Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Csak néhány járaton volt tömeg

Zsúfoltság alakult ki tegnap néhány autóbusz- és vasútvonalon, de a MÁV alkalmi jegykiadókkal, hosszú gyorsvonatokkal, mentesítő intercityvel készült. A hipermarketekben tolongtak a bevásárlók, a belvárosban értékes könyveket, ékszereket is vittek még a zárás előtti pillanatokban is.
Az ünnep előtti utolsó rohamot élték meg az utazók és a vásárlók tegnap. Több tesztszemélyt figyeltünk. Balogh Áron a MÁV által ünnepi intercitynek keresztelt mentesítő vonatán utazott Szegedről Debrecenbe. Dél körül, Kecskemét után, Szolnok előtt jelentette: még akadnak üres helyek. Fazekas Gábor Pestre utazva telefonált: a 2 órás pesti gyorsra mindenki fölfért, a jegyváltás gyors volt Szegeden, kis asztaloknál is árulták a bilétát a vasutasok. Molnár Gergely az esti Pest–Szeged gyorsvonaton utazva viszont arról számolt be: aki Kőbányán szállt föl, már nem talált szabad helyet.

Rendőri figyelem

Különösen figyelnek a rendőrök ünnepek előtt a nagy bevásárlóközpontok környékére – mondta Kónya Zsolt. A szegedi kapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője hozzátette: többször kellett intézkedniük amiatt, mert a szabálytalanul várakozók elállták a kijáratokat vagy a mozgássérülteknek fenntartott helyet az áruházaknál. Ilyenkor sok gyalogos is szabálytalanul kel át az úton. 
A Mars térről kora délután a pécsi és az egri busz egy tucat álló utassal ment el, épphogy benyomorgatták az utasok a csomagokat. A miskolci, pesti, gyöngyösi buszon mindenki ült. A negatív rekordot a székesfehérvári járat állította be. Az ajtót csak úgy lehetett becsukni, ha az utasok összehúzták magukat: 24 álló utas szorította be magát az öreg Ikarusba. Kaszai Bernadettől tudjuk: a délutáni Fehérvár–Szeged buszon még maradtak üres helyek.

A roham érződött minden bevásárlóhely környékén. A Rókusi körúti áruházban Tombácz Róbert óriási sort főleg a halaspult előtt látott, estefelé a Corában viszont kicsit kisebb volt a tömeg. Mindkét helyen rengeteg pénztárt nyitottak. A belvárosban az egyik ékszerbolt vezetője elmondta: nagy volt tegnap a nyüzsgés, egyértelmű, hogy sokan az utolsó napokra hagyták az értékes ajándékok vásárlását is. Egy nagy forgalmú belvárosi könyvesboltban az lepte meg az eladókat, hogy Nádas Péter új könyvét rekordmennyiségben vitték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom