Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Csak egy nap a virág

Csak egy nap a virág
Szeged - Tizenöt éve egy könyvben láttam ezt az örökzöld magnóliát. Akkor az udvarunk védett részébe ültettük, és minden évben meghálálta a törődést két-három virággal - mutatta petőfitelepi udvaruk büszkeségét Kónya Istvánné.
– Annyi virágot azonban, mint ebben az évben, egyik nyáron sem ontott még a fánk. Mindig júniusban virágzik, de múló tünemény: egyik nap kibontja márványos fehér szirmait, másnapra viszont megrozsdásodik. Akkor a másik ágon tűnik fel egy-egy gyönyörűség. És micsoda illata van! Érzik a méhek is, mert egész nap körbezsongják.
 
Múló tünemény. Naponta két-három illatos magnóliavirág nyílik ki teljes pompájában - mutatja elégedetten Kónya Istvánné. Fotók: Kuklis István
Múló tünemény. Naponta két-három illatos magnóliavirág nyílik ki teljes pompájában – mutatja elégedetten Kónya Istvánné. Fotók: Kuklis István

Olvasónk elmesélte, a fájuk jól tűri a telet, csodaszép látványt nyújt akkor is, ha virágok helyett hótakaró fehérlik az örökzöld levelei között. Kétévente cseréli a leveleit, de folyamatosan élénk színben pompázik az udvar közepén. Sem a gyökerét, sem a lombját nem kell betakarni. Amint elnyílnak a virágok, buzogányhoz hasonló termés növekszik a helyükön, tele pirospozsgás magokkal. Házigazdánk megpróbálta különféle módszerrel elültetni, ám egyszer sem hajtott ki a magnólia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön eldől, maradnak-e a britek az Európai Unióban

Csütörtökön eldől, maradnak-e a britek az Európai Unióban
Június 23-án tartják a népszavazást Nagy-Britanniában az ország európai uniós tagságáról. Tovább olvasom