Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

''Csak párok vagyunk, nem barátok''

Négy- és hatéves koruk óta táncolnak, hamarosan már versenyeznek is. Tanáraik szerint színpadra termettek. A vörös Krisztián és a sötét hajú Gitta külsőleg is összeillő pár, de barátságról szó sem lehet közöttük.
Terhes Gitta és Kulják Krisztián. Fotó: Frank Yvette
Annyira picik, hogy ha a színpadon táncolnak, a hátsó sorokban ülők felállnak, hogy lássák őket. Kicsik ugyan, de nem kezdők: két éve tanulják a lépéseket, a kéztartást, a mozdulatokat. A Forma Alapfokú Művészetoktatási Intézmény egyik legfiatalabb párosa, Terhes Gitta és Kulják Krisztián hat-, illetve nyolcévesek.

– Hatévesen kezdtem táncolni, nagyon szeretem, kedvenc táncom nincs – foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a vörös hajú Krisztián.
– Én négyévesen kezdtem, a kedvencem a csacsacsa – mondja a szép szemű Gitta, mire Krisztián helyesbít: akkor neki is az a kedvence.

A gyerekekkel az iskola tanévzáró gálaműsorának szünetében beszélgettünk, az angolkeringőn és a csacsacsán már túl voltak, a rumba és a jive még hátra volt.
– Egyáltalán nem nehéz táncolni. Figyelni kell a tartásra, a zenére és a lépésekre, hogy össze ne keverjük. Mert össze is lehet keverni. De azért jó ez a tánc – magyarázza Krisztián, és hozzáteszi: ilyen nagy fellépésük még sosem volt.
– Akkor Kübekházán mi volt? Nagyszínpad, nem? – igazítja ki Gitta.
– Ott is volt egy színpad, meg itt is van egy színpad – zárja le a vitát a kisfiú. Csoportjukban egyébként több a lány, ami a páros szerint azért van, mert a fiúknak nehezebb a dolga. Gitta kétéves pályafutása során táncolt már Patrikkal és Alexszel, de Krisztiánnal a legelégedettebb.

– Alexszel az volt a bajom, hogy nem nyitott ki rendesen, és nem lépett hátra, Patrik meg szorította a kezem.
– Én nem szorítottam, és engem választott – mondja büszkén Krisztián.
Arra a kérdésre, hogy a partnerségen túl barátok-e, mindkét gyerek határozott nemmel felel. „Csak párok vagyunk."

Tanáruk, Szabó Anita elmondja: a picik ugyanazokat a táncokat tanulják, mint a nagyok, csak egyszerűbb koreográfiával. Tapasztalata szerint a gyerekek a leghálásabb tanítványok, amit ők azzal tudnak viszonozni, hogy az anyuka, nagymama kedvéért beiratkozott kis táncosokkal megszerettetik a mozgást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christopher Lambert Szegeden

Testőrök nélkül érkezett tegnap Szegedre Christopher Lambert, akit hatalmas tömeg várt a Belvárosi… Tovább olvasom