Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Bűnügyi hírek - ez történt a hétvégén Szegeden

Szeged - Fokozott ellenőrzést rendelt el a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője péntekről szombatra virradó éjszaka a közelmúltban a város területén megszaporodott bűncselekmények megelőzése és felderítése érdekében.
A rendőrség tapasztalatai szerint hétvégente jellemzően közterületen, ittas állapotban követnek el bűncselekményeket, ezért az ellenőrzés a szórakozóhelyekre, kocsmákra is kiterjedt. Az akcióban több mint száz rendőr, valamint a Polgárőrség, a Városőrség, a Vám- és Pénzügyőrség és az APEH munkatársai vettek részt.

Az ellenőrzés során három ittas autóst, egy ittas segédmotor-kerékpárost és egy érvényes vezetői engedély nélkül motorozót szűrtek ki a közúti forgalomból a rendőrök.

Az egyik ittas sofőr és két utasa nehezen viselte, hogy lebuktak. Először menekülni próbáltak a rendőrök elől, majd mégis megálltak. Ekkor passzív ellenállásra és üvöltözésre tértek át. A BMW vezetője az alkoholszondát nem volt hajlandó kifújni, ezért a rendőrök kétszeres vérvételre állították elő, míg két utasa jogszerű rendőri intézkedés elleni engedetlenség miatt szintén bilincsben végezte a száguldást.

Egy 19 éves fiatalembert akkor értek tetten a rendőrök, amikor letörte egy Trabant hátsó rendszámtábláját, majd elindult vele a Roosevelt tér felé. A fiatal felnőtt álmában sem gondolta volna, hogy emiatt egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárás indul ellene. Mint vallomásában mondta, ittas volt, jó heccnek tartotta a dolgot.

Öt fiatalkorú fiú is a rendőrségen fejezte be az estét, miután a fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök tetten érték őket, miközben a Népkert soron haladva, erősen ittas állapotban kukákat rugdostak és borogattak. Csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Egy 16 éves fiú pedig éppen akkor bukott le, amikor a Dobó utcában egy kerékpár mellett guggolt és a nála lévő erővágó fogóval egy lezárt kerékpár lakatját akarta levágni. Lopás kísérlete miatt állították elő az egyenruhások.

Egy férfihoz azért kellett mentőt hívni a rendőröknek, mert annyira részegre ittas magát, hogy magatehetetlenül feküdt az utcán. Őt biztonsági intézkedés keretében kórházba szállították.

A belvárosban intézkedő rendőrök tucatnyi helyszíni bírságot szabtak ki közterületi koldulás, alkoholfogyasztás és csendháborítás miatt.

A Szegedi Rendőrkapitányság a következő hétvégéken is folytatja a fokozott ellenőrzéseket a közterületek elkövetett jogsértések megelőzése és kiszűrése érdekében - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. őrgróf 2010. október 26. 09:41
  „Végre megkezdődött a város megtisztítása. Ha keményen folytatják, ismét nő a város látogatottsága, idegenforgalma.”
 • 25. Bunghole99 2010. október 25. 21:25
  „ezt nem értem..pedig a fidesz-kdnp 2 hét alatt rendet tett.”
 • 24. nemvitatkozom 2010. október 25. 19:46
  „mennyi okosságot lehet itt olvasni. én személy szerint örülök, hogy létezik még ilyen rendőri ellenőrzés. engem - érdekes - nem bántanak, nem szúrnak stb... talán azért, mert betartom a szabályokat? persze én is belecsúsztam egy 15 km/h-val többel mentem. lefényképeztek, kifizettem. nem jött jól, mert másra is lehetett volna azt a pénzt költenem. de nem a rendőr nyomta a gázpedált, nem ő kért, hogy gyorsabban menjek...
  a büntetéseket csak szabályt szegő emberek ellen lehet alkalmazni, hiszen benne van... szabálysértés... és annak fáj, akit éppen büntetnek... és lehet mondani, hogy az 1 sör nem sör... ezt akkor is mondani kell, amikor az 1 sörrel majd a gyereket elüti, mert nagyobb lett a reakcióideje. ja, merthogy németo-ba lehet? költözz oda! csak ha ott az 1 sörrel követsz el hibát, akkor több lesz a büntetés is...
  szóval gratuálok, mert kevesen vannak, kevés pénzt kapnak, és nem a legjobb a felszerelésük... de ennek ellenére kimennek és dolgoznak.
  igaz - sajnos - vannak kivételek köztük is. akik visszaélnek a hatalmukkal, de úgy gondolom ez egyre kevesebb.”
 • 23. vimvirepellere 2010. október 25. 18:37
  „Szép munka volt. Ajánlanám még a T. Rendőrség figyelmébe a Kálvária teret, ahol nappal a hajlékonyak telehugyozzák a placcot, közvetlenül a játszótér mellett. Illetve ajánlom figyelmükbe a Boldogasszony sgt-i kerékpárútnak a Ságvári előtti szakaszát, ahol hiába van kerékpárút, továbbra is parkolónak használják a csököttlábú lárvák elmebeteg szülei.”
 • 22. maug 2010. október 25. 18:27
  „Hát ha mindig ilyen lelkesedéssel dolgoznának a rend éber őrei, akkor nem kellene kampányrazziákkal helyükre tenni a dolgokat!

