Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Csak centiken múlt a szegedi taxis élete

Szeged - Totálkárosra törte Borcsiczky László taxiját egy rázuhanó tölgyfa a szegedi Székely soron csütörtök hajnalban. A férfinak többek között a bordái és az állkapcsa sérült, tegnap a fogklinikán megműtötték.
Családjukban már történt hasonló tragédia: Borcsiczky László élettársának az unokaöccse volt az a fiatalember, akit megölt egy lezuhanó faág 2003-ban Siófokon.

Centiken múlt annak a szegedi taxisnak az élete, akinek autójára csütörtök hajnalban rádőlt egy tölgyfa a szegedi Székely soron. A sofőr hajnali fél három körül tette ki utasát Újszegeden, majd visszafordult a belváros felé. Már elhagyta a sportcsarnokot, a Belvárosi híd felé haladt, amikor a fatörzs rázuhant a motorháztetőre úgy, hogy az anyósülés feletti tetőrészt is benyomta. Ha ült volna valaki a taxis mellett, szinte biztosan meghal.

Csütörtök hajnalban Szegeden nem fújt szél, nem volt vihar. A tölgyfának elrohadt a gyökere, azért fordult ki a földből. A hétüléses Renault totálkárosra tört, Borcsiczky Lászlót a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Négy bordája eltört, a feje és mindkét lába megsérült. Az állkapcsa összetört, ezért tegnap a fogklinikán megműtötték.

Borcsiczky László szegedi taxis borda- és állkapocstöréssel, fej- és lábsérüléssel került kórházba, ahol élettársa látogatta meg. Fotó: Karnok Csaba
Borcsiczky László szegedi taxis borda- és állkapocstöréssel, fej- és lábsérüléssel került kórházba, ahol élettársa látogatta meg. Fotó: Karnok Csaba

– Jól viseli. Sokat segít, hogy hívők vagyunk – mondta a férfi élettársa, Szirányi Veronika. A családot nem először érte ilyen tragédia. 2003-ban Veronika unokaöccse Siófokon a menyasszonyával és barátaival sétált, amikor rázuhant egy faág. A fiatalember nyolc nappal később meghalt. Az esetről lapunk is beszámolt.

A fa maradványait tegnap délelőtt még a Székely soron láttuk, a környezetgazdálkodási kft. munkatársai darabolták. Az autót a család egy ismerősének udvarán találtuk meg. A ripityára tört gépkocsi tele volt vérnyomokkal és kisebb fadarabokkal.

A totálkárosra tört gépkocsi – tele vérnyomokkal. Fotó: Karnok Csaba
A totálkárosra tört gépkocsi – tele vérnyomokkal. Fotó: Karnok Csaba

Szabó Ferenc, a környezetgazdálkodási kft. ügyvezetője elmondta: a cég olyan felelősségbiztosítással rendelkezik, ami kiterjed a közterületen álló fák által okozott károk megtérítésére. A biztosítás valószínűleg erre az esetre is érvényes, így a taxis kárát teljes egészében megtérítik. Egyelőre szakértői vizsgálat folyik.

– Bár ilyen balesetek sajnos a legnagyobb körültekintés mellett is előfordulhatnak, a mostanihoz hasonló eset Szegeden nem történt az elmúlt 15 évben. Elsősorban rendkívüli időjárás, szélvihar szokott baleseteket, károkat okozni, és személyi sérülés ilyenkor is csak a legritkább esetben fordul elő. Rendkívül sajnálatosnak tartjuk az esetet, a sérültnek mielőbbi felépülést kívánunk, és ha szükséges, természetesen bármiben segítünk neki és a családjának – mondta Szabó Ferenc.

A bűnös fa, már felaprítva. Fotó: Karnok Csaba
A bűnös fa, már felaprítva. Fotó: Karnok Csaba

A rendőrség sajtóügyeletesétől megtudtuk: az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen.

Vágólistán szerepelt a Székely sori tölgy

A közterületi fák állapotát a kft. munkatársai – „szemrevételezéssel" – folyamatosan ellenőrzik, és kivizsgálják a lakossági bejelentéseket is. Ha a vizsgálat megállapítja, hogy a fa balesetveszélyes, akkor kivágják, vagy eltávolítják a rossz állapotú ágakat. A Székely sori tölgyön nem volt látható jele annak, hogy balesetet okozhat, ennek ellenére még ebben az évben kidöntötték volna, mert szerepelt a 2008-as fakivágási programban.

