Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Bűnbandák tartják rettegésben Dorozsmát

Szeged-Kiskundorozsma - Néhány hónapja betörésekre szakosodott rablóbandák tartják rettegésben a dorozsmaiakat. Péntek hajnalban szétverték a helyi polgárőrség autóját, majd kirabolták a Szélmalom vendéglőt.
„Az éjjel a rendőrökkel közösen járőröztünk. Ezalatt a gépkocsinkat bezárt udvar hátsó részében ismeretlen tettes megrongálta. Polgárőrség" – olvastuk a feliratot a kiskundorozsmai polgárőrök autóján a dorozsmai takarékszövetkezet előtt. A polgárőrök a több helyen betört szélvédőjű járművet közszemlére bocsátották. Céljuk nem titkoltan a botránykeltés. Szerintük a rendőrség tehetetlen a dorozsmai betörőkkel szemben.
Az autó mellett sokan megálltak: nem volt olyan, akinek legalább egy ismerőséhez ne törtek volna be ismeretlenek az elmúlt hónapokban. Egy fiatal fiú ismerősének például Dorozsma környéki nyaralójában jártak hívatlan vendégek. Egy asszony utcabelijének pedig a lakását fosztották ki az egyik éjszaka.

Megrongált polgárőrautó, közszemlén Fotó: Miskolczi Róbert
Megrongált polgárőrautó, közszemlén.
Fotó: Miskolczi Róbert

Dorozsmát a helyiek szerint néhány fős bűnbandák tartják rettegésben, akik állandó mobiltelefon-kapcsolatban állnak egymással, hogy mikor és hova kell betörniük. A tolvajok az éj leple alatt csapnak le áldozataikra. A polgárőrség ugyan sejti, hogy kik lehetnek az akciók mögött, de a rendőrökkel való közös járőrözéskor az egyenruhások hiába igazoltatják a gyanús alakokat: ha a papírjaik rendben vannak, nem tehetnek ellenük semmit. Igazoltattak péntek hajnalban is, amire a polgárőrök szerint bosszúból érkezett autójuk szétverése. Miközben pedig a rendőrök helyszíneltek a megzúzott kocsinál, néhány méterrel távolabb a Szélmalom vendéglőbe törtek be. A betörők kifosztották a játékgépeket, a pénztárgépet, majd gázolajat locsoltak szét a vendéglőben. A tulajdonos, Miklós Sándor szerint a tíz-tizenöt liter olajat a tettesek azért használták, hogy eltüntessék szagmintájukat. A vállalkozó szerint nincs megfelelő eszköz a rendőrség kezében ahhoz, hogy hatékonyan fel tudjanak lépni a tolvajokkal szemben.

– Néhány hónapja ugyanilyen módon törtek be az orvosi rendelőbe. Ott is gázolajat öntöttek szét, és vittek, amit csak tudtak. A napokban a helyi pékségből lopták el az egész pénztárgépet. Többekhez pedig úgy mentek be és rabolták ki őket, hogy az egész család otthon aludt – mondta az egyik polgárőr. Amikor kérdeztük, hogy neve közléséhez miért nem járul hozzá, azt felelte: tart a bűnbandák bosszújától. Kiskundorozsmán egyébként a polgárőrök számítása szerint az állandó rendőri jelenléthez tizenkét egyenruhásra lenne szükség. Helyette azonban csak négyen vannak, és őket is gyakran berendelik Szegedre, hiszen a belvárosi őrs alá tartoznak.

Nyomoznak

– Nagy erőkkel nyomozunk a pénteken történt két bűncselekmény elkövetői után. Visszatérően ellenőrizzük a frekventált dorozsmai helyeket nemcsak nappal, hanem éjjel is – mondta Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. cinca 2008. június 01. 13:57
  „Ebben a kérdésben az a baj ha valami civil szervezödés jön létre mindjárt az állam is azt nézi hogy a bünözök érdekeit sérti nem azt ,hogy a polgárok boldogulását szolgálja.és röktön törvénytelenek mondja,hisz aki nem bünözik anak nincs félni valoja”
 • 41. k 2008. május 29. 13:58
  „A Tóth Vendéglőnek a kamerája nem látott semmit??
  Hm vagy hogy van ez?”
 • 40. seleron 2008. május 29. 10:49
  „Azért nem mondhatok cigányt mert a cigány kerék helyett is azt kell mondani hogy kreolkarika HEHE.
  De ha kivetted volna kedves Winettou az irásom poénra ment.”
 • 39. wt 2008. május 28. 13:54
  „Két roti vagy vmi hasonló és pusztulhat a férgese.”
 • 38. manica 2008. május 28. 11:18
  „Nem elég hogy az állam ellopja tőlünk a pénzt, még ezek is elveszik azt amiért lelkiismeretesen megdolgozunk!
  Ez már igazán felháborító! Ők is megkapták az esélyt a tanulásra, csak annyi eszük sincs, hogy felfogják egy kis tanulással többre vinnék! Bezzeg a lopáshoz, betöréshez van eszük!”
 • 37. Kolompár Winettou 2008. május 28. 10:48
  „Miért ne mondhatná cigányt?
  Az OCÖ=Országos cigány önkormányzat.”
 • 36. seleron 2008. május 28. 09:49
  „A Szegedi nyóckerré lépett elő dorozsma. Hurry Hurry Ne bántsátok a feketerigót. Azért nem mondok cigányt mert nem lehet”
 • 35. joy 2008. május 28. 01:13
  „"...Többekhez pedig úgy mentek be és rabolták ki őket, hogy az egész család otthon aludt..."

