Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Bútoráruház lesz a bezárt nyomda helyén

Szeged legnagyobb bútoráruháza nyílik meg szeptemberben a volt nyomdaépületben, a Makkosházi körúton. Az átalakításhoz a tulajdonos jogerős építési engedéllyel rendelkezik. Úgy tudjuk, az avatás egybeeshet a Domus bezárásával, elképzelhető tehát, hogy nem engedik szélnek a régi csapatot.
Búcsúzik az utolsó nyomdai gép is. Fotó: Schmidt Andrea
Még jóval a felszámolási eljárás kezdete előtt, tavaly szeptemberben vásárolta meg a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. épületét a J. V. H. 2000 Kft. Szinte párhuzamosan azzal a folyamattal, hogy az üzemben fokozatosan leállt a munka, a dolgozókat pedig elbocsátották. Az ingatlanfejlesztéssel és bérbeadással foglalkozó cég ügyvezető igazgatója, Tóth Tamás már akkor azt mondta a Délmagyarország kérdéseire válaszolva, hogy minél előbb szeretnék bérbe adni az épületet.

A szegedi üzletembert a napokban újra megkérdeztük, mik a tervei az ingatlannal. Tóth Tamás bejelentette, jogerős építési engedéllyel rendelkeznek a nyomda felújítására, így előreláthatóan szeptemberben megnyithatja kapuit a város legnagyobb alapterületű bútoráruháza. A mintegy 4500 négyzetméter 80 százalékát már kiadták: 2700 négyzetméteren egy nagykanizsai bútor nagy- és kiskereskedő, az Ateir Kft. rendezkedik be, a megmaradt részeken pedig hasonló profilú, lakberendezéssel, lakáskiegészítőkkel foglalkozó cégek kaptak helyet. „Amikor a dunántúli céggel megállapodtunk, már célzatosan ehhez a profilhoz kerestünk további társakat" – mondta Tóth Tamás. Az Ateir eddig Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Sopronban vetette meg a lábát Szín&Vonal elnevezésű üzleteivel.

Szegeden jelenleg még mindig a Domus számít a leghatalmasabb bútoráruháznak a maga kétezer négyzetméterével. A tervek szerint azonban augusztus végén bezár, mivel az ingatlant a Tesco vette bérbe. Ármán István, a Domus igazgatója is tud az új kereskedő belépéséről a szegedi piacra, de a továbbiakkal kapcsolatban nem kívánt részleteket elárulni. Lapunk azonban úgy értesült, tárgyalások folynak a dolgozók átvételéről. Ezt Biskovics Márton, az Ateir Kft. ügyvezetője ugyan nem erősítette meg, de azt mondta, ha valóban bezár a Domus, szívesen dolgoznának az értékesítőkkel, hiszen ismerik őket.


Az OTP-ház felújítása is elkezdődött

Tóth Tamás 2004 elején vásárolta meg az igazságügyi tárcától a Széchenyi tér és a Takaréktár utca sarkán álló úgynevezett OTP-ház 51 százalékos tulajdonrészét. Idén tavasszal elkezdődött a „társasház" – amelyben a másik nagy tulajdonoson, a bankon kívül három üzlet is birtokos – felújítása. Az utcáról még nem látni a munkálatokat, hiszen először a tetőt hozzák rendbe, majd sorra kerül a homlokzat is. Tóth Tamás exkluzív irodákat szeretne kialakítani saját részében, a Baumhorn Lipót építette szecessziós palota legfelső szintjén, majd azokat bérbe adni. De nem zárkózik el más megoldásoktól sem. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom