Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Civilek lufirekordja

A Szögedi Felsővárosiak Civil Egyesületének (SZÖFCE) újraválasztott elnöke, Sándor Zoltán a sajtótájékoztatón jelentette be: a tavalyi paprikafűzési Guinness-rekordhoz hasonló nagyszabású eseményre készülnek idén októberben.
A Szögedi Felsővárosiak Civil Egyesületének (SZÖFCE) újraválasztott elnöke, Sándor Zoltán a sajtótájékoztatón jelentette be: a tavalyi paprikafűzési Guinness-rekordhoz hasonló nagyszabású eseményre készülnek idén októberben. Az ötvenhatos forradalom fél évszázados évfordulóján 163 ezer léggömböt engednének az égbe – a szegedieknek a forradalmi szerepére emlékezve. A civil egyesület emellett a városi diákönkormányzattal közösen hamarosan fotópályázatot hirdet, amelyen a város megnyerő, derűs, illetve csúf arcát kell bemutatnia a nevezőknek, majd a legjobbakból vándorkiállítást szerveznek az országban, illetve a helyi iskolákban.

A SZÖFCE és a diákönkormányzat a Tisza-parton graffitifal felállítását is tervezi, ahol a falfirkászok törvényesen alkothatnának – megelőzendő a városi épületek összefújását.

A rendezvényen átadták a civilek által szervezett decemberi jótékonysági kiállításból befolyt összeget is az Értünk Csecsemőotthoni Alapítvány vezetőjének, Kothencz Edinának. Az ötvenezer forintot a Bölcsőde utcai gyermekotthon kis lakóinak játék- és ruhavásárlására költik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somodi Sándor: Hol van a borban az igazság?

Szinte nem akadt olyan év a hegyközségek megalakulása óta elmúlt évtizedben, amikor ne változott… Tovább olvasom