Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Brutális támadás egy dorozsmai óvónő ellen

Szeged - A gyanú szerint egy 35 éves édesanya, leánya és egy további férfi családtagjuk a gyerekek szeme láttára tettleg is bántalmaztak egy dorozsmai óvónőt - értesült a Delmagyar.hu.

Egy 35 éves édesanya, leánya, és egy további férfi családtagjuk a gyanú szerint szerdán délelőtt felkereseték az egyik kiskundorozsmai óvodát, és az ott dolgozó egyik óvónőt inzultálták, megfenyegették, majd az ott dolgozók és a gyerekek szeme láttára tettleg is bántalmazták: haját húzták, fojtogatták, ütötték.

A rendőrség adatai szerint az eset előzménye az volt, hogy délelőtt az óvónő szólt a 35 éves nő lányának - aki az öccsét vitte az óvodába -, hogy ne késve hozza őt be, hiszen így a kisgyermek lemarad a reggeliről és a foglalkozások egy részéről is. Ezt a nővér sérelmezte, így családtagjaival visszament, és ebbéli nemtetszésüket ki is fejezték.

Az óvodai öltöző, ahol a támadás történt. Fotó: Schmidt Andrea
Az óvodai öltöző, ahol a támadás történt. Fotó: Schmidt Andrea

A rendőrök a bejelentést követően az óvodába siettek, és a megadott információk alapján az utcán elfogták a három személyt, akiket azonnal a rendőrkapitányságra előállítottak, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően a rendőrség őrizetbe vette őket.

***

A szerdai nap folyamán a szegedi rendőrök négy körözött személyt fogtak el a városban és környékén. Hármójukat a bíróság, egyet pedig a Szegedi Rendőrkapitányság keresett. Valamennyiüket vagyon elleni bűncselekmény miatt körözték a hatóságok.

Délmagyarország / Délvilág hírek Megrendítő részletek a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. Tüsi 2008. november 06. 14:15
  „kukimaka válaszolok a kérdésedre, Te B-meg!”
 • 91. kukimaka 2008. október 11. 21:09
  „figyeljetek,ti tahók!
  azokat a mocskos dolgokat,amit ti műveltek,azt miért nem írjátok le? pl.:h a saját gyerekeitekkel fajtalankodtok,a saját szüleiteket megölitek,pénzért gyilkoltok,felcsináljátok őket,egymástól vannak gyerekeitek.miért nem néztek magatokba ? minden nap lehet hallani a tv-ben, az újságokban,és a cigányok mégsem sértegetnek titeket,és nem beleznek ki úgy benneteket,mint ti most azt a nőt egy egyszerű pofonért,amit ráadásul meg is érdemelt az óvónő.
  ebből is kiderül, h ki a rasszista: a paraszt vagy a cigány.hogy mertek ítélkezni olyan emberekről,és olyan ügyről,amiről fingotok sincs, hogy mi az igazság és mi történt?
  tehát akkor ki is itt az analfabéta és a bunkó???????????”
 • 90. anonimus 2008. október 11. 20:57
  „még annyit,h szerintem ennek a fórumnak nem az a feladata,hogy arról írjatok hozzászólást,hogy kit milyen sérelem ért a romák részéről,hanem,hogy az adott újsághírhez szóljatok hozzá,arról mondjatok véleményt.
  az egy másik fórum feladata.”
 • 89. anonimus 2008. október 11. 20:47
  „kedves hozzászólók!

  szerintem elég nagy szemétség volt ez akár a média részéről,akár annak a részéről aki (félre)tájékoztatta a közvéleményt,mert ez az eset nem egészen úgy történt, ahogy azt megírták az újságok.
  jó lenne ha az emberkék megtudnák,vagy meg akarnák tudni,h mi is történt valójában.
  nem lehet úgy véleményt mondani egy ügyről, amíg mindkét fél verzióját meg nem hallgatták.
  én találtam olyan állításokat a média kiadványaiban, ami egyáltalán nem felelt meg a valóságnak,illetve vannak részletek ahol túloznak.
  az pedig,hogy etnikumhoz tartoztak az elkövetők vagy sem, egyáltalán nem befolyásolja azt ami már megtörtént.

