Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Csak kihúzatta és neki is csapódott a motoros

Szeged - Baleset történt szerda kora este a szegedi rakparton. Egy motoros egy furgonnak csapódott - a felelősséget mindketten vitatják.
– Csak a hangját hallottuk, éppen kihúzatta a srác a gépet, majd hatalmas puffanás. A rakparton a Belvárosi híd felé motorozott, az utolsó parkolóból viszont elindult egy fehér furgon. A motoros nagy sebességgel a furgonba csapódott, a motor úgy tűnik totálkáros lett. Szerencsére a motoros nem sérült meg – mondta olvasó-tudósítónk.

A két sofőr vitájából megtudtuk: a furgoson szerint ő még nem indult el, a motoros szerint viszont a furgon kitolatott elé. A rendőrség helyszínelt.

Ez a motor alaposan összetört. Fotó: Németh Norbert
Ez a motor alaposan összetört. Fotó: Németh Norbert

Tavaly júliusban egy 16 éves fiú halt meg a rakparton, amikor motorjával a szegedi Belvárosi híd tartópillérének csapódott.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. Linka11 2012. március 31. 08:15
  „A motorozáshoz alapvető érettség és felelősség tudat kell/ez autóra is érvényes/.-Mindenesetre én úgy oldanám meg
  a kérdést ami mindig újra és újra elő jön,hogy közúti forgalomba csak olyan lebutított motorokat árulnék ami nem
  megy 140km/h gyorsabban és nem gyorsulna négy másodperc alatt százra.Talán kevesebben csábulnának el a száguldozás irányába.-Persze tisztában vagyok vele,hogy negyvennel is meglehet halni.Ezeket úgy írom ,hogy magam is motoroztam évekig tehát semmi ellenérzésem nincs a motorozással szemben.”
 • 69. atti414 2012. március 30. 08:25
  „49. Zoan 2012.03.29. 09:50
  Ami elfogadhatatlan, az az, hogy MINDEN motorost néhány kommentelő szabálytalanul közlekedő, eszetlen állatnak állít be. Szerintem van NÉHÁNY vagánykodó kisgyerek aki a rakparton szereti mutogatni magát. Én több külföldi-belföldi túrán részt vettem, feleségemmel, fiaimmal motorozok. Soha nem bírságoltak szabálytalanságért, balesetet sem szenvedtem és nem is okoztam a motorozással eltöltött 25 évem alatt. Minden motoros balesetes cikket elolvasok, melyek szerint a balesetek okozói min 80%-ban a figyelmetlen autósok. Két napja érkeztem haza Olaszországból, ahol ismét feltűnt, hogy egy dudaszót nem hallottam az autósok részéről a motorosok irányába! Néhány magyar autóst (és kommentelőt) elküldeném oda egy kis továbbképzésre.
  Az ilyen hozzászólót mint 53.- 54 elgergho nem kívánok minősíteni. Valószínű, hogy neki nincs "mamája", és a nagy magyar átlagot képviseli. Sajnos.”
 • 68. nagypappa 2012. március 29. 18:05
  „Bandi78
  Igazad van, de ha nyomorék lesz vagy ne adja a Teremtő meghalt.
  Mondhatja...”
 • 67. klj-54 2012. március 29. 17:10
  „@ szsimon:
  Ha nem haragszol a motorosra akkor inkább ne írjál!
  Mert amit írtál az elég, mint közvetett bizonyíték a motoros ellen.”
 • 66. varadipal 2012. március 29. 16:02
  „A traumatológia már tárgyal a betonüzem nagy keverőgépének bérletéről. A gipsz már zsákokban áll az udvarán.A tavasz első jele régebben az aranyeső kinyílása volt, most a gipszkeverőgép zúgásának beindulása, pedíg a fizika törvényei anno domine nem egy-két napra állíttattak fel. Szerencséje van a kölyöknek, mert arca csak egy van, motort többször is lehet cserélni.”
 • 65. Lázárhelyi 2012. március 29. 15:00
  „Mi a probléma???
  A fotó alapján ezt a motort simán ki lehet húzatni 2-3 méter kötéllel.
  A hangja is csak akkor nő meg, mikor a maradék olaj is elfogy alóla.
  A sebességhatárral sem lesz több gond, sem a benzinárral, sőt ezt akár a járdán is lehet "húzatni".
  Hajrá, hajrá!!!”
 • 64. komlodi 2012. március 29. 14:14
  „Már nem azért, de ha így összetört a motor, akkor a srác nem hiszem, hogy lassan ment volna. Ez az egyik. A másik meg, hogy hihetetlen, amit ott művelnek esténként. mennek, mint a meszes, hogy az ott flangáló csajoknak imponáljanak. Na meg a haverok előtt is mutatni kell, hogy ők a menők. Csak azok járnak oda, akik imádják magukat és a nem létező tudásukat mutogatni. Hány motorosnak kell mg meghalnia, hogy ne legyenek ilyen kis nyikhaj gyerekek, akiknek nincs felelősségérzetük?”
 • 63. hahaha62 2012. március 29. 13:56
  „ahllom....helyett hallom---akart lenni!!!”
 • 62. hahaha62 2012. március 29. 13:44
  „61.benzy 2012.03.29. 12:31

