Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Bővítik a klinikai hulladékégetőt

Négyszázmillió forintos, főleg uniós pályázati pénz segítségével fejlesztik tovább az orvosegyetemi klinikaparkban működő egészségügyi veszélyeshulladék-égetőt.
Az orvosegyetemen tegnap bemutatták azt a négyszázmillió forintos projektet, amelynek során a már meglévő égetőmű mellett – zöldmezős beruházásként – egy kétszintes épületet húznak fel hűtött tároló, gépkocsi-fertőtlenítő és laboratórium számára.

Az egészségügyi veszélyes hulladék elégetése során keletkező hőenergiát is hasznosítják majd, azt a klinikai hálózatba vezetik. A beruházás során az égetőmű kapacitása bővül: itt semmisítik meg a lakosságtól a patikákon keresztül visszagyűjtött gyógyszereket is.

Az orvosegyetemen 1997-ben a svájci kormány képviselőinek ösztönzésére közhasznú társaságot alapítottak, hogy svájci támogatásból felépítsék a kórházi hulladékégetőt. A SZOTE Szolgáltató Kht. ma egy év alatt hatszáz tonna hulladékot semmisít meg. Mivel az unió a szigorú magyar és svájci előírásokat is meghaladó feltételeket támaszt a veszélyes hulladék égetésére, elkerülhetetlenné vált az égetőmű fejlesztése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí magyar hangja: Gesztesi Károly

Dalí ürügyén a magánéletéről – Liptai Claudiáról, a két hónapos Pankáról és más élvezetekről… Tovább olvasom