Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Címeres egyetemi ajándékok

Nemcsak egyetemisták, hanem konferencialátogatók, külföldi professzorok, vagy ajándékra vadászó érdeklődők is vásárolhatnak a 2004 decemberében nyitott egyetemi ajándékboltban.
– Ez egy sakk-készlet, mellyel a sport „esélykiegyenlítős" formáját lehet vívni: a bábuk valójában kétcentes pohárkák, amelyekbe bort, nagymestereknek vodkát lehet tölteni. Aki üt, az iszik is – mutatta be a Szegedi Tudományegyetem TIK-ben található ajándékboltjának legdrágább szuvenírjét Buza Mihály üzletvezető. Akinek nincs 6600 forintja, de a vizsgaidőszakban búfelejtőre vágyik, bízhat a bolt fél- és egyliteres söröskorsóiban is. Síeléshez pedig nélkülözhetetlen kellék 2550-ért a fémbögre és a laposüveg, valamint a termosz 4400 forintért. A komolyabb hallgatók a bőr irattárcát és a rózsafa tolltartót kereshetik, ezer, illetve 4950 forintért – eleganciájukról ugyanitt gondoskodhatnak, selyem- és csokornyakkendő beszerzésével. Mindegyik tárgyat az SZTE címere díszíti.

Ám nemcsak egyetemisták, hanem konferencialátogatók, külföldi professzorok, vagy ajándékra vadászó érdeklődők is vásárolhatnak a 2004 decemberében nyitott üzletben. – Karácsonykor és júniusban jönnek a legtöbben, hogy ne utazzanak haza üres kézzel – mesélte Buza Mihály. A póló és toll a legnépszerűbb szuvenír, a legexkluzívabb pedig talán a hatezer forintos, Szegedről szóló DVD, amely külföldieknek ideális ajándék.

Ottjártunkkor Smirjova Uljána és Dan Dániel vásárolgatott éppen az üzletben, a hölgyön már eleve egyetemi címeres póló feszült. Dániel pedig esernyőt vásárolt. Már volt neki egy, de azt „rossz helyre tette a vonaton". Barátnőjének is szeretett volna belőle, de erről lebeszéltük, mondván: egy ernyő alatt mégis romantikusabb a séta az esőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyvescsőrű verebek

A Kárász utcai A Cappella cukrászda teraszán a kéregetőkön kívül más hívatlan vendégek is… Tovább olvasom