Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Bűnmegelőzési napon rakták le az időkapszulát a Gedói Általános Iskolában

Idén először rendezték meg a bűnmegelőzési napot a Gedói Általános Iskolában, ahol elültettek egy fát, és egy időkapszulát is leraktak.
A Gedói Általános Iskola tanulóinak üzeneteit tették abba az időkapszulába, amelyet a bűnmegelőzés napja alkalmából ástak el az iskola udvarán a gyerekek előtt pénteken. _%M. Toronykőy Márta%_, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy az idei az első hivatalos bűnmegelőzési nap. Azért április 12-e lett ez, mert a kormány 2011-ben ezen a napon alakította meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot.
Bűnmegelőzési napon rakták le az időkapszulát a Gedói Általános Iskolában. Fotó: Török János - GALÉRIA
– A bűnmegelőzés napján a közös erőfeszítés, a széles körű összefogás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezen a napon országszerte megmozdulnak a bűnmegelőzés helyi képviselői, hogy bemutassák a közvetlen környezetükben folyó munkát, egy napra a bűnmegelőzésre irányítsák a figyelmet – mondta M. Toronykőy Márta.
Bűnmegelőzési napon rakták le az időkapszulát a Gedói Általános Iskolában. Fotó: Török János - GALÉRIA
Az osztályvezető azt is elmondta, hogy a kapszulába a most általános iskolába járó gyerekek rajzait és írásait tették, amelyek arról szólnak, hogy hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületeket és a köztereket. A kapszulát a tervek szerint 25 év múlva nyitják fel. Az időkapszula mellett elültették a bűnmegelőzés fáját is. Az időkapszula elhelyezésében részt vett Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Rádi Norbert, a megyei rendőrség bűnügyi főkapitány-helyettese, Gyurikné Vass Angéla, az iskola intézményvezetője és M. Toronykőy Márta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik a Gerilla Gourmet fesztivál

Sztárséfekkel, streetfood ételekkel és koncertekkel várja a látogatókat ma délután két órától a… Tovább olvasom