Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Countryzenére ropják a pusztaszeriek

Pusztaszer - Western Pusztaszeren: a helyi linedance-esek célja, hogy minél többen megismerjék és megszeressék az Amerikából származó táncot. A 11 klubtag között van fodrász, könyvtáros és főállású anyuka is.
– Szegeden, egy rendezvényen láttam először line-dance-t, vagyis sortáncot: westernruhában, ritmusos zenére mozogtak a színpadon. Elkezdtem keresgélni az interneten, és rábukkantam néhány videóra – emlékszik a pusztaszeri pedagógus, Szeri Ildikó. Tavaly márciusban alapította meg a linedance-klubot a faluban. Az osztályába járó gyerekek anyukáit kérdezte meg, csatlakoznának-e. 11 tagú a csoport – tagja fodrász, könyvtáros, főállású anyuka és két kisiskolás is.

Tavaly a pusztaszeri lovasnapon debütáltak a táncosok. Fotó: DM/DV
Tavaly a pusztaszeri lovasnapon debütáltak a táncosok.
Fotó: DM/DV

– A linedance-t egy vonalban kell táncolni, pár sem kell hozzá. Célunk, hogy minél többen megismerjék és megszeressék – magyarázta Ildikó, aki hetente kétszer tart órát a klubtagoknak. Különböző érdeklődésű emberek, de közös bennük, hogy ugyanúgy rajonganak a countryzenéért, és jó a ritmusérzékük. A maguk örömére táncolnak, de fellépéseket is vállalnak – a publikum előtt a tavalyi pusztaszeri lovasnapon mutatkoztak be. Nagy sikerük volt, és rögtön két újabb felkérést is kaptak. Tavaly 9 rendezvényen táncoltak a környező településeken. Az új koreográfiákat Ildikó az internetről tanulja. Nem nehéz elsajátítania, hiszen jó alapokkal rendelkezik: évekig társastáncolt. A csapat saját fellépőruhával rendelkezik: mindenkinek van westernkalapja, fehér kendője és lila kockás ingje, amelyre Máté Gábor polgármester adott pénzt az asszonyoknak.

Olvasóink írták

 • 3. mgabca 2010. július 29. 00:05
  „Kedves Barátaim!
  Új szórakozóhely nyílt Szegeden, ahol szívesen látnak mindenkit, aki szeretne jót bulizni!

  Tematikus esték keretében van jazz, blues, és mindenféle műfaj, amit csak szeretnénk.

  Jövő héten SZERDÁN 19-órától a COUNTRY zene rajongóinak kedveznek és szeretettel várják a country-t és a linedancet kedvelőket!
  Egész este csak zene... minden, amit szeretünk.
  Széles italválaszték, kerthelyiség, jó hangulat!
  Belépődíj nincs!

  SILVER MOON COFFEE Szeged, Öthalom u. Pacsirta u. sarok!

  Gyertek el!
  Mindenkit várunk kortól, nemtől, vérmérséklettől és kluboktól való tekintet nélkül!
  Bulizzunk egy jót közösen!”
 • 2. szlk 2010. május 19. 10:05
  „Kedves Bobkó Anna és DM-szerkesztőség!

  Neked is köszönet azért, hogy felkaroljátok a linedance-eseket egy-egy cikk erejéig.
  Amikor rólunk írtatok, többek között a cikk eredményeként "kellett" egy újabb kezdő csoportot indítani, olyan sok érdeklődő lett hirtelen!:)

  Üdvözlettel, további sikereket kívánva:

  Timi
  Szeged Linedance Klub”
 • 1. szlk 2010. május 19. 10:00
  „A Szeged Linedance Klub nevében szeretettel üdvözöllek benneteket a "fedélzeten"!:)

  Mi 2005 óta űzzük már ezt a műfajt és dolgozunk azon (ahogy a ti példátokon is látszik, eredménnyel), hogy a Szeged környékiek megismerhessék a country-táncot, a country-t mint műfajt és természetesen azt a nagyon pozitív légkört és vidám hangulatot, amelyet egy-egy klubnap, western-táncos fellépés eredményez.

  Klubunk immár kb. 60 főre gyarapodott az évek során, kezdő, középhaladó és haladó csapattal büszkélkedhetünk. Számos fellépést tudhatunk már magunk mögött, amelyre egyaránt büszkék vagyunk, hiszen minden fellépés után (átlagban) egy-két fővel gyarapodott a klubunk létszáma, így a country-feelinggel "fertőzöttek" száma is.:)

  Ha bármiben tudunk nektek segíteni, nyugodtan keressetek fel bennünket!
  (e-mail: szlk@gmail.hu )

  Üdvözlettel,

  Mészárosné Molnár Tímea
  klubvezető”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pörköltben Tündér Lala volt a legjobb

A hétvégi faluünnepen volt szakadó eső, viharos szél, villanydrótra dőlt, áramszünetet okozó fa és havas eső, de a ruzsaiak nem hazudtolták meg magukat: Tovább olvasom