Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Bunyós hangulat a folyóban rekedt autó miatt

A Tiszában rekedt egy autó Szegeden. A tulajdonos állítólag egy szerb férfi. A már majdnem elmerült jármű indulatokat gerjesztett, két férfi tegnap majdnem ölre ment. A szakértők búvárokat küldenek a víz alá, próbálják kideríteni a környezetszennyezés mértékét.
A ladikban álló Csányi Jenő Kozák Péternek (Atikövizig) és Szilléry Lászlónénak (Atiköfe) magyarázza a történteket Fotó: Karnok Csaba
Bent rekedt egy autó az áradó Tiszában a Szegedi Ifjúsági Házzal szemben. A víz már a Golf kétharmad részét ellepte, az iszapból emberi erővel kimozdítani nem lehet. Vasárnap a kocsi környékén még olajfoltok látszódtak, tegnap a hatóságok szakemberei már nem találtak környezetszennyezésre utaló nyomot.

– Szerb tulajdonosa van az autónak – mondja Csányi Jenő, akinek hajója előtt ragadt az iszapba a „sárga tengeralattjáró". Hozzáteszi: olyan gyorsan jött az ár, hogy nem tudták már kivinni a járművet.

Kiemelés több százezer forint

Ha a hatóságok úgy döntenek, hogy az autót ki kell emelni a vízből, akkor Felső Tisza partot le kell zárni, áramtalanítani kell a trolivezetéket, hogy a darut leállíthassák. Kató Sándor, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője szerint a munka költsége jóval meghaladja a százezer forintot, amit az autó tulajdonosának kell kifizetni. A roncs elszállításáért és a forgalomból való kivonásért a regisztrált autóbontók 15 ezer forintot is elkérhetnek.  

– Mert nem is akarták – vágja oda a rakpart lépcsőlejárójában hirtelen megjelent középkorú férfi. Hatalmas szóváltás kerekedik, Tímár Gyula azt magyarázza az Atikövizig és az Atiköfe osztályvezetőinek, hogy „Csányié a kocsi, és csak színlelt szerződése van a jugói férfival". Különben is – mutat Tímár Csányi hajójára – azt a „környezetszennyező szemetet ideje lenne már eltakarítani".

– Persze, szeretnétek megszerezni a területemet, mert a kikötőtök már kicsi – vág vissza a hajón élő ember a ladikjában állva. A két férfi dühösen megindul egymás felé. Ekkor a fellegekben is összecsapnak a légtömegek, hatalmas mennydörgés hallatszik. A bunyó elmarad, mert sikerül elterelni a szót. Kiderül, Csányi segített a szerb kamionosnak még az ár előtt leengedni az olajat és a benzint.

– Mutasd csak meg az aksit, Vilikém – szól be a hajóra Csányi Jenő, és kisvártatva előkerül a Golf állítólagos akkumulátora.

Az Atiköfe osztályvezetője, Szilléry Lászlóné és az Atikövizig árvízvédelmi szakasz védelmi vezetője, Kozák Péter megegyeznek: a következő napokban búvárokat küldenek a víz alá, hogy kiderítsék, milyen rendszám van az autón, és tényleg nincs-e veszélyes anyag a kocsiban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korai lenne a garantált bérminimum?

Kormányrendelet írja elő a vállalkozóknak , hogy a minimálbér mellett a garantált bérminimum… Tovább olvasom