Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Bozótvágó késsel vagdalták össze

Kiskundorozsma - Szilánkosra tört a könyöke, vágások borítják a fejét és a lábszárait annak a kiskundorozsmai férfinak, akit szomszédja bízott meg tanyája őrzésével, a házba azonban betörtek. A tulajdonos és ismerőse bozótvágó késsel akarta szóra bírni a szomszédot: részt vette-e a betörésben?
– Arra kényszerítettek, hogy üljek le a fotelba. Elém álltak, és ütöttek-vertek a matchetével. Több helyen is megvágták a lábamat és a fejemet. Nem emlékszem meddig kínoztak. Egyszer csak erőt vettem magamon, és ellöktem egyiküket, így tudtam kiszabadulni – elevenítette fel a szombat éjjel történt szörnyű vallatás perceit az a kiskundorozsmai férfi, akit szomszédja és annak egyik ismerőse hagyott helyben.

Életveszélyesen megfenyegették. Fél, ezért arra kért bennünket, hogy ne írjuk le a nevét, és a fényképen se legyen felismerhető. A szomszéd a férfira bízta háza őrzését, ahová a múlt héten mégis betörtek. A brutális vallatással azt akarta megtudni, hogy a férfi is részt vette-e a betörésben.

– Hónapokkal ezelőtt adott nekünk a szomszéd egy kulcsot azért, hogy nézzünk át néha a házba. Vigyünk enni a macskáknak, nyírjuk le a füvet, tartsuk rendben a portát. Azt mondta, ha nem teszünk eleget a kéréseinek, nagyon megbánjuk – hallottuk Tari Ferenctől, a helyben hagyott férfi testvérétől, aki elmondta: a szomszéd hosszú ideje rettegésben tartotta és zaklatta őket. Rendszeresen járt át hozzájuk vízért, előfordult, hogy kávét, ételt követelt tőlük.

A súlyosan megsérült férfit testvére, Tari Ferenc (középen) és ismerőse, Csorba László látogatott meg tegnap a szegedi traumatológián. Fotó: Miskolczi Róbert
A súlyosan megsérült férfit testvére, Tari Ferenc (középen) és ismerőse, Csorba László látogatott meg tegnap a szegedi traumatológián. Fotó: Miskolczi Róbert

– Pénteken vettük észre, hogy betörtek a házba. Eltűnt többek között a tévé meg a videó. Felhívtuk a szomszédot, hogy jöjjön le Szegedre, tudniillik ő Pesten él. Szombat délután ért ide. Átjött hozzánk, és arra kért, hogy menjek vele, nézzük meg együtt, hogy mi tűnt el a házból. Nem akartam átmenni, mert féltem, de végül mégis vele tartottam – emlékezett vissza a középkorú áldozat. A szomszédban támadói rögtön elkezdték verni, és azt kiabálták, vallja be, hogy ő is részt vett a ház kifosztásában. – Hiába bizonygattam, hogy nincs közöm a rabláshoz, csak folytatták az ütlegelést – emlékezett vissza a férfi. Állítása szerint akkor még nem fájtak annyira a sérülései – szilánkosra tört a könyöke, öt vágást ejtettek a fején, és többet a lábszárain – ezért lefeküdt aludni. Ferenc már akkor értesíteni akarta a mentőket, ám a testvére annyira rettegett, hogy nem engedte meg neki; a szomszéd megfenyegette, ha szólnak valakinek, Ferencet is elintézik. Reggelre azonban annyira fájt mindene, hogy meggondolta magát. Először „őrangyalukat", Csorba Lászlót hívták fel telefonon. A szociális munkás évek óta gondját viseli a testvérpárnak. Többek között ő intézte el azt is, hogy az idén bevezessék az áramot a két férfi dorozsmai tanyájára, ahol addig petróleum lámpával világítottak.

Szilánkosra tört a könyöke, vágások borítják a fejét és a lábszárait a kiskundorozsmai férfinak. Fotó: Miskolczi Róbert
Szilánkosra tört a könyöke, vágások borítják a fejét és a lábszárait a kiskundorozsmai férfinak. Fotó: Miskolczi Róbert

– Azonnal rohantam, ahogy felhívtak. Amikor odaértem láttam, hogy csupa vér az ágy. Értesítettem a mentőket és a rendőrséget – mondta Csorba László, aki tegnap délután befuvarozta az újklinika traumatológiájára Ferencet, hogy meglátogathassa testvérét. Míg a megvert férfi kórházban lesz, László viseli gondját a szintén ápolásra szoruló, száz százalékos rokkant Ferencnek.

