Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Csak az egyetem pályázata érvényes

A városházán tegnap délelőtt 10 órakor a közgyűlés által delegált öttagú előkészítő bizottság bontotta ki azt a két pályázatot, amely a kórház és a rendelőintézet feladatainak ellátására érkezett. Egyedül az egyetem pályázata felelt meg a kiírás lényeges szempontjainak.
A Szegedi Tudományegyetem pályázata felelt meg a kiírás legfőbb szempontjainak – derült ki tegnap délelőtt. A beérkezett két pályázat közül ugyanis a másik jelentkezőé, a Szakorvosi Járóbeteg Egészségügyi Szolgáltató Kht.-é érvénytelennek bizonyult.

A pályázatok beérkezésének határideje tegnap 10 órakor járt le, ezt követően a közgyűlés által megválasztott öttagú előkészítő bizottság zárt ülésen kibontotta a borítékokat, és azt nézte meg, hogy a benyújtott anyagok megfelelnek-e a kiírásban foglaltaknak. A bizottság tagjain kívül a két pályázó képviselői is részt vettek az ülésen. Ványai Éva, az előkészítő és bírálóbizottság elnöke (egyben az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke) lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, a másik pályázatot több pontban is érvénytelennek minősítették. A legfontosabb kritériumnak sem tett eleget, mivel csak a szakorvosi ellátás és a háziorvosi szolgálat – a rendelőintézet – feladatainak ellátására jelentkezett.

Az egyetem pályázata mind formai, mind főbb alkalmassági szempontból érvényes – jelentette ki Ványai Éva, majd hozzátette: a bizottság az elkövetkező napokban részletesen tanulmányozza az anyagot, s ha kell, hiánypótlásra tesz javaslatot. Ha szükséges, tárgyalásokat kezdeményez. Arról, hogy a szegedi önkormányzat szerződik-e az egyetemmel, a végső döntést a közgyűlés hozza meg, előreláthatóan júliusban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolók – szegedi panelgarzonban

A szegedi önkormányzat összesen huszonöt garzonlakást biztosít a város sportklubjainak a Székely sor… Tovább olvasom