Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Csak az ellenzék ment szombaton a városházára

Szeged - Hüvös László egy órát vitt Botka Lászlónak, hogy jelezze: minden perc számít. A Fidesz egy felterjesztést szeretett volna megszavaztatni.
Csupán 12 ellenzéki képviselő jelent meg a szombat reggel 8-ra összehívott rendkívüli közgyűlésen a városháza Lechner Termében. A várost kormányzó MSZP-ből, SZDSZ-ből senki. Egy órával később a megismételt közgyűlésen már 13-an voltak, de ez is kevés volt a határozatképességhez, amihez minimum 22 képviselő kell.

A rendkívüli közgyűlést a Fidesz kezdeményezte pénteken, egy felterjesztést szerettek volna megszavaztatni, amiben arra kérik a kormányt, hogy ne hozzon olyan döntéseket, amelyek hátrányosan befolyásolják a lakosság életszínvonalát. A Fidesz- frakció azt szerette volna, ha a közgyűlést január 30-ára, péntekre hívja össze Botka László.

Annak ellenére, hogy érdemi munkát nem végezhettek, az ellenzéki képviselők viszonylag sokat beszéltek. Hüvös László frakcióvezető egy narancssárga órát hozott ajándékba Botka Lászlónak, hogy jelezze: minden perc számít. Mivel nem tudta átadni, otthagyta az időmérőt a teremben.

Hüvös László szociális válságról beszélt. Fotó: Frank Yvette

Balogh László kifogásolta, hogy nem a díszterembe hívták őket, hiszen az ülés helyszínéül kijelölt teremben el sem fértek volna, ha az MSZP, SZDSZ politikusai is jelen vannak. Mózes Ervin címzetes főjegyző közölte: a díszteremben tönkrement a klíma, éppen javítják. Balogh ellenőrizte, és kitartott amellett, hogy oda kellett volna meghívni a képviselőket. Azt mondta, legalább a látszatra adni kellene.

Indoklás

Révész Mihály, az MSZP szegedi frakciójának vezetője azzal indokolta a szocialista képviselők távolmaradását, hogy azok a kérdések, amelyekről a Fidesz tárgyalni szeretett volna, nem az önkormányzat illetékességébe tartoznak.

Hüvös László szociális válságról beszélt, és a 2006 óta történt áremeléseket sorolta – a csatornadíj 111 százalékkal, a tömegközlekedés 60 százalékkal, a távfűtés hődíja 150 százalékkal drágult. Szerinte azzal, hogy Botka László nem jelent meg a közgyűlésen, azt üzente Szegednek, hogy nem akar foglalkozni az itt élők problémájával. Balogi Dániel szerint pedig lenne miről beszélni: az oktatás, a közbiztonság helyzetéről, a kevés munkahelyről.

Jelen volt Bodó Imre országgyűlési képviselő is, aki sajnálatosnak és döbbenetesnek nevezte a polgármester távolmaradását. Végül Apró Juhász János kapta meg a mikrofont, aki újra számon kérte a fideszes képviselőktől a Démász, Dégáz eladását.

Rendkívüli kronológia

2006. szeptember 7. A Fidesz–KDNP kezdeményezte, a város gazdasági helyzetét akarták megvitatni. 14 képviselő jelent meg, az MSZP–SZDSZ nem volt ott. Apró Juhász János és Bakai Csaba összeveszett.
2007. július 16. Az ellenzék kezdeményezte, a képviselőknek az egészségügyi integrációról kellett volna tárgyalni, de nem voltak elegen, csupán tizenhárman.
2007. augusztus 13. Újra megpróbálkozott az ellenzék, még mindig az egészségügyi integráció lett volna a téma, de csak tízen voltak.

