Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Botrány a Scalában, Alagnát kifütyülték

A szegedi konzervatórium egykori növendékének, Komlósi Ildikónak milánói sikeréről szombati lapunkban adtunk hírt. A múlt csütörtöki díszbemutató után a Franco Zeffirelli rendezte Aida-produkció vasárnap esti előadása kis híján botrányba fulladt a Scalában.
Roberto Alagna és Komlósi Ildikó – még együtt a Scala Aida-produkciójában. Fotó: MTI/AP/Marco Brescia
A szegedi konzervatórium egykori növendékének, Komlósi Ildikónak milánói sikeréről szombati lapunkban adtunk hírt. A múlt csütörtöki díszbemutató után a Franco Zeffirelli rendezte Aida-produkció vasárnap esti előadása kis híján botrányba fulladt a Scalában. Radames megszemélyesítőjét, az olasz sztártenoristát, Roberto Alagnát – akit a csütörtöki VIP-bemutatón még ünnepelt az elit közönség és a kritika – vasárnap a karzat kifütyülte. Nem a hangjával volt baj, hanem azzal, hogy az énekes nagyképű kijelentéseket tett a sajtóban a közönség „szakértelméről".

A botrány szenvedő alanya az Amnerist alakító Komlósi Ildikó volt: épp közös duettjükből utálta ki a publikum Alagnát, így egyik pillanatról a másikra egyedül találta magát a színpadon. Az előadás nem állt le, a kulisszák mögül gyorsan a színpadra lökték a második szereposztás Radamesét, Antonello Palombit, aki beéneklés nélkül, ingben és farmerban vette át a szerepet. A szünetben a Scala főintendánsa mentegetőzött és megköszönte Palombinak a beugrást, aki folytatta az előadást. A sértett Alagna, akire levonulása miatt büntetés várhat, a színházból is távozott. „Énekeltem már mindenütt a világon, és mindenhol sikerem volt, de ezen az estén úgy éreztem, mintha nem ezen a világon lennék. Itt nem volt igazi, lángoló, pezsgő vérű közönség" – panaszkodott a sztár a La Repubblica című olasz napilapnak. A hallgatóság hálásan fogadta váltótársát, és az előadás végén elhangzó kilencperces vastaps egyik fő címzettje is Palombi volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú hatvan közalkalmazottól

A városi fenntartású bölcsődékben, óvodákban és iskolákban 8 százalékkal kell többet fizetni jövőre… Tovább olvasom