Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Civilek is könnyen beleszerettek a vízitelepbe

Szeged - Kilátogattunk a Szegedi Vízitelepre. Aktív sportolót alig, „civil" evezőket, piknikezőket, horgászokat viszont annál többet láttunk.
Chilis bab, sör, bor, kellemes zene, néhány hajó és egy baráti társaság – nem is kell több egy Tisza-parti születésnapi piknikhez. A Szegedi Vízitelepre látogattunk, az evezős sportok hódolóinak bázisán a „civilek" is jól feltalálták magukat.

– Minden évben itt tartom a szülinapom, ennél nincs is kellemesebb helyszín. Miután bejön a jó idő, havonta egyszer-kétszer kijárunk a barátaimmal, sokszor flekkenezünk, bográcsost főzünk, horgászunk, illetve csónakázunk egyet – tartott élménybeszámolót Keller László. A negyvenhárom éves asztalos és barátai – Kecskeméti Zsolt és Kiss Ferenc– körbeülték a vízitelep kerti faasztalát, és jóízűen lakmároztak a ligetes Tiszára néző VIP-helyen, miközben várták a többi vendéget.

A vízitelep rendezettségéért Temkó Tibor is felelős. Munka után gyakran kilátogat a partra: élete a Tisza. Több vízi járműve is van, ottjártunkkor a vitorlás szenvedélyének hódolt. Amíg jó szelet fogott a vitorla, ki sem tette a lábát a szárazföldre. Elárulta, ez a sport olyan, mint a drog: nagyon nehezen lehet abbahagyni. Tibornak is a napokban lesz a születésnapja, barátai az ő egészségére is ittak. A szombat délutáni látogatókban egy biztosan közös volt: mindnyájan életük részének tekintik a folyót. Hrabovszky Vanda biztosítási ügyintéző és kedvese, Csányi Zsolt csak napozgattak és ringatóztak a stégen. Nemrég költöztek be Algyőről, Felső-Tisza parti lakásukhoz a vízitelep van a legközelebb. Ebéd után nincs is jobb szieszta, mint a folyóparton heverészni – mondták.

Keller László (balról), a Szegedi Vízitelepen ünnepelte születésnapját barátai társaságában. Fotó: Frank Yvette
Keller László (balról), a Szegedi Vízitelepen ünnepelte születésnapját barátai társaságában. Fotó: Frank Yvette

– Örülnék, ha fognék egy keszeget – mondta a stég másik sarkában horgászgató Ződi László. A húszéves fiatalember a Tiszán nőtt fel. Éppen csak megtanult olvasni, amikor elkezdett kenuzni. Mindennap hajnalban és délután edz, de a többi szabadidejét is itt tölti.

Az idő előrehaladtával egyre csak szaporodtak a vendégek. Sokan evezni jöttek. A harminckét éves Strifler György huszonéves korában kapott rá a kajakozásra, saját hajója is van, Árok Attila pedig egykoron a jugó válogatott ifi, illetve felnőtt versenyzője volt, most azonban tizenegy éves lányának, Zsófinak mutatta az evezős sport fortélyait. Kora este a születésnapozók társasága is megszaporodott. Tizenöt-húsz vendég közt a legfiatalabb a hat hónapos Alex volt. A kisfiú nővérével, Vandával, és a nyolc hónapos ikerpárral, Olivérrel és Alberttal, illetve a tizenhat hónapos Majával egy kockás pokrócon anyukájuk társaságában piknikeztek. A buli naplemente után is folytatódott.

Sportolók törzshelye

Hétköznapokon a sportolók uralják a szegedi vízitelepet. Az elmúlt hét végén több mint száz gyerek versenyzett edzőik kíséretében Győrben a maratoni bajnokságon. A Démász Szegedi Vízisport Egyesület tagsága 450-500 főre rúg. A legfiatalabb tag nyolcéves, a legidősebb „öreg fiú" már a hetvenedik életévét is elhagyta – tudtuk meg Boldizsár Gáspártól, az egyesület szakmai referensétől, aki azt is elmondta, 2000 óta már nemcsak a kajak-kenu, az evezős sportágak képviselői is az egyesület színeiben képviseltetik magukat a különböző versenyeken. Kenus utánpótlásuk legnagyobb százaléka pedig a szegedi Dózsa György Általános Iskola testnevelés tagozatos diákjaiból kerül ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ájulásról

Szeged - A Park Egészségközpont orvosainak segítségével az elkövetkező hetekben olyan betegségeket,… Tovább olvasom