Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Bulgakovval zárja az évadot a színház

Magyarországon eddig keveset játszott Bulgakov-mű debütál(t) a hét végén a nagyszínházban. A Moliére, avagy az álszentek összeesküvése című darabot csak pénteken és szombaton láthatja a közönség, jövőre viszont ezzel kezdik az évadot. A művészet és a hatalom viszonyára fókuszál a darab, amelyet Alföldi Róbert állít színpadra, aki először rendez Bulgakovot.
 – Szeretnék ebben egy közeget teremteni, amelyben mindenki csinálja a dolgát, de ösztönösen mocorog valami furcsa szorongás bennük. Nem tudom, kinek van igaza, mi a jó válasz, amikor a hatalom beleszól abba, hogy mit gondolj – magyarázta a rendező még az olvasópróbán. 

A Napkirály korában az egyház támadásnak vélte Moliére Tartuffe-jét, pedig ő hívő ember volt. Ám színházi emberként nem adhatott választ a problémára, csak tükröt tartott, bemutatva azt önmagában. Az eredeti mű legalább negyven karaktert számlál, itt összevonták a szerepeket. Nemcsak sok szereplővel, de sok helyszínnel is játszik az előadás. A főszerepben Moliére-t, a sikerei csúcsára ért drámaírót láthatjuk. Őt az Újvidéki Színház művésze, Balázs Áron alakítja, a Napkirályt pedig Medveczky Balázs formálja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonötödik alkalommal nyitották meg a rendezvényt - Elkezdődött a jubileumi borfesztivál

Huszonötödik alkalommal nyitották meg a rendezvényt - Elkezdődött a jubileumi borfesztivál
Péntek délután ünnepélyes körülmények között megnyílt a XXV. Szegedi Borfesztivál. A szervezők tíz… Tovább olvasom