  hunnia a múlt ....innen a h betű-vagy hungary....innen is h -betű....nálam csupa-csupa kicsivel.
  Ha lenne kedves és elolvasni amit írtam-nem én mutogattam be a középső ujjal az autósoknak-mert nem húztak el oldalra-látva a motoros ridert------hanem a kedves motoros----nincs itt semmi szándékosság---VAN VISZONT KÖVETÉSI TÁVOLSÁG-AMIT BE KELL TARTANI----MÉG EGY MOTOROSNAK IS-VÁROSBAN 50-ES SEBESSÉGNÉL---szerencsére valóban nagyon ritkán kell arra mennem ---de ahogyan ahllom lassan úgyis kiürül hunnia-és néhány kuruczos ellenállón -persze szegény nyugdíjasokon és persze a pozitiv diszkrimináltak sok százezres rétegén kivül más nem is nagyon akar ott maradni..............ahogyan a nyugati sajtó illeti---röhejország---ban.”
 • 61. benzy 2012. március 29. 12:31
  „51. hahaha62 2012.03.29. 09:56

  Jóóóóóóóó ééééééééééég! Azért örülök, hogy már nem itt laksz... nem szeretnék veled összetalálékozni az utakon motorosként. Ezt azt hiszem szándékosságnak hívják. Együttműködés? Hm? Ha már mástól elvárod, te miért nem alkalmazod ezt az elvet? És nem hunnia, hanem Magyarország!”
 • 60. szsimon 2012. március 29. 12:30
  „Az hogy kihuzatta eros tulzas, 50nel nem ment gyorsabban az biztos... Lattam itt nehany hozzaszolast, azokra reagalnek: a tolatolampat nem lathatta mert (az egyebkent roman rendszamu) furgon orral kifele allt, tehat a vezetoje tokeletesen ralathatott az egesz rakpartra.... a motorrol nem csak a "nehany ezer ft-os" muanyagok tortek le, hanem teljesen ossze lett zuzva, pl a kormany is letort, sot meg az olaj is omlott belole (mellesleg a muanyagoknal a nehany ezer kb 100-150et takar)... a motorok fekei pedig teljesen jol vannak megtervezve, allitom hogy egy ilyen motor azonos sebessegrol az autok nagyreszenel rovidebb tavon meg tud allni... a becsapodas elott pedig a motor hangjat nem lehetett hallani, de a fekcsikorgast pedig igen... szoval az en velemenyem szerint egyaltalan nem a motoros a hibas... jha egyebkent lattam az egeszet”
 • 59. szsimon 2012. március 29. 12:30
  „Az hogy kihuzatta eros tulzas, 50nel nem ment gyorsabban az biztos... Lattam itt nehany hozzaszolast, azokra reagalnek: a tolatolampat nem lathatta mert (az egyebkent roman rendszamu) furgon orral kifele allt, tehat a vezetoje tokeletesen ralathatott az egesz rakpartra.... a motorrol nem csak a "nehany ezer ft-os" muanyagok tortek le, hanem teljesen ossze lett zuzva, pl a kormany is letort, sot meg az olaj is omlott belole (mellesleg a muanyagoknal a nehany ezer kb 100-150et takar)... a motorok fekei pedig teljesen jol vannak megtervezve, allitom hogy egy ilyen motor azonos sebessegrol az autok nagyreszenel rovidebb tavon meg tud allni... a becsapodas elott pedig a motor hangjat nem lehetett hallani, de a fekcsikorgast pedig igen... szoval az en velemenyem szerint egyaltalan nem a motoros a hibas... jha egyebkent lattam az egeszet”
 • 58. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. március 29. 11:48
  „Úgy tippelem volt 1-2 szemtanúja az esetnek (bár kitudja, mennyire haver)”
 • 57. hander 2012. március 29. 11:15
  „Hogy miért pont a rakparton húzogatják??? Mert ott látja mindenki, aki feltűnési viszketegébe szenved, annak pont jó hely a rakpart...”
 • 56. hahaha62 2012. március 29. 10:33
  „54.elgergho 2012.03.29. 10:13