Hamarosan műtét

A helyben hagyott férfi a körülményekhez képest jól van. Információink szerint szilánkosra tört könyökét a napokban műtik meg a traumatológián. Támadóit vasárnap aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt állították elő a rendőrök, majd gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették őket. A nyomozás még tart: egyelőre nem tudni, ki tört be a tanyára, és onnan mit vitt el.

Olvasóink írták

 • 9. KolompárRómeó 2009. november 18. 21:24
  „Márpedig ez kultúra, nem bűncselekmény. Csak megfelelő névvel és színnel kell születni és ezt még külön államilag védeni is kénytelen az adófizető és szeretnie kell.”
 • 8. SzegedUtca 2009. november 18. 04:29
  „"ha valakit bozótvágó késsel támadnak meg, biza rá lehet húzni az emberölési kísérletet!" AZ IGEN! akkor kap mongyuk..... másfél év letöltendőt :) pestről megmár biztos úton vannak a verőlegények igazságot szolgáltatni. Tűzrevaló a pesti patkány a két csicskása és ha már ég akkor dobjuk rá rendőröket is. NEEEEEM.... csak vicceltem.... vagy mégse?! :S :D”
 • 7. CID 2009. november 17. 21:27
  „Nem tudom, de szar bozótvágójuk lehet az elkövetőknek. Ha az enyémet használják, földig érne a farka a sértettnek.”
 • 6. AgiP 2009. november 17. 20:07
  „"Ferenc már akkor értesíteni akarta a mentőket, ám a testvére annyira rettegett, hogy nem engedte meg neki; a szomszéd megfenyegette, ha szólnak valakinek, Ferencet is elintézik."

  Jo, hogy foto is keszult Ferencrol! DM ismet felulmulta onmagat! Amikor azt gondoltam alacsonyabbra mar nem sulyedhet a szenzacio hajhasz, rosszul osszefercelt, masok altal megragott velemenyeket felbofogo, apro szurnalisztikajuk es ime, tevedtem! Szegyeljek magukat kedves Anna es Robert meg az egesz szerkeszto garda!!!
  Egyuttal szeretnem megragadni az alkalmat es meleg szeretettel gratulalni: buszkek lehetnek milyen nagyra vittek az ujsagiro Elvtarsak, videki fene gyerekek, kisemberekkel tolnak ki, hogy a szenzacio hajhasz, moralisan korrupt karrierjuket egyengessek!!! Remelem jol alszanak ejszaka! De biztosan nem kuzdenek alvaszavarral, az ennek a szegeny aldozatnak es testverenek jar majd mostantol fogva!”
 • 5. bo 2009. november 17. 17:28
  „"aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés" Nem vagyok egy jogász típus, de, ha valakit bozótvágó késsel támadnak meg, biza rá lehet húzni az emberölési kísérletet!”
 • 4. Zuperman 2009. november 17. 17:27
  „"A tulajdonos és ismerőse bozótvágó késsel akarta szóra bírni a szomszédot"
  Ne írják meg a nevét, mert fél!
  Mitől???????????????????? Hogy olvassák a nevét az újságban, és megtudják, hogy elárulta Őket?
  Hogy ez mekkora agytröszt!”
 • 3. SP 2009. november 17. 14:31
  „Más esetben a címét adták meg,
  esetleg egyedi képekkel beazonosíthatóan a környezetét.
  Vagy a szomszéd adatait,
  címét, hogy beazonosítható legyen közvetve a személy, aki kérte a neve elhallgatását.
  Igaz a nevét elhallgatták,
  de minden mást megadtak. Nem egyedi ez az eset.
  Nincs ez jól.”
 • 2. darch 2009. november 17. 12:01
  „paranoid: no igen, kedves szerkesztők! Jó lenne a nevet kiszedni vagy módosítani.

  Amúgy szomorú, hogy ilyen állapotok uralkodnak ...”
 • 1. paranoid 2009. november 17. 09:27
  „DM ! Teljesítettétek a sértett kérését.Nem írtátok le a nevét.Csak a tesvéréét. Teljesen.Akivel együtt él a tanyán.Most aztán nehéz beazonosítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak vésztartalék van Szegeden a szezonális oltásból

A H1N1 elleni vakcina mellett egyre többen adatják be maguknak a szezonális influenza elleni oltást is – ameddig tehetik. A világ gyártói ugyanis átálltak az új influenza elleni oltások gyártására. Tovább olvasom