Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bronzot ért a profi amatőrök csirkéje - Ismét remekelt a szegedi barbecue-s csapat

Ismét sikeresen szerepelt egy öttagú, amatőrökből álló szegedi csapat egy nemzetközi barbecue-versenyen.
A közelmúltban a BBQ Suncity Szeged elnevezésű baráti társaság Olaszországban, Velence Noventa di Piave tartományában megrendezett The War of Barbeque versenyen remekelt. A szegedieknek nem ez az első nemzetközi sikere: tavaly megírtuk, marhaszegy kategóriában első helyezést hoztak el a tokaji borvidék szívében, Tállyán megrendezett nemzetközi barbecue-versenyen.

A barbecue lassú tűzön, hagyományosan 110–120 Celsius-fok között, de mindenképpen 150 fok alatt, fatüzeléssel vagy természetes faszénnel képzett indirekt hőn, hosszan elkészített hús, amely a grillezéssel ellentétben nem érintkezik a közvetlen hővel, hanem forró levegővel készül el a hús.
Sikert sikerre halmoz a szegedi csapat. Fotó: BBQ Suncity Szeged
Sikert sikerre halmoz a szegedi csapat. Fotó: BBQ Suncity Szeged
Az olasz megmérettetésen az öttagú csapat – Nagy Iván, testvére, Péter, Mészáros Ádám, Tamási Péter és Komlódi Csaba – csirke kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott. Pork, azaz sertés kategóriában az ötödik helyen végeztek, összesítésben pedig nyolcadik lett a csapat.

– Igen erős mezőny volt, rengeteget tanultunk, nagyon örülünk, hogy ott lehettünk, és már készülünk a következő megmérettetésre. Illetve biztos, hogy idén is elindulunk az októberi magyarországi versenyen is Tállyán – mondta Nagy Iván.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegálisan lerakott szemétdombokat számolnak fel

Szinte egy hét alatt újratermelődnek az illegális szeméthalmok Szegeden, amelyek felszámolására csak az önkormányzat környezetgazdálkodási cége 80 millió forintot költ éves szinten - tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetőjétől. Tovább olvasom