Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Cipősdoboznyi boldogság a rászorulóknak

Szeged - Az ünnepek közeledtével nemcsak családtagjainkat, hanem vadidegeneket is megajándékozhatunk. Ahhoz, hogy a rászorulóknak egy kis örömet szerezzünk, nem kell hatalmas kiadásokba verni magunkat: elég, ha összeszedjük megunt, de jó állapotban lévő dolgainkat.
A Máltai Szeretetszolgálat idén is meghirdeti Cipősdoboz elnevezésű akcióját: szegény sorsú erdélyi és kárpátaljai gyerekeknek gyűjtenek ajándékokat. A cipősdobozba édességet, játékot, könyvet, kifestőt, színes ceruzát vagy akár ruhaneműt is tehetünk – tudtuk meg Farkas Lászlónétól. Ha a meglepetés mellé üdvözlőkártya is kerül néhány kedves sorral, akkor a megajándékozott felveheti a kapcsolatot jótevőjével. Lengyel Gyula, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi régióvezetője elmondta: sok baráti kapcsolat alakult ki adományozó és adományozott között, akik meg is látogatták egymást.

A dobozokat nem kell becsomagolni, de írjuk rá, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánjuk. Felnőtteknek is küldhetünk ajándékot, de ezt is fel kell tüntetni a csomagon, melyet a Máltai Szeretetszolgálat újszegedi központjában, a Csanádi utca 9. szám alatt adhatunk le.

Greskovics Marcell minden évben összegyűjti és elajándékozza felesleges játékait. Fotó: Frank Yvette
Greskovics Marcell minden évben összegyűjti és elajándékozza felesleges játékait. Fotó: Frank Yvette

Azokat a gyerekeket is boldogabbá tehetjük, akik a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthon valamely intézményében töltik a karácsonyt. A Bal Fasori Befogadó Otthonban élők például olyan kiskorúak, akik árthatnak maguknak, esetleg a családjuk jelent veszélyt rájuk, vagy valamiért nincs, aki gondoskodjon róluk. Tucatnyi hányatott sorsú kortársukkal együtt, mégis magányosan vészelik át az ünnepeket. Szügyi János igazgató elmondta: ruhát és játékot is nagy örömmel fogadnak. Ha édességet szánnánk a gyerekeknek, mindenképpen ellenőrizzük a szavatosságát és a származási helyét.

Ajándék az utcán élőknek

Szegeden 600 hajléktalan ember él az utcán, akinek nincs lehetősége arra, hogy kimossák a ruháikat, vagy újat vegyenek maguknak. Megunt, de még jó állapotban lévő ruhadarabjainkat a Hajléktalanokat Ellátó Hálózat menedékhelyein (Indóház tér 3., Bajai út 9., Moszkvai krt. 3., Algyői út 3.) adhatjuk át a rászorulóknak. Fontos azonban, hogy ezeket kimosva vigyük. De kenyeret, zsiradékot, teát, gyümölcsöket, édességet és cigarettát is szívesen fogadnak. Elsősorban olyan dolgokat, amiket a hajléktalanuk magukkal tudnak vinni az utcára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intim próba Juroniccsal

Szeged - Beengedték a sajtót A katona történetének első öltözéses próbájára. Finta Gábor valami… Tovább olvasom