Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Botka, Vincze és a két Nagy László-napja

A kézilabdás Nagy László sörözött, ma bulizik; a csongrádi képviselő, Vincze László fröccsözött, Botka László szegedi polgármester kirándult és kávézott, Nagy László emlékpark-igazgató borozgatott, beszélgetett. A névnapjukat ünnepelték tegnap.
Első csörgésre fölkapta mobiltelefonját Szeged polgármestere, pedig Amszterdamban értük utol; épp egy kávézóban pihent, hallatszott, hogy a háttérben zene szól. Botka László feleségével kettesben utazott Hollandiába. – A választási hajtás után – és előtte – most tudunk pihenni – mondta. – Kirándulunk, megnézzük a Van Gogh-múzeumot. Sajnos ritkán adatik meg, hogy néhány napot pihenéssel tölthessünk – jegyezte meg. A hallhatóan pihent és jókedvű polgármesternek ma komolyabb programja kezdődik: Elzászba indul, hogy Strasbourgban bemutassa az Európa-díjas Szegedet, és a szegediek nevében köszöntse más kitüntetett városok vezetőit.

A csongrádi képviselőt, Vincze Lászlót viszont egy bizottsági ülésen értük utol. Délután kerestük újból, akkor már plenáris ülés zajlott az országházban. A névnapos csongrádi honatya magörült a köszöntésnek. Elbeszélte, hogy nem sokkal korábban egy vékony hang hívta, és azt mondta: „Szia Tata, Isten éltessen sokáig". – Úgyhogy a Tata most nagyon boldog – mesélte Vincze László.
Megtudtuk, hogy csak este megy haza, a vonata kilenc óra előtt ér Csongrádra. Utána a feleségével koccint, megisznak egy pohár sört vagy kisfröccsöt – a nagyobb ünneplést a gyerekekkel, unokákkal együtt tartják majd. A hétvégi, családi László-napozáskor szerény ebédet költ el együtt a família; általában apró, praktikus ajándékkal – zsebkendővel, inggel, borotvahabbal – lepik meg.

Munkával telt a László-nap délelőttje Nagy László számára. Az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark igazgatója kora délután összejött munkatársaival. – Ittunk egy jó bort, ettünk némi hozzávalót, csöndes beszélgetés kezdődött – mondta. – Otthon a feleségem és a két fiam társaságában ünnepeltünk, mindenfajta dévajságtól mentesen. Fiam is László, kedvenc étkeit ilyenkor ő rendeli meg. Szolid névnapi ajándékot is adunk a gyerekeknek. A lényege a dolognak az együttlét, a közösség, a munkahelyen és családban is.

A kézilabdás Nagy Lászlónak az a legfontosabb, hogy itthon van, végre Szegeden pihenhet. A Barcelona sztárja azt mondta: mindig megünnepli a névnapját is, de számára a születésnap fontosabb. Persze megiszik a László-nap tiszteletére is néhány sört a barátokkal, és ma este az egyik szegedi szórakozóhelyre is elmennek – szintén a barátokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szúnyogirtó csak a vérszívóknak árt

Az elmúlt hét végén is irtották Szegeden a szúnyogokat. Házi gyérítéshez ingyentablettát ad a… Tovább olvasom