Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Botkáék nem mennek

A kormányellenes szegedi tüntetők találkozóra hívták a parlamenti pártok megyei elnökeit a mai tüntetésre. A szocialisták és a liberálisok nem mennek, a jobboldal még tanakodik.
Hétfőn este a szegedi kormányellenes demonstráción a tüntetők nevében Péter Árpád főszónok felszólította a parlamenti pártok megyei vezetőit: jelenjenek meg a szerdai tüntetésen és válaszoljanak kérdéseikre: miért hazudik a kormány és ennek milyen hatása van Szegedre.

Botka László, az MSZP megyei elnöke azt közölte, a „felkérésre" Ujhelyi István országos alelnök, szegedi országgyűlési képviselő válaszol. Mint Ujhelyi fogalmazott, nem állhatnak egy színpadra, nem vállalhatnak azonosságot a szélsőségesen nacionalista Jobbikkal és a zavarkeltő MIÉP-pel, mert ezzel legitimálnák azokat, akik egy hete csapdában tartják az ország nyugalmát.

Beregszászi Sándor, az SZDSZ megyei elnöke nem ért egyet a tüntetőkkel, a részvételre való felszólításnak sem tesz eleget. Mint mondta, a döntéseknek és a vitáknak nem az utca, hanem a demokratikusan megválasztott parlament a színtere. – Azt sem lehet tudni, ki lenne a tárgyalópartner. Talán a Fidesz? A KDNP? A Jobbik vagy esetleg Szűrös Mátyás? – találgatott Beregszászi.

A szintén megszólított megyei Fidesz-elnök, Lázár János tegnap a délelőtti órákban tőlünk értesült arról, hogy a tüntetők őt is várják a múzeum elé. Később, a délután folyamán úgy nyilatkozott, a párt országos elnökségének döntésére várnak a részvételükkel kapcsolatban, álláspontjukat később alakítják ki. Hozzátette: a kampány miatt nagyon sok egyéb programra is időt kell szakítania.

Grezsa István, az MDF megyei elnöke azt mondta, kampányprogramjai miatt ő biztosan nem tud részt venni a múzeum előtti demonstráción, de a békés tüntetők követeléseivel egyetért. Mécs László, városi elnök úgy nyilatkozott, később döntenek arról, képviseli-e pártjukat valaki a tüntetésen, de ő maga szerdán este nem lesz a városban.

A KDNP megyei szervezete lapzártánkkor még nem döntött arról, hogy elmennek-e a demonstrációra. Kalmár Ferenc megyei elnök azt mondta: ha részt vesznek a tüntetésen, akkor válaszolnak majd a demonstrálók kérdéseire is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marosvári civil elnök lenne a megyei közgyűlésben

Nyolc évig a megyei közgyűlés alelnöke volt, most az elnöki posztért kampányol a makói Marosvári… Tovább olvasom