Olvasóink írták

 • 14. horvathi 2009. január 28. 16:28
  „Az SZDSZ szerint már maga a szombati ülésnap ötlete is kimeríti a gyűlöletbeszéd kritériumait!”
 • 13. hazaipalya 2009. január 27. 12:13
  „Pintyoke,nagyon jo a hozzaszolás a Szegedma-nál,át fogok pártolni oda,ott realisabban látjak a hejzetet.
  itt sok a ferditö. remélem illetékes /tarka nyakkendös/ elvtárs bácsi is olvasta. hehe”
 • 12. LukSzusz 2009. január 26. 22:35
  „A kerék egyszer lennt-egyszer fennt,Botkáék is úgy járnak.Minden diktatórikus hatalom elbukik egyszer.Szeged 165-ezer lakosából Botka csak 53-54 %-ot képvisel,szerinte a többi pakolhat.Engedd be a Tótot,kiver a házadból.Szeged szégyenfoltja ez a polgármester,utcát biztos nem fognak elnevezni róla.”
 • 11. pintyőke 2009. január 26. 21:20
  „10-ke
  miről beszélsz? Ki hülyít kit??? Ennyire elfogult vagy? A fideszesek sokszor csinálnak hülyét, széthúznak, elárulják egymást, némelyik lepaktál a szocikkal, de most a naygfejű Botka csinált hülyét mindenkiből. A jegyzőből, a tucatnyi politikusból és a sajtóból. Egy polgármester ilyet nem csinálhat, csak a balkánon. De érthető, ha megnézed azt a bagázst aki a jogon végzett, vagy nyomult botkáékkal, majdnem bevették Savanya Norbit (aki mellesleg piros tangában járt, ezt tesisektől hallotam, ugyanis ott kezdte a karrierjét, és ő árulta az ephedrint a Topolya soron), de ő már annyira gáz volt, hogy a fél városháza a sportigazgatói pályázatán röhögött. Gátlástalan fiatal jogász banda: Ujhelyivel az élen.”
 • 10. Yossarian 2009. január 26. 19:35
  „ez az egész csak fölösleges szarkavarás. mi szükség van errre? kit akarnak a szegedi fideszesek hülyíteni? mert ök bizony állandóan hülyeségeket csinálnak.”
 • 9. LukSzusz 2009. január 26. 18:11
  „Újabb nagy összegű hitelt vett fel Magyarország
  Hétfő, 2009. január 26. 14:04 - Frissítve: Hétfő, 2009. január 26. 15:13
  MTI
  Címkék:

  * pénzügyi válság
  * hitel
  * ÚMFT
  * EIB
  * Európai Beruházási Bank

  Az őszi 20 milliárdos mentőcsomag után ismét jelentős kölcsönt kap Magyarország, ezúttal az Európai Beruházási Bank adja a hitelt. A több százmillió eurós összegből az unió által támogatott projektek nemzeti önrészét finanszírozhatja az ország. Akkor miről beszélünk???!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. schaffer54 2009. január 26. 17:17
  „Nagymama
  Sajnos ez azt tükrözi, hogy az Ő pénzükből mindent könnyen ki tud fizetni. Nem minimálbéren él. Könnyen vannak a több százezres fizetésük nem sínyli meg a családjuk.”
 • 7. pintyőke 2009. január 26. 15:43
  „Nagyon tanulságosak a hozzászólások a Szegedma-n:
  http://szegedma.hu/2009/01/semmi-rendkivuli-elmaradt-a-rendkivuli-kozgyules/”
 • 6. ultra 2009. január 26. 13:37
  „Közeleg a választás, nyugi, össze kell fogni és elzavarni az ingyenélőket!!!”
 • 5. LukSzusz 2009. január 26. 11:49
  „Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek
  2009-01-26 07:43
  Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben - így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire
  Világgazdaság Online.

  Ez nem is hülyeség,rögtön lábra állna az ország ha a sok lopott vagyon visszakerülne.”
 • 4. achilleus 2009. január 26. 08:54
  „2009-01-26 07:12
  Pénzosztás MSZP-s módra
  A gyulai szocialista polgármester családtagjainak vállalkozása félmilliárdot nyert
  Több mint félmilliárd forintos támogatást kapott a Gyula MSZP-s országgyűlési képviselőjének és polgármesterének családi érdekeltségébe tartozó vállalkozás.
  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a dél-alföldi operatív programja keretében támogatta a Hotel Agro szállodát üzemeltető betéti társaságot 510 millió forintos uniós közpénzzel.”
 • 3. achilleus 2009. január 26. 08:51
  „"Révész Mihály, az MSZP szegedi frakciójának vezetője azzal indokolta a szocialista képviselők távolmaradását, hogy azok a kérdések, amelyekről a Fidesz tárgyalni szeretett volna, nem az önkormányzat illetékességébe tartoznak."
  Akkor mi tartozik az önkormányzat illetékességi körébe? A vagyon kiárusítása, a klientúra tömése, a városi cégek által a lakosságtól beszedett pénzek elherdálása??”
 • 2. LukSzusz 2009. január 26. 07:04
  „Így képviselnek bennünket?Bezzeg ha ingyen/SZegediek pénzén/ utazásra kell menni Kínába,vagy Amerikába,a címzetes főjegyző,a polgármester,vagy bármelyik,tolonganak a lehetőségért.Szánalmas ez a kisebbségi vezetés.”
 • 1. Beth 2009. január 26. 00:31
  „Ez olyan, minta mesében: vitt is ajándékot, meg nem is, át is adta, meg nem is :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döglött halak tömege a Vértóban

Szeged - Ez a kép tárul mindazok elé, akik kisétálnak a Vértóhoz, hogy a panelfeeling helyett némi… Tovább olvasom