Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Cég a tudás mellett

Már több ezer Szegeden végzett hallgató csatlakozott a 2005-ben alapított SZTE Alma Mater Klubhoz. A kezdeményezés egyre több támogatót vonz a gazdasági szférából is.
Az SZTE Alma Mater Klub eseménynaptára szinte minden hónapban kínál újdonságot azoknak, akik ingyenesen regisztráltatták magukat. Számuk mára több ezerre tehető, a legtöbben friss diplomások, de 80 éven felüliek is jelentkeztek. A klub legnagyobb érdeme, hogy az internet összes adottságát felhasználva segíti a régi diákok közötti kapcsolattartást, ráadásul a korábbi elszigetelt kari szerveződések helyett egyetemi keretek közötti „összetartásra" nyílik lehetőség.

A rendezvényeket egyre többen segítik a szegedi cégek közül – az egyetemen és az Universitas Kht.-n kívül is. Az Alma Mater 2007-es évadjának kiemelt támogatója a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt., Kiss Sándor vezérigazgató az idei egyetemi évnyitón átvette az SZTE Alma Mater aranyfokozatú támogatója címet. A vezérigazgató azért állt a klub mögé, mert meggyőződése, hogy a szellemi tőkébe való befektetés előre viszi a gazdaságot, javítja a versenyképességet. A Szefónál mintegy félszáz diplomás dolgozik, a legtöbben a Szegedi Tudományegyetemen végeztek.

Alma-programok

Az SZTE Alma Mater második alkalommal rendezi meg a végzősök éjszakáját október 11-én az egyetemi sportközpontban (ha eső lesz, október 18-ára teszik át a találkozót). A 16-tól 22 óráig tartó rendezvényre elsősorban azokat a hallgatókat várják, akik ebben a tanévben fejezik be tanulmányaikat, és regisztrálnák magukat az Alma Materbe, hogy később könnyen elérjék őket, amikor az egykori diákoknak szerveznek programot. A deszkás bulinak elnevezett találkozón gördeszkások mutatkoznak be, DJ-k lépnek fel és szalonnát is lehet sütni, a buli 23 órától pedig a JATE-klubban folytatódik.

December 4-én érkezik az Alma Mater mikulása. Erre a rendezvényre a volt hallgatókat és családjaikat, illetve az egyetem jelenlegi dolgozóit hívják meg. Az esten az Alma együttes lép fel.
Az Alma Mater rendezvényei a regisztrált tagok számára ingyenesek, feliratkozni az interneten is lehet a www.u-szeged.hu/almamater oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borost és Bochkort kalitkába zárták

Szeged - Szegedről, a Széchenyi térről szólt kedd reggel a Sláger rádió reggeli műsora, a Bumeráng.… Tovább olvasom