  A szegedi kapitány eddig talán aludt, vagy nem itt élt? Vagy most szóltak neki, hogy sok a bűncselekmény? Inkább megelőzni kellene, nem akkor lépni, amikor már mindenki félve lép ki az utcára!”
 • 21. nanemaaa 2010. október 25. 18:23
  „"A belvárosban intézkedő rendőrök tucatnyi helyszíni bírságot szabtak ki közterületi koldulás, alkoholfogyasztás és csendháborítás miatt.

  A Szegedi Rendőrkapitányság a következő hétvégéken is folytatja a fokozott ellenőrzéseket a közterületek elkövetett jogsértések megelőzése és kiszűrése érdekében "

  No, itt a lényeg! Bevétel köll, mönjetök oszt büntessetök! De a "nagyokhoz" ne nyúljatok!”
 • 20. berzebúb 2010. október 25. 17:52
  „Nekem a cikkből a rendőrök helyett inkább, -idézek a cikkből: "A fiatal felnőtt" esete a rendszámtáblával - jön le hamarabb.No, meg a kukaborogatósdi, alk.szonda elutasítása és egyéb rendőri intézkedés elleni engedetlenségek, bicikli lopások, a jó régi ittas vezetés és jól megszokott vezetői engedély nélküli motorozgatások tömkelegéből csak egy pár eset, amiben intézkedések zajlottak. /-volna. Ha szabad ezt is. De hiszen itt mindent szabad. Máskülönben nem nagyon lettek volna erre esetek, példák a hétvégén. És hol van a fiatal felnőtt anyukája, apukája, vagy hol volt ezelőtt? Ha most ez a fiatal felnőtt még ott tart, hogy két pohár vbk után kukákat borogat...mi lesz később? :)
  Az autón a r.tábla sincs biztonságban, biciklilopás az minden órás történet, de...hát nem tudom. A rendőri intézkedéseket azért az átkosban de még közvetlen a r.váltás utáni időkben is alig-alig akadt, aki megtagadta volna, avagy csak próbát tett volna rá.Manapság már ez is "biciklilopás" kategória, minden órás.
  És mi lesz az alkoholistákkal? Ja, hogy még csak a fiatal felnőttek ténykedéseiből kaptunk ízelítőt.
  :(”
 • 19. történész 2010. október 25. 16:36
  „Igen vannak még talán normális rendőrök akik ellen mindent elkövetnek,hogy eltűnjenek..nem kellenek az ilyen majd én megmondom János vagyok világba becsületes szakmájukhoz értő rendőrök.Kíváncsian várom mikor nevezik ki az első 25 éves rendőr tábornokot ..hisz ma ilyen világot élünk..”
 • 18. liongate 2010. október 25. 16:24
  „Ja,ezt én is megkérdezném Kravinski te melyik bolygón élsz?A tudósoknak igazán elárulhatnád,mert már régóta probálnak élet után kutatni az űrben,úgy látszik,ez elkerülte a szemüket,esetleg Hollandia jöhet szóba,ha a Föld bolygóról beszélünk:(
  Kicsit el vagy szállva,de az nem baj,a mélyrepülés a legjobb,fájdalmas földetérést kívánok:)és észheztérést!”
 • 17. LukSzkaivoker 2010. október 25. 14:10
  „Egyszer apám vitt minket autóval Szegeden. Egyszer csak bevágott elénk egy autó (szó szerint bevágott, sréhen megállt előttünk), kipattant belőle 3 rendőr, kérték az iratokat. Az volt az érzésem, hogy mindjárt fegyvert rántanak, úgy csinálták, mint a kommandósok a filmekben. Az egyik elkezdett pattogni, meg kötekedni (szerencsére nem tudott mibe belekötni). Látszott rajta, hogy egy kis senkiházi pöcs, aki élvezi a hatalmát (és sajnos vissza is él vele). Ez nagyon gáz. Remélem, hogy vannak normális rendőrök is ...”
 • 16. aqaba10 2010. október 25. 14:01
  „Csak így tovább!”
 • 15. antikos 2010. október 25. 13:42
  „Na a hétvégi rendőr élményeim.
  1. Rákóczi térnél fordulunk kifelé (okt 23. du.) épp egyik rokonunkat vittük ki a Mars térre. Iszonyúan sok szigorú tekintetű rendőrbe botlottunk. Szó szerint szúrtak bennünket. Az arcukon ez látszott: "De szétverném a pofátokat, bárcsak 2006 lenne". Nem is értettem, hogy azt a pár politikust és pár örömködő (ellen?)forradalmárt miért kell így védeni. Aztán megláttam Szeged vezért ahogy kimagaslott a tömegből és a könny kicsordult szememből értettem visszatértek "azok az igazi jó dolgok", visszatért az 50-es évek...
  2. Széchenyi térről fordulunk a régihídra, előttünk egy jó állapotú, de kb. 25 éves Lada. Tipikus kisember a sofőr. Rendőr a Boszorkánykonyha elől le elé. Stop Nizzába megyek! Leállítja és gondolom jól megbünteti. Mert ugye a kisember az nem ember címszó alatt, no meg, hát a főnök kiadta utasításba nyugdíjat, mindent el a néptől, hisz forradalom volt...
  3. 107. És erről érdemes lenne egy kis oknyomozó riportot készíteni. Hány csengetés és mennyi kioktatás után lehet társalogni a vonal túlsó végén levő bűnvadásszal... Érdemes kipróbálni. Éles helyzetben nem ajánlott...”
 • 14. deszkás 2010. október 25. 13:31
  „KRAWINSKI! Te honnan a bánatból szakadtál ide és hülyitesz? Mert én is voltam az USÁba és a részeg sofőröket előállitják az autójukat elkobozzák (de van olyan állam ahol még az utastérben alkohol se lehet) de Angliába esetleg még be is darálják(!) Az egyszem űrhajósunkat hogy zsuppolták ki az USAból aki katonai attasé volt? Elárulom egy közúti ellenőrzésen bukott meg ittasságért,és mivel ott nem a flepni mutogatással kezdődik. (mint idehaza) És ne prolizz mert ha te NAGY ember vagy akkor azért nem teheted mert belőlük élsz vagy élősködsz.Kapis?”
 • 13. Isaac_Krawinski 2010. október 25. 12:56
  „Szazzal tobb rendor? :D :D Minek?! Rendorallam lesz igy is (koszi Viktor!), nem kell azt siettetni. Utcan ivasrol meg annyit, hogy a sok proli, balkani magyarnak szurja a szemet a dolog: menjetek el barhova: Olaszorszag, New York, Tokio... barhova mentek, mindenhol az utcan iszogato embereket fogtok latni. Ez csak a ti kadarista berogzodesetek (aki ´ellen mennyit kuzdotok meg ma is´). Elhetetlen ez a hely...”
 • 12. maji 2010. október 25. 12:54
  „Kiadták nekik, hogy év végéig a bevételi hiányt egyenlítsék ki. Most dolgoznak, aztán megint 10 hónap láblógatás lesz...”
 • 11. tekila007 2010. október 25. 12:54
  „"A rendőrség tapasztalatai szerint hétvégente jellemzően közterületen, ittas állapotban követnek el bűncselekményeket, ezért az ellenőrzés a szórakozóhelyekre, kocsmákra is kiterjedt."