  remélem,hogy sokan értik,hogy mit akarok mondani,aki meg nem,az a mai estén gondolja bele magát azok helyzetébe,akiktől kikapott az ovónő.az éremnek két oldala van,és nem árt néha mindkettőt megnézni.”
 • 88. senkisem 2008. október 08. 09:24
  „Ahogy olvastam a hozzá szolásotokat, nem igazán értek veletek egyet.
  Én magyar asszony vagyok, de az én gyerekeimmel is ugy bánnak az ovodába mint a ...... .
  Én nem itélem el öket , azért mert olyanok amilyenek.
  Látom ti faj gyülölö rasszisták vagytok.
  De ha ezeket a beszolásokat el olvasnák, bizony fel is jelenthetnek titeket.
  Mert a "CIGÁNY"-ozást büntetik.Hidjétek el, én is ugyan ezt tenném.
  Üdv.”
 • 87. exe 2008. október 04. 12:55
  „Nem csak nekünk átkok....A VILÁG SZENNYEI!”
 • 86. dev66 2008. október 04. 07:27
  „... És ezt a sok szarházi tetvet a mi pénzünkön tartják el, közben mindenki be van szarva tőlük, legfőképpen az igázságszolgáltatás. Nem lehetne már csinálni velük valamit?”
 • 85. asrác+int 2008. október 03. 16:28
  „Ja ma beszélgettem egy ismerősömmel és ezt hallgassátok! Dorozsmán a rohadt tetvedékeknek semmire se kell költeni, mivel az önkormányzat fizeti az áramot ezért mindent árammal csinálnak(fűtés mégha az utcát fűti is nem baj, főz, meg süt meg...) Vmint kb 5 gyerek után 100eFt-ot kapnak havonta, első dolga segély után elmegy a feketesas utcai zaciba és vesz aranyat 40-50eFt ér
  És akkor még ő nekik nagy a pofájuk hogy felháborodik az ember felmegy ellentünteni a roma gyülésre, mer felbassza az agyát a jó polgárnak az hogy segélyből BMW-re, Audi-ra, meg Mercire futja meg baszott nagy aranyakra! Hát nem csoda hogy mindenki pofáját bassza! Ja és azt meg hogy nincs cigánybűnözés, na ezt ne mondja senki, mivel a börtönök velük vannak tele, tehát rohadjon meg az összes családostul, purdéstul meg mindenestől! Fúj cigány!
  Minden jóérzésű fehér ember elítéli megveti és utálja a cigány fajt! Mivel nem emberek közé tartoznak, ez sajnos igaz és tény!
  A kórokozókat és a kártékony állatok mindenhol írtják! Ez a normális! Én őszintén sajnálom hogy ez és ilyen az igazság, de ez van!”
 • 84. matyika 2008. október 03. 13:40
  „Hát én azt javaslom tegyünk javaslatokat arra, hogyan oldjuk meg a problémát kicsiben, és hátha sikerül egy lavinát elindítani, csatlakozva olyan remek emberekhez, mint pl a monoki polgármester, vagy a kaszaperiek, és kisöpörni ezt a mocskot abból az állapotból, amibe benünket belerángattak, azt ugye belátjuk, hogy a felsőbb vezetéstől semmit sem várhatunk, akkor gyerünk Petőfi!- lázadj te!

  csináljunk valamit, ne csak a szánk járjon!!

  Én feltételezem tudnak olvasni, mert a jogaikat annyira tudják, ergo valaki a családból, aki elolvasta, kiokosította őket.
  Nyomtassuk ki a cikket és a hozzászólásokat, tegyük őket nyilvános helyekre, küldjünk belőle a more telepekre, adjuk tudtukra így, hogy elegünk van!!!!!”
 • 83. Balumama 2008. október 03. 10:46
  „A rengeteg hozzászólás is tükrözi a - szerintem jogos - felháborodást! Egyetértek az "egysrác +in" hozzászólóval. Sajnos ezeknek a senkiháziaknak több joguk van, mint a dolgozó "fehéreknek"! A segélyeiket pedig abból az adó forintokból kapják, amit én meg a többi balekkal fizettetnek. Kár rasszizmusról beszélni, és mindenkit ezzel vádolni. Környezetemben vannak eredetileg "cigányok", de rendesen dolgoznak régóta. Érdekes velük miért nincs baj??? A sok mocskot, szemetet eltüntetni míg nem késő? Indulatos vagyok de nagyon!!! Miért is nem kellenek ezek a mocskok egyetlen európai országnak sem????? Menne ki mindegyik az utolsó csecsszopóig! De mindenhol ez a gond velük. Átok ez a magyar népnek!!!!”
 • 82. qrumpli 2008. október 03. 04:17
  „Hmmmmmm talánha ellátnák önvédelmi fegyverrel az ovónőket?”
 • 81. joy 2008. október 03. 00:12
  „A jó jolgár követi példamutató viselkedésű prolitikussát!
  Haj rá fityisz!
  Nem teccik?
  Pofán baflak, oszjólvan!”
 • 80. bonjovi44 2008. október 02. 23:36
  „dm megfogalmazás:"35 éves édesanya",na ne,ezentúl megszólítás:"retek".Meg "Juca mama",ez már mindennek a teteje,még jó hogy nem "úriember".Fajvédő média.”
 • 79. Jemand 2008. október 02. 23:00
  „A védőnő,a szociális munkás,a gyámhatóság,stb dolgozói egymásközött számtalanszor elmondják,hogy a munkanélküli ,nem dolgozó, etnikumhoz tartozók általában kétszeres jövedelemmel rendelkeznek családonként, mint a napi 8-12 órát dolgozó fehérek.Udvaraikban szinte mindenütt új gépkocsik sorakoznak,néha
  2-3 is. A közelmúltban kitört a botrány,a munkahelyteremtésre szánt tízmilliókat elsikkasztották,az ügy a kiskunmajsai történet mellékszála.Ugyanez volt az osztrák kárpótlási ügyben is a teljes felnőtt lakosságuk a 2. világháborúban konzentrációs táborban volt Zalában és Burgenlandban-szerintük.A megyei bíróság már meghozta az első ítéleteket csalási,sikkasztási ügyekben elmarasztalva sokakat.”
 • 78. egysrác 2008. október 02. 22:40
  „A médiát meg egyenesen utálom és hányom kell tőle, mer mit lát a sok gyengefelfogású ember? Azt hogy megszórtak géppisztollyal egy házat, megdobáltak molotovval egy másikat és jön a k.va média és mutatja hogy kik voltak a házba sajnos éppen akkor csak a nagyanyó meg pár purdé, de a KÉRDÉS hogy vajon milyért is lőttek rájuk? Ja vmint egy kis válasz egy hozzászólásra! Igen sajnos eljárás nem sok lesz, miért is? Megmondom én! Mert ha ellop egy telefont akkor mivan? Megélhetési bűnöző, meg kisebbség, meg most épp ezér meg azér, csak kifogás van következmény nincs, vmit elég érdekesek a mutatok hogy a börtön igen nagy %-a velük van tele! Ez azért jelent vmit!
  Ezeken a dolgokon kell elgondolkodni! (Sajnos ide jutottunk és süllyedünk)”
 • 77. egysrác+in 2008. október 02. 22:32
  „Megvan mit hagytam ki, arról senki nem szól hogy a zálogházagból kik vásárolják fel az összes aranyat, sztem mindenki tudja! ("romák")
  Valamint milyen dolog az hogy a szintén nem a helyén lévő nővér akinek sztem iskolába a helye beviszi az oviba a kisgyereket és aztán mivel szegény munkáját végző ovónő szóvá teszi hogy mikről marad le a gyerek a m.os fajtája felháborodik haza megy elrinyálni a nágycsáládnak azok vissza mennek falkába mint az állatok, mer másképp sz.rt se tudnak és elgyepálják a normálisan, tisztességesen végző fehér embert!? Őszintén normális dolog ez egy úgynevezet modern társadalomban? Hát állatok vagyunk? Sztem nem, itt vannak állatok és sajnos már kb több száz éve nem tudtak háziasodni! Ez az úgynevezett káosz illetve fenenagy egyenlőség azóta van mióta nincs normális rendvédelmi szervezet, annó a csendőr világba tudták hol a helyük és jó is volt senki sem panaszkodott és megvolt a normális rendszer! Továbbá az A milyen dolog hogy a nagylány haza megy rinyál és volt otthon vki? Nem a k.szott munkába lenne a helyük? Rinyálnak segélyért, verik a fehér dolgozó polgárt, rábolnak, lopnák! De abba ki gondol bele hogy a k.va segély mégis honnan jön? kitől van?
