Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Családi könyvtári napok a Somogyiban

Csongrád megye - Hétfőtől egy hétig tartanak a hagyományos októberi könyvtári napok idei hiavatalos családi programjai, de a Somogyi-könyvtár és 13 fiókintézménye a hónap végéig gondoskodik eseményekről – hangzott el Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató szerdai sajtótájékoztatóján.
Tematikus napokon népszerűsítik az olvasást; kedden például Janikovszky Éva Bolyai utca 19. szám alatti szülőházánál. Október 14-én Czeizel Endre tart előadást a gyerekvállalásról, 30-án a vámpírokról szól majd a nap. A részletek elérhetők a Programpont rovatunkban és a könyvtár honlapján. Újdonság a könyvtárút nevű gyalogosan és biciklivel teljestíhető kirándulás lesz könyvtárról könyvtárra Békéscsabától Pécsig. Szegeden szerdán reggel 8-kor csatlakozhatnak a zarándokok, akik Domaszékig mennek.

Folytatódik a Somogyi vezette héttagú könyvtári konzorcium együttműködése – vette át a szót Sikaláné Sánta Ildikó igazgatóhelyettes. A szegedi városi gyűjtemény, valamint a vásárhelyi Németh László könyvtár, az algyői faluház, a szegedi Bibliotéka Egyesület, a mórahalmi, a kisteleki és a mindszenti könyvtár a korábbi, összesen 96 millió forintos infrastruktúrafejlsztését szoftvervásárlás követi, amely lehetővé teszi adatbázisok és helyismereti anyagok internetes megjelenítését. Nyelvi és szakmai képzéseket szerveznek és népszerűsítik az olvasást. Erre a konzorcium több mint 85 millió forintos támogatást nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég Alapítvány: fej-fej mellett Botka és B. Nagy

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint az önkormányzati választásokon az összes válaszadó 34 százaléka Botka Lászlót, 29 százalékuk B. Nagy Lászlót favorizálja. Tovább olvasom