Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Cigány gyerekek verekedtek, a szülők is beszálltak

Fiúk és lányok ugrottak egymásnak tegnap délelőtt a bezárásra ítélt szegedi Kolozsvári téri általános iskolában. Egy cigány lány megsérült, erre annak szülei megverték a konfliktust kezdeményező cigány fiút. Az iskola körüli rendet a rendőrség és a városőrség állította helyre. Ma reggel közterület-felügyelők vigyáznak az iskolára.
Külvárosi Rómeó és Júlia sztorijaként írja le az egyik mesélő, másik informátorunk pedig a cigányok által is lakott Cserepes sorhoz közeli iskola bezárása miatti konfliktusnak jellemezte a tegnapi atrocitást. Tény: a rendőrség is vizsgálja, pontosan mi történt tegnap délelőtt a szegedi Kolozsvári téri iskolában.

Szemtanúk elmondása alapján úgy tudjuk: tegnap a 10 órai nagyszünet kezdetén egy hetedikes fiú a lépcsőn lefelé jövet meglökött egy ötödikes lányt, aki ezt nem hagyta szó nélkül. Ahogy az udvarra ért a gyerekcsapat, a kislány védelmére kelő nyolcadikos lány nekiugrott a srácnak, aki – a többiek cukkolásának engedve – úgy arcul ütötte a nagylányt, hogy annak a szemöldöke felszakadt. A lányt sem a tanárok, sem a vérző sebe ellátására kész orvos nem tudta megnyugtatni. Valahogy értesítette a szüleit. A feldúlt apa és anya berontott az iskolába.
A lökdösődős fiút és annak öccsét hiába menekítették az udvari épületbe a tanárok, onnan a férfi kirángatta és megverte a két gyereket. Közben odaért a közeli Cserepes soron élő több roma család, sőt: később a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Kolompár László is. A sérült diákokat a mentők ellátták és elszállították, a gyerekverő felnőtteket a rendőrök kísérték el. A rend helyreállításában a városőrök és a közterület-felügyelők is segítettek.

– Idén ez az első, gyerekek közötti konfliktus – jelenti ki Szabó Márta. A Kolozsvári téri iskola igazgatója elismeri: egy-egy tanévben két-három alkalommal is előfordul, hogy egymásnak ugranak a gyerekek, de a vitát eddig mindig sikerült békés mederbe terelni.

Az igazgatónő emlékezete szerint a tegnapi eset az első olyan súlyos konfliktus, amikor a rendőrség, a mentők segítségét is kérniük kellett. – Nagy a feszültség a gyerekek között, hiszen köztudott: az iskolát a közgyűlés bezárásra ítélte. A döntéssel a szülők egyik fele egyetért, a másik viszont tiltakozik ellene.

– Szerelmi történet is lehet a város másik részében élő kamasz srác és a Cserepes sori lány konfliktusa mögött – véli egy, magát megnevezni nem akaró informátorunk. Úgy tudjuk: tanár nem sérült meg a viharos összecsapásban. A városrész önkormányzati képviselője, a városőrként is ismert Katona Gyula elmondta: a rend fenntartásában ma reggel is részt vesznek a közterület-felügyelők.

„Egy 15 éves fiú és egy hasonló korú lány összeszólalkozott és tettlegességre is sor került az egyik szegedi iskolában" – kezdődik a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, M. Toronykőy Márta által ismertetett közlemény. – Egyikük szülei bekapcsolódtak a vitába. Az atrocitásban részt vevő fiút és annak testvérét – eddig tisztázatlan körülmények között – bántalmazták. Az esettel kapcsolatban a szülők ellen garázdaság, valamint testi sértés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság folytat eljárást. A történtek részleteinek tisztázása miatt a nyomozás ma adatgyűjtéssel és tanúk fölkutatásával folytatódik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztatták a Karcsikát felkutató Földesi-Szabót

Letartóztatták a Mehmet Karcsikát felkutató és hazautaztató alapítvány kuratóriumi elnökét.… Tovább olvasom