  Gondolom ezekre a helyekre ők is ellátogattak ellenőrizni.”
 • 10. Kaccat 2010. október 25. 12:39
  „de mit csináltak ott az APEH munkatársai?
  Erről nem szól a cikk, csak hogy ők is ott voltak, bár nem értem, mi köze az adóhatóságnak a részegekhez... meg a lopásokhoz (bár ott ugye mindjárt büntethet, hogy nem vallotta be a tulajdonszerzést :D)”
 • 9. tekila007 2010. október 25. 12:37
  „Csirén!

  Még jobban értesültek szerint az összes házba betörtek, háromban pedig az UFO-k embereket is elraboltak...”
 • 8. jozko 2010. október 25. 11:24
  „Örvendetes ez akkor lesz, amikor eredményként is, hírként is "szenzációnak" számít!

  Egy százhetvenezres nagyváros hétvégi bűnügy statisztikájának / a résztvevő rendőri erők arányához képest/ ez nagyon is szold,a közbiztonság tényleges helyzetét alapul véve.
  A próbálkozás viszont dícsértes.”
 • 7. madsam 2010. október 25. 11:21
  „... ez kéne mindig, nem csak most. meg kéne még egy pár százzal több rendőr is...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert a múzeummal szemben Szalontai Csaba

Megnyerte munkaügyi perét a Móra Ferenc Múzeummal szemben Szalontai Csaba régész, az M5-ös ásatások korábbi koordinátora. Tovább olvasom