Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Buzogány és virágbot a Drogcentrumban

Szeged - Három éve működik a zsonglőrklub a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrumban, ahol egymástól tanulnak az ördögbotosok és a poi-t használók is.
– Legtöbbször a klasszikus, labdás számmal kezdik az érdeklődök. Először kettővel, majd fokozatosan rá lehet térni a háromra is – mondja Jedi Ágost a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrumban, ahol párjával zsonglőrklubot vezet.

Három éve működik a klub, ma már olyan népszerű, hogy heti két foglalkozást is tartanak, amelyek háromórásak. Van itt buzogány, virágbot, ördögbot és poi is, Ágost elmagyarázza, hogy mi mire való. A poi tulajdonképpen zokniba csavart labda, amelyet látványosan lehet pörgetni. Az ördögbottal és a virágbottal több másik botot lehet egyensúlyozni, feldobni, megpörgetni. A buzogányt két zsonglőrtanár mutatja meg, a fehér bábukat egymásnak dobálják a terem közepén.

Zsonglőrök a drogcentrumban. Fotó: Karnok Csaba
Zsonglőrök a drogcentrumban. Fotó: Karnok Csaba

– Azért jó ez a foglalkozás, mert nagyon hamar sikerélményt lehet elérni. Kint voltunk nyáron a SZIN-en is, ahol rendkívül sok érdeklődő keresett fel bennünket. Mi megtanítjuk az alapokat, de itt mindenki a másiktól tanul. Nekünk is tudnak újat mutatni, akik ide járnak – magyarázza Tóth Kitti, Ágost párja.

A két zsonglőrtanár azt mondja, mindenki mindent kipróbál az újak közül, egészen addig, amíg a számára legjobb eszközt meg nem találja. Ők ketten nem az előadás, inkább az oktatás irányába mentek el, az egész rokonság megfertőződött a zsonglőrködéssel. Ágost testvére például tűzzsonglőr.

– Rendkívül hasznos dolgot tanítunk, a foglalkozás javítja a mozgáskoordinációt, önfegyelemre tanít. Sok tanulási nehézséggel küzdő gyermek is jön hozzánk, az edzés erősíti a koncentrációs képességüket is – mondja Kitti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelt ápolási díj: havi 47 ezer 700

Az eddigi 34 ezer 500 helyett 47 ezer 700 forint ápolási díjat kap havonta a 60 éves Terike, aki több mint tíz éve gondozza teljesen béna fiát. A kiemelt ápolási díjat kérvényezni kell. Tovább olvasom