  Na ti mocskok akiknek ilyenekre van idelyük ezekbe a dolgokba gondoljatok bele! De sajnos sztem mivel se írni, se olvasni nem tudnak ezeket a hozzászólásokat se fogják a hozzájuk hasonlóak olvasni!
  Mégvalami, nem értem a fajgyűlölő kifejezést, mikor látom hogy néz ki, hallom hogy nem tud komunikálni emberi módon, érzem hogy szaga van! Hát ezek alapján nem állatokról van szó? És az normális emberi dolog hogy egyes állatokat az ember utál én pl nem szeretem a pókokat se! De őket már jó ideje nem bántom, sajnálom bántani az állatokat:D”
 • 76. kiri01 2008. október 02. 22:31
  „Akkor most miért is vonulgatnak az antifaszok szombaton? A kirekesztés ellen, az agresszió ellen?
  Ki is van félelemben ebben az országban? Lassan úgy néz ki hogy a fehérek.
  Ébredj Magyar!!!”
 • 75. jemand 2008. október 02. 22:24
  „Bács-Kiskun megyei kisvárosunkban az említett kisebbségnek saját óvodája van.Nem kirekesztésből,hanem a kisebbség döntően abban
  a városrészben lakik,így a purdéknak nem kell buszra ülniük,/Kecel-Szilos/.Így kevesebb a probléma,csak a menetrendszerű óvodabetörésekkel kell számolni.Az értékesebb műszaki cikkeknek rendszeresen lába kél,pl.LCD tévé.
  A bajok a közös iskolában kezdődnek,de részben kivédhetők.A városban kevés a echte sváb,mégis német nemzetiségi osztályok vannakjó képességű szegény-gazdag,de nem az etnikumhoz tartozó kölykökkel.Hál Istennek az etnikum nem akar németet tanulni,mert ez heti öt plusz órát jelent.Az angolos osztályokba sem tolakodnak,talán egy sincs közülük.Képességeik alapján viszont többségük a kiskőrösi Speciális Iskolába jár,ha jár.A kezelhetetlen túlkorosak "magántanulókká"válnak,ez is egy lehetőség a szélsőségesen deviánsok távoltartására.Kis számban természetesen vannak közöttük is az oktatást nem zavaró,a tudást értékként kezelők is.Ezek a gyermekek jellemzően a dolgozó családokból kerülnek ki.
  *
  Városi lapunkban a kék hírek alanyai 80% fölött az etnikum tagjaiból kerül ki,de a fenti megoldásoknak is köszönhetően még nem szabadult el a pokol,mint sokhelyütt az országban.”
 • 74. Tök mindegy, h ki... 2008. október 02. 22:17
  „romák voltak, mindannyian tudjuk
  a gond, h nincs következménye, számukra egy eljárás, melynek végén megrovásban részesülnek, mindennapos, megszokott
  morális csőd az ország, négy manccsal, romákkal, neonácikkal, utcán lógó gyerekekkel, idióta szüleikkel...
  magyarország 2008...”
 • 73. egysrác 2008. október 02. 22:09
  „Jó estét
  Na nekem senki ne akarja beadni hogy magyarok csinálnak ilyet, mer nap mint nap tele van az a k.va híradó meg minden média velük itt ezt verik meg ott amazt, már hánynom kell ettől, szánalmas dolog hogy egy fehérek lakta országban már lassan a többségnek kell félni az úgynevezett k.baszott "kisebbségtől" Nem értem miér kell támogatni meg ennyire nyomni ezeket anélkül hogy megkérdeznénk bárkit is hogy akarja azt egyáltalán! Valamint rohadtul elítélem hogy a rendörségnek is úgy megvan kötve a keze, hogy jóformán l.rt se tehetnek, ahogy intézkednek már rögtön rasszizmus és fajgyűlölet ellenük a vád, szánalmas a rendszer az ország és ezek a helyzetek is! És igenis jogosnak tartom ha nem kapnak segéjt munka nélkül nagyon helyes, a kisebbségi f.szopó meg kussoljon a zsíros állásával együtt! Sajnos tudom miről van szó Dorozsmával kapcsolatba mivel Szegedi vagyok! Nem azt mondom hogy írtsák ki őket vagy vmi, elférnek, csak ha már annyira integráljuk őket akkor egyenlő félként kéne eljárni velük IS!!! Ha még eszembe jut vmi, majd kifejtem, hirtelen felindulásból ennyire futotta! Remélem nem bántottam meg senki érzéseit, nem az volt a célom, de ennyi és ilyenfajta hírek hallatán az ember kénytelen kifejteni érzéseit!”
92 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyelv- és számítástechnikai könyvek a hangoskönyvtárnak

Szeged - A 2F Nyelviskola nyelvkönyveket és számítástechnikával foglalkozó könyveket adományozott a… Tovább olvasom