Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Célkeresztben a szegedi üvegesek

Legalább egy éjszakát kell hideg szélben eltöltenie annak, akinek szobájában valamilyen oknál fogva betörik az ablaküveg. Van ahol előzetes felmérést is tartanak, máshol elég telefonon bediktálni a paramétereket. Kocsival fél óra, ennek hiányában két nap alatt lehetünk túl az üvegcserén.
A száz kilométeres sebességet is meghaladó hétfői széllökések miatt sok szegedi lakás ablaka tört be. Legalábbis ezzel magyarázta a hosszú várakozási időt az üvegezéssel foglalkozó egyik nagyobb szegedi cég diszpécsere, amikor kétségbeesve hívtuk kora délután: a szél a mi szobánk ablakát sem kímélte.

Kértük, mihamarabb jöjjenek mestereik a helyszínre, a 0 fok körüli éjszakát nem szívesen vészelnénk át törött ablaküveg mellett. Hát, hát, hát – ismételgette hosszasan a bizonytalanságot kifejező szócskát, de időpontot nem tudott mondani. Kilátásba helyezte, ha minden jól megy, talán még a mai napon ellátogatnak hozzánk. Azt mondta, új ablakra a látogatásuk ellenére ne számítsunk, csak felmérik a terepet és jó esetben estére, rosszabb esetben holnap reggelre kaphatunk egy árajánlatot. Az új ablak csak egy nappal később, a délutáni órákban lenne „üzemkész" állapotban.

Az üvegezés maga még fél órát sem vesz igénybe. Ezt már egy másik, a város legnagyobb hírű üveges cégének diszpécserszolgálatán mondták el nekünk. Ennek megörültünk, de jókedvünk hamar tovatűnt. A fél óra csak akkor áll, ha mi szedjük ki a keretet az ablakból, és bevisszük a cég telephelyére. Megtudtuk, ha ezt megfelelő segítség hiányában nem tudjuk vállalni, két napot kell várnunk, amíg felénk tudnak nézni mestereik. Árajánlattal nem tudtak szolgálni, annyit azonban sikerült kiderítenünk, ha mégis a keret becipelése mellett döntünk, legalább a kiszállási díjat – majdnem kétezer forint – megspórolhatjuk.

Hogy szobánk végre újfent szélmentes övezetté váljon, arra egy kisvállalkozónál találtuk a legjobb megoldást: igaz, új üveget aznapra már ő sem ígért, de legalább a keretbecipelésről és az előzetes felmérés utáni árkalkulációtól megmentett minket. Javasolta, telefonon keresztül adjuk meg a betört üveg fajtáját, hosszát és szélességét. Azt mondta, pár centivel ennél nagyobb üveget készít majd el, és a helyszínen illeszti bele az ablakkeretbe. A csere lebonyolítását már másnap reggelre ígérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifogások sora a tilosban

Autósokat kérdeztünk meg a szegedi Szent István téren, miért hajtanak be a tiltó táblák ellenére. A… Tovább olvasom