Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Budapestről is jöttek az egyetem nyílt napjára - fotók

Budapestről is jöttek az egyetem nyílt napjára - fotók
Szeged - Szülői értekezlettel egybekötött nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem szombaton. A Dugonics téri Központi Épületben legalább négyszáz középiskolás érdeklődött az egyetemről, és a felvételi követelményekről.
Az érdeklődő középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat is várták szombaton a Szegedi Tudományegyetem Központi Épületében. Az egyetem teljes szakkínálata mellett tájékozódhattak a határon túli diákokat érintő felvételi követelményekről, a tanulmányi és szociális ösztöndíjakról, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, és segítséget kaptak az online felvételi jelentkezés leadásában is – mondta a Délmagyarországnak Béres Sándor, a rendezvény szervezője, aki szerint a Vajdaságból érkező diákokkal együtt körülbelül négyszázan látogattak el az egyetem nyílt napjára,

Köztük volt három budapesti diák is, Jenővári Péter, Kun-Szabó Gergely és Tolnai Marcell azon túl hogy osztálytársak, jó barátok is. Gergelyt a fizikai érdekli leginkább, míg Péter, ha minden jól megy mérnök-informatikus lesz majd, amihez Szegeden szerzik meg a tudást. Marcell is azt mondta, hogy az informatika érdekli, de ő még nem biztos abban, hogy Szeged mellett dönt. Abban azonban mindhárman egyetértettek, hogy az SZTE híre Budapesten is kiváló, a mérnökképzés pedig különösen erős.
Budapestről is jöttek az egyetem nyílt napjára. Fotó: Frank Yvette (galéria)
– Szociálpedagógus, vagy gyógytornász szeretnék lenni, erre pedig az SZTE kiváló hely – mondta a csongrádi Batsányi János Gimnáziumból érkező Kurucz Katalin és barátnője Gál Tamara.

A lányok előre gondolkoznak, hiszen még van egy évük beadni a jelentkezést, mégis úgy gondolták, hogy jó már most szétnézni ott, ahol később éveket töltenek majd.

– Én nagyon örülök neki, hogy ide szeretnének jelentkezni, mivel közel lesznek, itt maradnak a megyén belül. Ráadásul biztos voltam benne, - és nagyon büszke is vagyok - rá hogy a lányom valamilyen segítő szakmát választ – mondta a lányokat elkísérő Kuruczné Magyar Olga, Katalin anyukája.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldurvult az ellenőrzés a 2-es villamoson

Eldurvult az ellenőrzés a 2-es villamoson
Előző nap lejárt bérletével utazott, az új, még kitöltetlen bérletét pedig nem adta vissza neki az ellenőr, emiatt kihúzta azt a kezéből egy szegedi nő, akit állítása szerint ezután bántalmazott az ellenőr. Tovább olvasom