi kérdéseket is felvet a hatalomra kerülése, mert nem választották, hanem Gyurcsány Ferenc kinevezte – mondta Farkas.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. Power 2009. április 01. 22:15
  „Borult a bili! Munkára fel kedves Barátaim!”
 • 57. rozator 2009. április 01. 20:26
  „33 rob_sz:Ehhez baromi sok romlott töltöttkáposztát kellett vacsizni!”
 • 56. garbon 2009. április 01. 19:36
  „Botkát is hamarabb elzavarják Szegedről mint gondolná.”
 • 55. maci52 2009. április 01. 14:10
  „Hogy lehet egy ilyen rosszindulatú,pofátlan kommunista ivadék Szeged polgármestere???????????????
  Emberek,egy bukott rendszer utolsó kínszenvedéseit éljük át,ez a tetű még mindig hisz Leninben? Még midig görcsösen ragaszkodik a Lenini eszmékhez,meddig tűrjük ezeket az élősködőket?
  Válságban hatalmas pénzeket lopnak el illetmény címen,esznek-isznak a gyűlések után,méregdrága kocsikat vesznek?Ezeknek még hisztek?”
 • 54. gagarin 2009. április 01. 13:16
  „Kár hogy a szeme nem olyan mint a pulcsija! De a lelke a hite a gondolkodásmódja mind mind VÖRÖS!!!!
  De ahogy olvasom még sok a drukker,fan,rajongó,pirosszemü aki szeret IGY ÉLNI!!!
  LASSAN MONDOM,HOGY AZOK IS MEGÉRTSÉK: a többbbbbbség NEM!!!!!!!!!”
 • 53. Power 2009. április 01. 13:14
  „Fremen! A szélsőségeseket nem akarom, csak az előrehozott parlamenti választásokat! A szélsőségesektől már kaptunk eleget.”
 • 52. grg 2009. április 01. 13:09
  „török: lendületesen megküldött hátulról mi?:) legalább egy intézkedését mondj ami Szeged fejlődését segítette bazd! gyárak zártak be, nincs munkahely, qva sok pénzt nyomnak a haveroknak (sajnos testközelből láttam), nincs beruházás!!! havonta jelenik meg, h. majd jön az xy cég stb. EGY SEM JÖTT! ment Kecskemétre, Debrecenbe, de Vásárhelyre is több ment, legyél már kicsit tájékozott vagy a gyomorig nyalásben már nem látsz kifelé?”
 • 51. gagarin 2009. április 01. 12:56
  „Németországban az Opel gyár eisenach-i üzeme új müszakot állított be hogy a sok Corsa igényt teljesítsék! Ott az eladott autók száma az első negyedévben 14000db volt. Nálunk 3-4ezer! Az építőipar Ausztriába kitalálta a szoc.lakások építését. Aminek igény szerinti magas száma miatt még magyar építők is mennek! A bérleti díj 30euro/hó lesz! Nálunk 100000ember munkanélkülivé válását jósolják az építőiparba. De a felsorolást,okoskodást, lehetne folytatni estig. Pedigg OTT IS VÁLSÁG VAN!!! Csak nem 60éve mint nálunk!
  A kommunizmus kisértete óta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 50. Fremen 2009. április 01. 12:31
  „Tökéletesen igazad van Power!”
 • 49. Fremen 2009. április 01. 12:31
  „"- Minden párt- és személyes érdeket félre kell tenni, az országnak gazdasági stabilitásra van szüksége. A világgazdasági válság elején vagyunk, meg kell védeni a magyar embereket, cégeket, családokat a 400 forintos euró rémétől, és meg kell akadályozni, hogy egymillió munkanélküli legyen az országban - jelentette ki lapunknak Botka László"

  Már megszokhattuk ettől a homokos patkánytól, hogy hazudik, ahogy a párttársai és a fideszes-szdsz-es barátai is.”
 • 48. Power 2009. április 01. 10:39
  „Már látom, hogy április 5-én a választóknak kell rendet csinálni és kikövetelni az előrehozott parlamenti választásokat. Nem csak Budapesten, hanem vidéken is. A kívülről támogatott és háttérből irányított, nem legitim bábkormány ne akarjon kormányozni. Akkor kormányozzon, ha a nemzet megadta a felhatalmazását erre és rábólintott. Egyenlőre nem a farok csóválja a kutyát. A képviselőknek bennünket kell képviselniük, nem egy lemondott miniszterelnököt. Ha képtelenek erre, kerüljük meg őket, mert erre lehetőséget ad az Alkotmány.”
 • 47. Riri 2009. április 01. 10:00
  „41.Garbon!mit is értesz szikrának?
  Éhezik a Magyar nép ennél több mi kell??????????????”
 • 46. IVY 2009. április 01. 09:52
  „JÓ a pulcsid, Laci! :D”
 • 45. flexsnake 2009. április 01. 09:37
  „megy a fröcsögés de érdemlegesen még nem szóltak hozzá :D”
 • 44. flexsnake 2009. április 01. 09:37
  „megy a fröcsögés de érdemlegesen még nem szóltak hozzá :D”
 • 43. gróf 2009. április 01. 09:13
  „Vajon kire néz ilyen cuki pofával? Solymosra?”
 • 42. garbon 2009. április 01. 08:59
  „Érlelődik a forradalom szele nem kell sokk hozzá csak egy kis szikra.”
 • 41. Power 2009. április 01. 07:48
  „Botka, Bedő, Szirbik...egyik sem engem képviselt engem, igaz hogy nem én választottam őket.
  Nekik kellene elszámolniuk a választóik felé, hogy hova tették a sok pénzt, miért lettünk adósok.
  Persze ha nem számoltatják el őket, ha nincs ellenőrzés, akkor azt csinálnak, amit csak akarnak.”
 • 40. hazaipalya 2009. április 01. 06:24
  „lila mellény jobban állna neki :D”
 • 39. hazaipalya 2009. április 01. 06:24
  „törökk,öszödi igaza van? vagy milyen? neevtséges v agy .”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,6 millióért tüntet egy termelő Röszkén

Röszke - Egyszemélyes néma demonstrációba kezdett Röszkén, a Gabona-Komplex Kft. telephelye előtt… Tovább olvasom