Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Csak semmi babona! - Fekete macskák születtek Szegeden

Szeged - Hogy a fekete macska mennyire nem hoz szerencsétlenséget, és a péntek tizenharmadika mennyire nem szerencsétlen szám, arra bizonyítékaink vannak. Rögtön nyolc darab bizonyíték.
Hogy a fekete macska mennyire nem hoz szerencsétlenséget, és a péntek tizenharmadika mennyire nem szerencsétlen szám, arra bizonyítékaink vannak. Rögtön nyolc darab bizonyíték. A szegedi Faragó Csaba Lászlóék nőstény macskája ugyanis pénteken, tizenharmadikán nem kevesebb, mint nyolc fekete kiscicának adott életet, s ha a szerencsétlenségelmélet igaz lenne, a Faragó családban azóta már nem lenne kő kövön. Ezzel szemben a helyzet az, hogy – bár az egyik cica nem sokkal a születése után elpusztult – a tulajdonosok nem tudnak betelni a szénfekete szépségek nézegetésével, a kölykeit igencsak féltő anyamacska előzetes engedélye mellett. Írásos feliratot nem kell hozzá benyújtani a kölykök megtekintéséhez, de nem sok hiányzik hozzá...

Szerencse azonban nagyon is kell a hét cicához! Ennyi macska tudniillik – bárki beláthatja – sok lenne a háznál, és miután néhány hét múlva a kölyköket el lehet az anyukától választani, csak macskabarát, leendő tulajdonosok jelentkezésében bízhatnak Faragóék. S ha a leendő gazdik jól gondozzák a cicákat, kiderül: az a hipotetikus idea is téves, mely szerint a macska a házhoz ragaszkodik, az emberhez nem. Ennek ellenkezője az igaz! És az is igaz, hogy sötétben minden macska fekete. A fekete macska viszont nappal is. Világos?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz sziréna áll készenlétben megyeszerte

Mivel szerencsére nem kellenek, nem is figyelünk oda, hol vannak a környezetünkben lakossági… Tovább olvasom