Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Céljáratok indulnak szilveszter éjszaka

A Tisza Volán Zrt. helyközi és távolsági járatai szilveszterkor és újévkor a munkaszüneti napok menetrendje szerint közlekednek. A városokban a helyi tömegközlekedésben is a vasárnapi menetrend él.
A Tisza Volán Zrt. helyközi és távolsági járatai szilveszterkor és újévkor a munkaszüneti napok menetrendje szerint közlekednek. A városokban a helyi tömegközlekedésben is a vasárnapi menetrend él. A városokban az óév utolsó napján azonban nem egységesen, nem ugyanabban az időpontban állnak le a buszok, ezért aki biztosra akar menni, hívja fel a forgalomirányító helyeket. Szegeden például 18 óra körül állnak le a járatok, míg a megye többi városában 17 óra körül indítják az utolsókat.

Hódmezővásárhelyen ugyanakkor a porcelángyári dolgozók műszakbeosztásához igazodva még mennek buszok fél 10 és 10 óra között. Szegeden az óév utolsó napjának éjszakáján idén is közlekedik a 74E, a 79E és a 92E jelzésű járat. Január 2-án az iskolaszüneti menetrend érvényes.

Szegedi újévváró

December 31-én a szegedi Széchenyi téren 21 órától az NSZK, 22.30-tól a Nyuszi koncertezik. A Magna Cum Laude fellépése 23 órakor kezdődik, és az éjféli, negyedórás tűzijáték után is folytatódik. Az utcabál a Honey Bee zenekarral, Dj Márk közreműködésével 2.30-ig tart. A rendezvény miatt már ma 18 órától tilos parkolni a Károlyi utca–Kiss Ernő utca közötti teljes szakaszon. December 31-én 22 órától január 1-jén éjjel 1 óráig ezen a szakaszon behajtási tilalom van érvényben.

A Szegedi Közlekedési Társaság valamennyi járata szilveszterkor és újév napján vasárnapi menetrend alapján közlekedik. Az utolsó kocsik holnap este 18 óra környékén gurulnak ki a végállomásokról. Az 1-es és a 4-es villamos, valamint az 5-ös és a 9-es trolibusz vonalán azonban céljáratokat indítanak az éjszaka folyamán. Az 1-es villamos Szeged pályaudvarról 19 óra 20 és 22 óra 20, valamint 0 óra 20 és 3 óra 20 perc között óránként indul, de indítanak kocsit 23 óra 28-kor is, mivel a járatokat a budapesti vonatok érkezéséhez hangolják. A társaság tájékoztatása szerint az utasoknak az átszállást biztosítják. Rókusról az 1-es villamos este 7 órától hajnali 3-ig, a 4-es villamos Tarjánból Kecskésre fél 8 és hajnali fél 4 között, visszirányban este 8 és hajnali 4 között óránként közlekedik. Az 5-ös troli a Vértói úti megállóból és a 9-es troli a Lugas utcából este fél 8 és fél 4 között, előbbi az újszegedi gyermekkórháztól 8-tól 4-ig, utóbbi Makkosházáról 7 és 3 óra között szintén óránként indul. Az éjszakai céljáratokon az előreváltott menet-, és bérletjegyek, valamint egyéb utazási igazolványok érvényesek, de a járművezetőnél is váltható menetjegy 200 forintért.

A MÁV tájékoztatása szerint a vonatok december 31-én ünnepnapi, január 1-jén vasárnapi, január 2-án hétfői menetrend szerint közlekednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei szónoklatok a parlamentben

Csongrád megyéből a legaktívabb országgyűlési képviselőnek Ujhelyi István, a legpasszívabbnak pedig… Tovább olvasom