Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Családi fagyizással ünnepeltek

Pintér Péter és Zita nemcsak a tanulásban, hanem az élet más területein is nagyon sikeres. A sokoldalú gyerekekre büszkék a szülők. Az édesapjuk szerint sosem kell biztatni őket, szorgalmasak, törekvőek, tehetségesek.
Az apa büszke lehet gyermekeire, Péterre és Zitára. Fotó: Frank Yvette
Pintéréknek három gyermekük van. Az édesapa ezúttal a két kisebb testvérrel jelent meg a fotózáson. Péter 14 éves, hetedik osztályos, Zita 11 esztendős, ötödik osztályba járt. Mindketten a szegedi Weöres Sándor Általános Iskola tanulói, és elsős koruk óta kitűnők. Azt mondták, szeretnek ugyan iskolába járni, de nem a tanulás miatt, hanem mert nap mint nap találkozhatnak a barátaikkal. Fontos számukra a kikapcsolódás is, mindketten sportolnak. Péter egy éve a Démász sportegyesületében evez, szabadidejét – ami marad – szereti a számítógép előtt tölteni. Matematika-, angol-, magyar- és számítástechnika-versenyeken vett részt az elmúlt évben. A számítástechnika-versenyre a legbüszkébb, ahol programozott.

Kishúga öt éve szertornázik, a diákolimpián bronzérmet nyert. Emellett furulyázik, szereti a kézművességet, sző, fon, üveget fest. Testvéréhez hasonlóan kedveli a tanulmányi versenyeket. Legutóbb a Herman Ottó környezetvédelmi versenyen szerzett oklevelet Budapesten.

Péter a jövő tanévre tervezi, hogy angolból középfokú nyelvvizsgát tesz, és kacérkodik a spanyol nyelv tanulásának gondolatával is.
– A gyerekeket nem kell különösebben ösztönözni, hogy tanuljanak. Tudják, mit várunk el tőlük, és ők is egyetértenek ezzel – mondta az édesapa. – Az évzárót követően elmentünk egy nagy családi fagyizásra, így ünnepeltünk. Csak fokozta az örömünket, hogy a feleségem is most diplomázott.

Arra a kérdésre, mi leszel, ha nagy leszel, Zita válasza: – Állatorvos szeretnék lenni, mert nagyon szeretem az állatokat, kivéve a pókokat és a csótányokat. Péter még bizonytalan a jövőjét illetően, annyit tud, hogy a biológia, a kémia, a nyelvek érdeklik igazán.

Mit tartogat a nyár? Pétert várja az edzőtábor, a legjobb formában kell lennie az országos bajnokságra. Azért a nyaralás és a vele járó pihenés sem maradhat el, a család belföldön tölti a vakációt.

Barna Krisztina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újul a bolt, csúful a tér

Felújítják a Csillag téri ABC-t. Az boltépítők közben tönkretették a vadonatúj kispiacot, a nemrég… Tovább olvasom