  Lányomékhoz is -sajnos.
  Ők is úgy sejtik, megfigyelések után teszik ezt.
  Ráadásul a blökit valamivel elkábították, mert egyébként minden, a kapu előtt elhaladó idegent igen hangosan jelez.”
 • 34. orbán viktor 2008. május 28. 00:10
  „én is útálom a fajtámat de hát ők a legbiztosabb szavazók 2010-ben ...”
 • 33. szark 2008. május 27. 21:24
  „Rohadt szarházi cigányok,még nekünk kell megtanulni a cigó nyelvet a saját hazánkban,mi van a szlovák, sváb,szlovén szerb görög stb....kissebségekkel ők mit szólnakn ehez. Aztsem tudjuk kik ők,becsületesen dolgoznak,őkis eltartják ezt a genetikai hulladék tömeget.Mitörténik itt?”
 • 32. Gyblasz 2008. május 27. 20:49
  „Én is dorozsmai (subasai) vagyok, de a nagypofájú beszolások helyett segíteni kellene az illetékeseknek. Amúgy tudomásom szerint megvannak a gecik, reméljük így is van és nyugalmunk lesz végre.”
 • 31. Horty 2008. május 27. 20:18
  „Egy jó kis cikk,épp idevág: http://kuruc.info/r/1/25329/”
 • 30. GECI CIGÁNYOK 2008. május 27. 19:45
  „eLKÉNE A CIGÁNYOKAT ÉGETNI OTT LENN A TELEPEN AHOL VANNAK ROHADT GECIK”
 • 29. REPLICA 2008. május 27. 19:41
  „MOCSKOS GECI CIGÁNYOK CSINÁLJÁK HOZZÁM BETÖRNÉNEK LEVÁGNÁM A FASZUKAT!!!”
 • 28. DOROZSMA 2008. május 27. 19:36
  „UGYAN MÁR.............”
 • 27. jodo 2008. május 27. 19:11
  „Kb.20 éve laktam Dorozsmán! Imádtam ott élni!! Komolyan mondjátok,hogy a Vadliba utcába cigányok költöztek?? Dorozsma központjába mimől vettek ezek házat? Szomorú,hogy ilyen szuper helyből is lehet "svédcsikágót" csinálni!”
 • 26. Rs 2008. május 27. 18:34
  „Miért nem beszélnek az újságok, és a jól fizetett médiaszemélyek a cigányok rasszizmusáról? Mert olyan is van bőven. Nem csak a magyarok fejét kellene mosni azzal, hogy fasiszta, meg rasszista meg stb., hanem másokét is!”
 • 25. Clara 2008. május 27. 18:32
  „Először is, Charles Bronsonnak hatlövetű pisztolya volt a Vérbosszúban, ami Magyarországon még a törvénytisztelő állampolgároknak is tilos. (mert sok gondot megoldana, hihi).
  Másodszor is, a zsidók senkitől sem lopnak, legfeljebb a pénzügyileg tájékozatlanokat kissé kihasználják.... (fogalmazás kérdése, de szerontem a zsidókon csak a hülyék vesztenek)
  Harmadszor, ha a rendőrség tehetetlen, akkor a lakosságnak kellene tenni valamit, de mivel? Le vagyunk fegyverezve, akárcsak a diktatúrában. Akkor meg mi a fene a különbség???
  A rendőr nem akarja, nekünk nem engedik, a cigány meg már régen el van kanászodva.

  Megette a fene az egészet ....

  --------------------------------------------------------------------------------
  "terminátor 2008.05.27 11:47

  Egyre nyilvánvalóbb,hogy a cigánykérdést nem lehet megoldani nagy tervekkel.Egy út lesz gyermekeink jövője érdekében:a kemény fellépés a cigányokkal szemben,ha kell fegyverrel.Aki ezt nem látja be,az álomvilágban él.Az agresszivitásuk csak nő,rendőrtől,törvénytől nem kell tartaniuk.Parazita csürhe.

  Vlad Tepes 2008.05.27 13:38

  Szecsi!
  Az egyik ok az amit írtál.
  A másik pedig,a rendőri vezetőknek ki van adva,hogy ne bántsák a cigányokat ezzel összeugrasztva a magyarokkal,szépen lassan kiírtják egymást,izrael meg betelepszik a Kárpát-medencébe.

  o bacsi 2008.05.27 08:09

  Szerintem hamarosan jon az ideje a Charles Bronson film szeru vedekezesekre mert a rendorseg lusta es lassu es nem kepes a feladatat ellatni. Az igazsagugy megy nyomorban van igy nem kepesek a gyilkosokat se tartani tovabb mint 10-15 ev a ciganyt meg be se csukjak mert csak az lenne a boronben."”
 • 24. tahoszeged_i 2008. május 27. 17:54
  „Rohadt mocskos Vadliba utcai cigányok, takarodjanak vissza Indiába!!!!!!!”
 • 23. maci52 2008. május 27. 17:27
  „Valamikor volt ott egy rendőr aki nem a bokor mögé elbújva leste a járdán biciklizőket,Endre Bárónak hívták.Egyedül,meg a gumibotjával kordába tartotta ezeket a tetveket.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakóparkban élők nem tudták, hogy áruházak mellé költöznek

Szeged - A békés Vadaspark lakópark szomszédságában, a legszélső utca és a Móravárosi körút közötti telken két áruházat is építenek egyszerre. Tovább olvasom