Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Csak karácsonykor nyit a belvárosi Tesco Áruház

Késik a szegedi belvárosi Tesco Áruház nyitása: nyár vége helyett csak karácsony előtt adják át az 500 négyzetméteres élelmiszerüzletet. Az egykori Domus épületét bérlő Tesco sajtóreferense szerint az elhúzódó engedélyeztetés az oka a kései nyitásnak.
A munka halad, év végén nyit a belvárosi élelmiszer-áruház. Fotó: Schmidt Andrea
A tervezett 2-3 hónap helyett fél év is eltelik majd, mire megnyitja Szegeden belvárosi üzletét a Tesco. A Domus bútoráruház épületét 15 évre vette bérbe a hipermarketláncot üzemeltető társaság még április elején, nemcsak Szegeden, hanem Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Kecskeméten és Szombathelyen is. Annak ellenére, hogy a bérleti szerződés aláírásakor a Tesco nyár végi nyitást tervezett, egyelőre csak a miskolci, ezer négyzetméteres üzletet adták át. A bérlő ugyanis időközben szembesült azzal, hogy a korábban bútorboltként funkcionáló ingatlanokba bonyolult élelmiszer-áruházat telepíteni.

A Tesco sajtófőnöke, Bogár Éva azt mondta: a szegedi ingatlan esetében a szupermarket kialakításához szükséges engedélyek megszerzése miatt húzódik el a nyitás. Úgy tervezik: karácsony előtt megnyílik a belvárosi üzlet. A szegedi épületben az átalakítást végző munkások augusztus közepe óta dolgoznak – akkorra ürítette ki a Domus a bútorokat és adta át az épületet.

Korábban megírtuk, a belvárosi ingatlanban 500 négyzetméteres üzletet alakítanak ki a földszinten. A vásárlók a hipermarketben megszokott kínálatot találják majd meg a boltban, ám a kisebb alapterület kisebb választékot enged meg. Az első emeleten üzlethelyiségeket, irodákat terveznek kialakítani és bérbe adni. Az épület előtti parkolót nem bővítik, a kis park is az eredeti formában marad meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelmes többségben Botkáék

Szegeden a választásra jogosult polgárok 47 százaléka járult vasárnap a szavazóurnákhoz. Botka… Tovább olvasom