Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Bűnmegelőzési naptár a rendőrségtől

Szeged – Különleges adventi naptárt készített a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság: december 1-jétől 24-éig minden nap egy jó tanácsot lehet olvasni honlapunkon a rendőrségi "kastélyban".
Az országban egyedülálló módon adventi bűnmegelőzési naptárt készített a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Bűnmegelőzési Osztálya. A honlapunkon holnaptól elérhető kis program minden napra tartogat valami jó tanácsot – mindenkinek.

– A karácsonyi időszak bűnmegelőzési, baleset-megelőzési szempontból mindig kritikus. Hamarabb sötétedik, megváltoztak az útviszonyok, a karácsonyi vásárokban, forgatagokban sokkal nagyobb a lopás veszélye, a sokszor nem kellő mértékben befagyott tavakon megjelennek az első korcsolyázók – sorolt néhány jellemző karácsony környéki példát a veszélyhelyzetekre M. Toronykői Márta őrnagy, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Ezekre a legfontosabb veszélyekre hívják fel idén a rendőrök egy netes adventi naptárral a figyelmet.

Ennek a manzárdnak nyílnak ki egymás után az ablakai
Ennek a manzárdnak nyílnak ki egymás után az ablakai

Keressék a naptárt delmagyar.hu-n, amelynek minden nap egy újabb ablakát lehet kinyitni! A jótanácsok mellett a Délmagyarország, Délvilág egykori rajzolójának, Németh Györgynek a karikatúráin is derülhetnek.

NÉGY rajzai díszítik a rendőrségi jótanácsok egy részét
NÉGY rajzai díszítik a rendőrségi jótanácsok egy részét

Olvasóink írták

 • 7. Egyolvasó 2010. december 01. 06:51
  „http://www.origo.hu/itthon/20101130-nem-tamogatja-a-belugyminiszterium-az-igazoltatasok-ellenorzsesere-iranyulo-javaslatot.html”
 • 6. Fremen1 2010. december 01. 00:01
  „"egy rendőrségi informatikus"

  NovakLaci!

  Ezt ugye csak viccnek szántad? Áprilisban lefoglalták a rendőrruhás bűnözők egy biztonsági kamera felvételeit. Szerencsétlenek nem tudták megnézni, hogy mit is tartalmaz. Becsatolták az aktába. Látszik rajta, hogy bűncselekmények sorozatát követik el.:)

  Ennyit az informatikusaikról.:)

  Egy E52-es Nokián lévő adatok lementéséhez szakértőt rendeltek ki, persze törvénytelenül. Arról kevés szegedi rendőrruhásnak van tudomása, hogy egy szakértő kirendeléséről értesíteni kell az eljárás alá vont személyt. Nem is tették meg.

  De ez Zeppelin szerint "összeesküvés-elmélet", igaz a teljes ún. ügyirat a birtokomban van szeptember óta.

  Szóval, a "rendőrségi informatikusok" helyett dolgozó "szakértő" azt hazudja, hogy PIN kód híján nem tudott semmilyen adatot lementeni a telefonomról. Kár, hogy a mobilszolgáltatóm ezt másként látta. Hívásokat ugyanis kezdeményeztek a rendőrruhába öltöztetett gazemberek ugyanerről a lefoglalt telefonról.:)))

  Emiatt még nem is tettem feljelentést a Nyomozó Ügyészségen. Három eljárás már folyik e "makulátlan kapitányság" rendőrruhásai ellen. Nem kapkodok, az idő nekem dolgozik. Meg aztán had lássák meg ezek a rendőri munkát még imitálni is képtelen bűnözők, hogy hogy dolgozik egy rendőr!:)

  Ellenem már megszüntette az Ügyészség az eljárást. Jön a kárpótlás, meg az arra érdemesek felelősségre vonása.

  Zeppelin, toppants azzal a rendőrös lábaddal és hazudd, hogy ez csak összeesküvés-elmélet!”
 • 5. Fremen1 2010. november 30. 23:51
  „Zeppelin, tudod mit jelent az összeesküvés-elmélet kifejezés? Na ez a baj látod, hogy magadfajták hordanak egyenruhát!

  Kérd meg a magyar tanárodat, hogy fordítsa le számodra a hozzászólásomat!”
 • 4. novaklaszlo56 2010. november 30. 23:25
  „<moderálva off>

  Másrészt nem hiszem, hogy oly sokba kerülne egy ilyen naptár megszerkesztése, lehet, hogy egy rendőrségi informatikus pár óra alatt megtervezte, és újabb néhány óra alatt meg is csinálta, s mindezt az egyéb melója mellett, esetleg nem is túlórában. Mindegy, szerintem normális gesztus, és nem hinném, hogy bárkinek árt, még ha nem is oldja meg a karácsonyi közrendvédelmi gondokat. Ha valakinek mégis felmegy tőle a vérnyomása, hát ne nézegesse. Lehet, hogy sok újat nem látok majd a kastély ablakaiban, de azért meg fogom nézni a tanácsokat. nem valószínű, hogy ártani fog az egészségemnek. :)”
 • 3. Zeppelin 2010. november 30. 20:30
  „Fremen1!

  Neked mindenről az összeesküvés elmélet jön le...?”
 • 2. Fremen1 2010. november 30. 19:20
  „Antikos, tényleg lehúzás szagú, és tökéletesen felesleges ez a marhaság. Az embereknek nem tanácsokra, hanem a feladatukat becsületesen ellátó, felkészült rendőrökre volna szükségük.”
 • 1. antikos 2010. november 30. 14:18
  „Inkább a 107-nél (ügyelet) ülő kollégák ingerküszöbének feltolását és emberségesebb hozzáállását finanszíroznák... Ez felesleges pénzkiadás.
  A panelrendőr programmal több bűncselekmény megszűnhetne. Vissza kellene bérelni a rendőröket, szabadidőben komoly pénzért! Anno ez nagyon jól működött!!! Nem pedig ilyen bizniszszagú pályázati pénzes(?) kiadványokkal mutyizni! Nekem ez a véleményem! Komolyan el kellene gondolkodni ennek milyen hozadéka van. Véleményem: semmi...
  Ja és ha javasolhatnám újra legyenek fogalmazók!!! A rendőr diktafonban, vagy kamerával rögzített intézkedése bemenne interneten, mire beér a járőr, le van írva a jelentés és csak alá kell írni. A rendőrök utálnak adminisztrálni!!! Meggyorsítaná a munkát, sőt visszajönne az intézkedési kedv, több bírság bevétele lenne az államnak. Arról nem is beszélve egy jól kiképzett rendőr egy óra szolgálata minimum 10.000 Ft/órába kerül az államnak, míg egy leíró max. 1200 Ft/óra közterhekkel. Tényleg ennyire gazdagok vagyunk, hogy a rendőrök órákat gépelgessenek???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros szélű mackósajt = elsőbbségadás kötelező

Rendhagyó, önkéntes KRESZ-oktatást tartunk a Rádió Plusszal. Előre elnézést kérünk. Tovább olvasom