Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Csak egyetemistáknak zenél

A több mint harminc éve a pályán lévő népszerű énekes, Zorán szokásos őszi turnéjával október 17-étől járja az országot. A koncertsorozat állomásai között Szeged nem szerepel, csütörtökön mégis fellép az énekes a városban. Az egyetemistáknak szervezett zártkörű kamarakoncertet kevesebb mint hétszázan láthatják a TIK-ben.
Tizennyolc városban összesen húsz koncertet ad őszi nagyturnéja során Zorán, aki öt év hallgatás után ismét szólóalbummal jelentkezett. Szeged nem szerepel a koncertsorozat állomásai között, néhány száz szerencsés mégis városunkban tapsolhat a népszerű énekesnek. Az egyetem szervezésében ugyanis a TIK kongresszusi termében is fellép Zorán. A holnap este hét órakor kezdődő koncertre az egyetemisták kedvezményes áron juthattak jegyhez. Külsősök viszont nem válthattak belépőt.

A TIK kongresszusi központjának vezetője, Erdélyi Evelyn érdeklődésünkre elmondta, hogy december 9-én lesz kétéves az egyetem Ady téri épülete: az alkalomból majdnem háromszáz koncertjegyet osztottak szét a dolgozók és az üzemeltetésben közreműködők között. A maradék négyszáz jegyet a hallgatók vásárolhatták meg. – Rengeteg egyetemista szeretne ott lenni a Zorán-koncerten, de sajnos szűkösek a lehetőségeink. 685 fős a kapacitásunk. Biztosan telt házunk lesz, hiszen már nem lehet belépőt kapni.

Zorán menedzserétől, Bakacsi Bélától megtudtuk, hogy a zenész őszi koncertkörútja október 17-én indult és november 29-éig tart. A szegedi fellépés nem tartozik a hivatalos koncertprogramba. – Zártkörű rendezvényről van szó, így a szegedi koncert nem szerepel a turné állomásai között. A műsor ugyanakkor megegyezik a turné többi koncertjének programjával, így hat dalt a kedden megjelent új albumról, a Közös szavakból is hallhat majd a közönség – tette hozzá a menedzser.
Zorán öttagú kamarazenekarral lép fel a TIK-ben. Sipeki Zoltán gitáron, Orosz Zoltán harmonikán kíséri az énekest, a zenészek mellett három vokalista egészíti ki a csapatot.

Bakacsi Béla azt is elárulta, hogy a tavaszi turné során mindenképpen útba ejtik majd Szegedet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugrik a sofőrök korkedvezménye

A kormány azt tervezi, hogy megvonná a buszsofőrök korkedvezményes nyugdíjazását is. A szakmában… Tovább olvasom