Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Comedy Central: nem mosolyogják meg

Szeged - Fábryval és Friderikusszal is dolgozott ötletemberként, ő a Dumaszínház egyik alapítója, a Délmagyarországban is sokszor publikált. Litkai Gergely most a Comedy Central októberben indult magyar változatának főszerkesztője, műsorigazgatója. A csatornáról és terveiről beszélgettünk vele.
- Azt nyilatkozta korábban, hogy önt megtalálják a jó dolgok. A Comedy Centrallal is így történt?
- Teljes mértékben. Két éve keresett meg Málnay B. Levente, akit régebben ismertem, hogy nem lenne-e kedvem belefogni egy ilyen csatornába, ez volt az a felkérés, amire a hazai humorszakmában nem lehet nemet mondani.

- Úgy tűnik, egyre többen követik figyelemmel az október 1-jén indult csatorna műsorait. Elégedettek a jelenlegi adatokkal? Mennyire vevő a nézők széles rétege a hagyományos hazai humortól eltérő látásmódot képviselő nevettetésre?
- Elégedettek vagyunk, de nyilván a nézettség egy olyan mutató, amiben mindig rejlik lehetőség, hiszen még egy műsort sem nézett hazánkban egyszerre mindenki, talán Brezsnyev temetését kivéve. Most szombaton például benne voltunk az öt legnézettebb hazai csatornában és az összes magyar csatorna közül nekünk a legmagasabb az affinitási mutatónk, ami azt jelenti, hogy mennyire is kedvelt egy televízió adó. Ebből is látszik, hogy a nézők abszolút vevők ezekre az új tartalmakra is, de célunk, hogy a humorkedvelők lehető legszélesebb rétegét szolgáljuk ki úgy, hogy új törekvéseknek, irányzatoknak is lehetőséget adunk.

- Jelenleg az ugyancsak az anyacég tulajdonában lévő VH1 zenecsatornát váltja a Comedy Central délután kettőkor. Elképzelhető, hogy később önálló csatornaként működjön?
- Abszolút mértékben, és ez remélhetőleg hamarosan be is fog következni.

- A Susogós mackók és Magyarok az űrben mellett terveznek a közeljövőben további saját gyártású műsorokat is?
- Tervezünk, hiszen kötelezettségünk ilyet gyártani. Jövőre is gondolkodunk rövid formátumokban, tehetségkutatásban és lesz saját stand-up műsorunk is, ha minden jól alakul.

Litkai Gergely: A humorládát pedig az élet tudja újratölteni
Litkai Gergely: A humorládát az élet tudja újratölteni

- A TV2-vel és az m1-gyel kötött megállapodás értelmében több humoros műsort is átvesznek tőlük (Bagi-Nacsa: Banánhéj, Irigy Hónaljmirigy Show, L'art pour l'art: Noooooormális!). Létezik valamiféle koncepció arra nézve, hogy milyen arányban szerepeljenek magyar és külföldi műsorok?
- Koncepció létezik, hiszen a Médiatörvény szabályait kell szem előtt tartanunk. Próbálunk hazai műsorokat beszerezni, és nálunk a többi Comedy Central csatornához képest sok hazai tartalom van.

- Azok számára, akik sokszor nézik műsoraikat, bosszantó lehet az amúgy taktikailag megérthető, gyakori ismétlés. A jövőben is ez lesz az irány vagy az újabb és újabb sorozatok, saját tartalmak változtatnak ezen a rendszeren?
- Folyamatosan mutatunk be új műsorokat, de egy kábeltévére az emberek általában odakapcsolnak csak, a rendszeres nézők tábora viszonylag alacsonyabb. Próbálunk áttekinthető műsorstruktúrát alkotni és a jövőben még pontosabban kommunikálni, hogy mi első adás és mi ismétlés, hogy ne okozzunk csalódást. Sokan vannak viszont olyanok, akik szeretik többször is megnézni ugyanazt a humoros műsort.

- Érkeznek az új évvel új kedvencek?
- December 15-től indul a Felhőtlen Philadelphia, lesz Scrubs és áprilistól My Wife and Kids, Dharma és Greg és angol nyelvű stand-up produkciók.

- A Comedy Central eredeti honlapján számos letölthető tartalom szerepel, sőt, podcastban is küldenek vicces anyagokat az arra feliratkozóknak. A magyar honlap is ezirányban bővül majd?
- Pontosan ez irányban, mivel network vagyunk, az internetes platformunk is hasonló lesz, jövő év első negyedétől.

- Ön a főszerkesztő-programigazgató. Jut ideje (családja mellett) az ön által (is) alapított Dumaszínházra?
- Sajnos, a csatornaindítással kevesebb időm jutott rá, de a csatornánál is fontosnak tartjuk a tehetségek felkutatását és menedzselését, így hamarosan ismét intenzíven belemerítkezem majd ebbe a munkába is.

- Milyen egyéb projekteken dolgozik mostanában?
- Most csütörtökön lesz a Föld 99 legkevésbé ismert csodája című könyvünk bemutatója, amit Hadházi Lászlóval, Kovács András Péterrel és Pataki Balázzsal írtunk együtt, és Erdélyi Mihály fantasztikus illusztrációi teszik teljessé. Ebben a világ fiktív csodáival ismerkedhetnek meg az olvasók, két és fél év munka gyümölcse ez. Februárban pedig, ha minden igaz, bemutatják a Papírkutyák című filmet is, aminek én voltam a forgatókönyvírója és az első vágott verzión remekül szórakoztam, azon ritka eset ugyanis, hogy egy film olyan, amilyennek az írás közben elképzeltem.

- Köztudott, hogy a humor nehéz műfaj. Ön hogyan őrzi meg a folyamatos alkotáshoz szükséges jókedvét? Előfordul, hogy "kifogy a humorláda"?
- A határidők rendkívül inspiratívak, a humorládát pedig az élet tudja újratölteni.

Olvasóink írták

  • 1. tozso 2008. december 10. 14:45
    „Azért elrakhatnák ezt a csatornát a VH1-ról, hogy legalább egy normális zenecsatorna legyen már a kínálatban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldről érdeklődnek a graffitimentesítő vegyszer iránt

Szeged - Egyelőre csak érdeklődnek a korábbinál hatékonyabb és lényegesen olcsóbb szegedi módszer iránt, amely szinte makulátlanul távolítja el a falfirkákat. Tovább olvasom