Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Csak írással jelzik az autók műszaki érvényességet

Szeged - Országosan hiány alakult ki a gépjárművek műszaki érvényességet jelző, 2009-es címkékből. Szegeden az elmúlt hét végén fogytak el a biléták. A központi elosztó ígéri: a jövő hét végére megérkeznek a címkék.
Több hete elfogyott az okmányirodákból az a 2009-es érvényesítő címke, amelyet az autó rendszámára és a forgalmi engedélybe kell ragasztani. Ferenczi István három hete vásárolta használt gépkocsiját, de még mindig a kereskedőnél várakozik az autó.

– Az átírással a friss műszakit is be akartuk jegyeztetni az okmányirodában, de nem kaptam meg az új forgalmit, mert nem tudták a címkét beleragasztani. Azt mondták, elfogyott – vázolta helyzetét a férfi.

A szegedi önkormányzat okmányirodájában Kiss Zsuzsanna irodavezető-helyettes elmondta: az elmúlt hét végén fogytak el az érvényesítő címkék. Bár az iroda már korábban megrendelte a központi biankóraktártól a címkéket, de nem érkeztek meg. A 2009-es bilétákból országos hiány lett. Ennek oka, hogy a gyártó, technikai okokra hivatkozva, nem tudta teljesíteni a címke iránti igényt. Az irodavezető-helyettestől megtudtuk: az idén több 2009-es címkére volt szükség, mert a régi forgalmikat folyamatosan lecserélik.

– Szegeden a forgalmi engedélybe nem ragasztjuk be a címkéket, de beleírjuk, hogy érvényes műszakival rendelkezik a gépjármű. Az ügyfeleknek, ha megérkeznek a címkék, ismét vissza kell jönniük – tájékoztatott Kiss Zsuzsanna. Hozzátette: a központi biankóraktár ígérete szerint a jövő hét végére megérkeznek a címkék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hároméves zsoké

Tizennyolc hónapos korában ült először pónin, kétévesen pedig megnyerte élete első lovasversenyét… Tovább olvasom