Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Cirkuszváros a Tesco-parkolóban

Hetvenfős társulattal, hatvan állattal, több mint félszáz járművel tegnap megérkezett Szegedre a Magyar Nemzeti Cirkusz. A Tesco parkolójában mára felépült hatalmas sátruk, melyben este 6 órakor először lapunk előfizetőinek mutatják be új, nemzetközi gálaműsorukat.
Fotó: Tésik Attila
Szegedre érkezett a Magyar Nemzeti Cirkusz. Hétfő éjszaka több mint félszáz járművükkel elfoglalták a Tesco parkolójában kibérelt területet, tegnap délelőtt pedig már el is kezdték építeni az 1500 fős sátrat, hogy ma estére minden készen álljon. Hat órakor tartják meg az első előadást, melyre lapunk előfizetői kaptak meghívást.

Az épülő minivárosban a monte carlói cirkuszfesztiválon Ezüstbohóc díjjal kitüntetett Richter Flórián, Richter József cirkuszigazgató fia kalauzolt bennünket. Előrebocsátotta, Szegeden a szokásosnál kisebb helyen kénytelenek összehúzni magukat, ennek ellenére igyekeztek kényelmesen berendezkedni. Elsőként a közel 60 állat elhelyezéséről gondoskodtak. Tegnap délben már csak a tevék voltak kocsiban, de már nekik is épült a sátor, ami a betonra tűző nap melegétől védi majd őket.

A 30 éves elefánttal, Szandrával egy „istállón" osztozó lovak már békésen hűsöltek a ponyvák alatt, pár lépéssel arrébb a zebrák eszegettek, és állt már a cirkusz büszkeségeinek, a fehér tigriseknek a kifutója is. – Itt tudnak birkózni, kint voltak egész délelőtt – mesélte Flórián az éppen ebédelő vadállatok közelében.

Furcsa látványt nyújt a kis állatkert a hipermarket parkolójának betonján. A különleges helyszín miatt apró trükkökre is szükség van: tegnap például a munkások fáradhatatlanul hordták a földet az épülő porond területére, melyet ezután még forgáccsal is beszórnak. – A lovak nem dolgozhatnak betonon – magyarázta az arab telivérrel világhírnevet szerzett lovas akrobata.

Ha szükség van rá, a Magyar Nemzeti Cirkusz 70 tagú társulata egyetlen nap alatt felépíti a sátrát, most azonban két napjuk volt a munkákra. Maradt tehát idő a pihenésre is: tegnap például az artisták bejárták a várost. Ma délelőtt már próbálnak. Előbb az állatok edzenek, aztán az emberek. Délután öltöznek és sminkelnek, 18 órakor felgördül a függöny, és kezdődik a számos világszámot felvonultató nemzetközi gálaműsor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pengeváltásokkal a régi kerékvágásban

Három hónapos szünet után pénteken ülésezik újra a szegedi képviselő-testület. Az önkormányzati… Tovább olvasom