Olvasóink írták

 • 15. patron 2008. május 16. 22:52
  „Gondolom tudjátok ezt:

  Horusz születésnapját december 25-én ünnepeljük. Születését a szentszellem jövendölte meg a szűz anyjának. Keresztre feszítették és harmadnapra feltámadt. Izé... kB.: Ie. 3000-ben vésték ezeket kőbe...


  Hallottak könyve: Nem öltem, nem tanuskodtam hamisan, nem loptam, stb., stb.


  Azt tudjátok, hogy a tízparancsolat nem úgy van és nem olyan sorrendben? Csak miheztartás végett. Egyébként olyan nincs is, hogy ne paráználkodjál...”
 • 14. web 2008. május 16. 21:08
  „11. Van bizony!”
 • 13. flexsnake 2008. május 16. 20:59
  „Hívő...de milyen hívő?Katolikus?Mert akkor nem csodálom hogy esnek rájuk a fák, épeszű ember nem követ ilyen hülye vallásokat.
  A nagy fakivágás elleni tiltakozások között kimehetnének néha a halott fákat kivágni...”
 • 12. taxi 2008. május 16. 20:37
  „a 4.hozzászóló részére,de csak annyira mint a minimálos adóbevallása?? vagy szla nélkül?(úgy általában mint a vállalkozóknak )tisztelet a kivételnek.Egyébként viszont sajnálatos eset hiszen ez bárkivel előfordulhatott volna.”
 • 11. k 2008. május 16. 16:03
  „Régóta figyelem ezen "hozzászólások" lehetőségét...szerintetek valaki -rajtunk kívül- szerkesztő, illetékes "elvtárs" egyáltalán rá néz a párbeszédekre ???”
 • 10. Z 2008. május 16. 15:38
  „@babona

  Egyrészt saját bőrömön is tapasztaltam, másrészt a bibliai hit nem gondolom, hogy ezoterikus áltudománynak lenne nevezhető.”
 • 9. babona 2008. május 16. 13:50
  „Z

  Ezt most komolyan mondod? Tudom, te csak jót akarsz azzal, hogy itt térítesz ilyen ezoterikus-felsőbb erős áltudományokra hivatkozva...”
 • 8. Vargass 2008. május 16. 10:25
  „Jobbulást kívánok!”
 • 7. SP 2008. május 16. 10:12
  „Az Etelka sori taxiállomásnál lévő korhadt fűzfa is sok- sok hosszú könyörgésre lett visszavágva pár éve. Többször felmérték, megigérték, bejárták. Ide tartozik-oda tartozik, engedélyeztetés, megrendelés és egyéb körbejáratás. Nagyon nehézkesen megy az ügyintézés. Egyszerűsíteni, gyorsítani kellene a gallyazási bejelentéseket. Lehet, hogy csak mindez nekem nem működött jól?”
 • 6. Z 2008. május 16. 09:45
  „Az eset tipikus példája a családon lévő átoknak. Ha valóban hívők, tudniuk kell, mit jelent ez. Ahogy olvashattuk, a családban már történt hasonló eset, és mindenkinek feltűnhet, hogy ilyen baleset ilyen körülmények között "véletlen" talán sosem fordul elő. Javaslom a kedves családnak, szerezzék meg Derek Prince Áldás és átok című könyvét, melyből rájöhetnek, hogy van mód megszabadulni az ilyen különös sorscsapásoktól.”
 • 5. viccazegész 2008. május 16. 09:25
  „Gore: mondhatnának most neked nevet, hogy ki felel, aztán attól jobb lesz? :D”
 • 4. 333*3333 2008. május 16. 09:05
  „bármiben segítünk neki és a családjának - mondta Szabó Ferenc.
  Önkormányzati pénzből,a mi kontónkra! Kösi Feri!”
 • 3. hozzaszolo 2008. május 16. 07:33
  „Jobbulást a taxisnak!

  Mellesleg a fa soha nem bűnös, csak az ember lehet az.”
 • 2. Gore 2008. május 16. 07:28
  „gyengus portál vagytok. tegnap már el lehetett olvasni ezt a delmagyar.hu-n, de a képeket bezzeg csak ma reggel teszitek ki... ki felel ezért? csókoltatom...”
 • 1. szegedi lakó 2008. május 16. 06:16
  „Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a "szerencsés" taxisnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körforgalmak Móravároson

Szeged - Két körforgalmat kezdenek építeni Szegeden, Móravároson. A móravárosi bevásárlóközpontok előtt, a Móravárosi körúton ma kitáblázzák az építkezés helyét. Tovább olvasom