Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Cosenzában Dantéról és 1956-ról

A magyar tematikájú könyvek kiadásával is foglalkozó olasz Rubbettino kiadó és alapítvány 1956-ra emlékező előadásokat és kortárs kulturális rendezvényeket mutat be a dél-itáliai Cosenzában pénteken és szombaton.
A magyar tematikájú könyvek kiadásával is foglalkozó olasz Rubbettino kiadó és alapítvány 1956-ra emlékező előadásokat és kortárs kulturális rendezvényeket mutat be a dél-itáliai Cosenzában pénteken és szombaton. Ma 18 órakor nyílik 42 magyar művész kiállítása Dante Isteni színjátékának illusztrációiból. A nagy érdeklődés által kísért kiállítást a szegedi és a budapesti olasz intézet szervezte, s immár Róma, Arpino, Pescara után a negyedik olasz városban lesz látható. Szombaton délelőtt magyar nap lesz a város középiskoláiban, többek között Kelemen János, Madarász Imre, Pál József tart órákat a magyar–olasz kapcsolatokról.

A Redando színházban 17 órakor megemlékezés lesz „Budapest 1956 – A 'megtagadott' forradalom" címmel, amelyen az olasz szakemberek és politikusok mellett Pál József a magyar írók 1956 utáni helyzetéről szól. Az esti koncert a calabriai és a magyar zene egyes alkotásait mutatja be, a magyar résztvevők: Sebestyén Márta, Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tart ki végig a fizetés

A megszorító csomag első nyomait októberi fizetésükön már érezhették az emberek, de sokan csak… Tovább olvasom