  Köszöni jól van---ő nem fog motorozni-egyből pick upba ül-tudod-fő a biztonság----egyébként itt Ausztriában kevés ilyen van,mert tudnak vezetni és tisztelik a másikat----de ha hunniában vagyok csak pick up---az a biztos!

  még egy apróság-a rosz kívánság visszaszáll---és én csak leírtam , amit tapasztaltam----én tudom-hogy mindig van erősebb----valahogy még nem jutott eszembe egy kamionosnak városban beinteni----lásd kedves motoros barátaidnak viszont igen-----mindig az a vesztes-akinek az orra véres-nem elfelejteni......kedves motoroska-lehet,hogy pont TE szívtál ezzel---huh de sajnállak....50..azaz ötven városon belül!!!!!”
 • 55. klj-54 2012. március 29. 10:18
  „Három évig motorral jártam Hódmezőről Szegedre melózni amikor megnősültem.
  Utána átültem nagyobb járműre (busz, kamion).
  Abból amit a cikk leír egyértelműen a motorost lehet kérdőre vonni.
  Ha a cikkírója nem a valóságot írta le, akkor én is téves következtetést vontam le!”
 • 54. elgergho 2012. március 29. 10:13
  „48, 51!

  Bocs, ez lemaradt: Remélem a kedves Mama jó van! :-) Biztos nagyon büszke rátok.”
 • 53. elgergho 2012. március 29. 10:12
  „48, 51!
  Remélem van gyereketek, és ő egy hasonló gyökér gallytörőjén végzi majd!”
 • 52. igazságkereső 2012. március 29. 10:02
  „Bizony nem ártana, ha folyamatosan használnák az eszüket is a motorosok, a kihúzatás, a "kétkerekezés" ez mind előidézője lehet az ilyen komoly baleseteknek! Jó lenne, ha motorosok is tudomásul vennék végre, hogy a motorkerékpár is egy veszélye üzem, amit ennek megfelelően kell kezelni, üzemeltetni és vezetni!”
 • 51. hahaha62 2012. március 29. 09:56
  „szerencsére van autókámon hátul is gallytörőrács------én felkészültem rájuk.

  48.atti414 2012.03.29. 09:42

  azért ha nyitott szemmel közlekedik -lát érdekes dolgokat!!!!

  ---én 60-nal mentem---ami ugye eleve szabálytalan--VÁROSBAN!!!--HÍDON !!!--de motoros gyorsulós barátunk csak akkor kezdett nem előzgetni-mikor kimentem elé teljesen a záróvonalra-és gondolom nem tetszett a galllytörő , amely várta---előtte mindenkinek beintegetett---------egy csekély fékezés egy átszaladó macska miatt ilyenkor.....csodákra képes....ez csak egy költői véleményke volt-----A MOTOROS MEG HIÁBA GYORSUL NAGYON---CSAK 2 KERÉK!!!--JA ÉS HA JÓL TUDOM A KRESZ RÁ IS VONATKOZIK!”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy jelölt a múzeumigazgatói posztra

A jelentkezők közül legesélyesebb a történész-teológus Miklós Péter, a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. ügyvezetője. Tovább olvasom