Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Családi nap a Mars téri piacon: akcióztak az őstermelők

Szeged - Több száz forintot takaríthattak meg azok a szegediek, akik szombat helyett vasárnap délelőtt vásároltak a szegedi Mars téri piacon. Az őstermelők engedtek áraikból a rendkívüli családi napon.
Egy piacon kötelező alkudni, a 100 forintos sárgarépa csomójának árát illik 90-re lenyomni. Arra azonban még nem volt példa, hogy több száz forinttal adják olcsóbban a zöldséget, gyümölcsöt már kora reggel.

A szegedi Mars téren ez történt vasárnap: egységes, piros alapon fehér betűkkel megírt, akciót hirdető táblákat állíthattak fel az őstermelők és kereskedők az asztalukon. Aki nem engedett az árból, bánhatta: az akciós termékeknél akkora sor állt, hogy takarta a szomszéd termelő asztalát. Szilágyi Hajnalkánál a karfiol kilóját 230 forint helyett 180-ért lehetett megkapni. A forráskúti termelő jó ötletnek tartotta az igazgatóság kezdeményezését. Nagy keletje volt a zsombói földiepernek is: az árus, aki csak annyit közölt, Marikának hívják, 690 forintért adta az 1000 forintos epret. A nagycsarnokban különös akcióra figyelhettek fel a vevők. Ferenczi Gyula kiskereskedőnél füstölt áru, zöldség helyett most PI-vizet lehetett kóstolni. A 62 éves vállalkozó állítja: a termék megfiatalította.

Családi nap a Mars téri piacon: akcióztak az őstermelők. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Hétfőtől estig tart nyitva a piac

Hétköznapokon este 8-ig tart nyitva a Mars téri piac mától. A hosszított nyitva tartás nem kötelező az üzletek számára, de a piacigazgatóság szeretné, ha minél többen élnének vele. Erdei Péter szerint ha a bevásárlóközpontokban van vevő este, akkor miért ne lenne a piacon is.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. igazgatósága a nagyobb forgalomhoz családi nap szervezésével járult hozzá, a parkolóban játékos ügyességi versenyeket rendezett, bohócokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel, és volt sztárvendég is, a Barátok közt Hannája, Nyári Dia. A legnagyobb sikere a Szegedi Rendőrkapitányság standjának volt, ahol például ujj- és tenyérlenyomatokat készítettek.

Erdei Péterrel, a piac ügyvezetőjével is találkoztunk, fényképezőgéppel a nyakában ment egyik helyszínről a másikra. – Azért rendeztük meg a családi napot, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a piacra, arra, hogy itt is lehet jelentős kedvezményekkel vásárolni, nemcsak a multiknál. Az igazgatóság a programokkal, a termelők a nyereményekkel, az árengedménnyel járultak hozzá a sikerhez.

Olvasóink írták

 • 8. pakundekni 2012. június 05. 06:52
  „#1# : "Milyen jó, hogy erről utólag ír a DM! Előtte nem lehetett volna megemlíteni?"

  Figyelmesebben kellene újságot olvasni...én többször találkoztam a programajánlattal,a delmagyar.hu - n is, már a múlt héten!”
 • 7. Együgyű 2012. június 04. 18:29
  „,,Családi nap a Mars téri piacon: akcióztak az őstermelők"
  Ilyen stratégiai atombombát vetnek be Szegeden a politikusaink?
  Azok az őstermelők akcióznak, akik nem adnak számlát a vevőiknek? Ebből a haszonból tudnak akciózni? A csóró őstermelők vasárnap délelőtt nem árulják a portékájukat? A NAV a piacokon ezért is nem tart ellenőrzést rendszeresen? Az egyes számú őstermelők hova ennek nyaralni? Haitire vagy a kínai nagy falhoz?
  Köztudott, hogy Magyarországon mindenki őstermelő vagy földbirtokos a mezőgazdaságban! A nagybanit is ezért ellenőrzi ritkán a NAV? Egész évben ott is a nemzeti összetartozás napja van?
  OFF.”
 • 6. IVY 2012. június 04. 16:01
  „Nyugtát, blokkot viszont egyik sem ad. Itt tarolhatna a NAV!”
 • 5. Ineen 2012. június 04. 12:06
  „A Piacon is ki volt plakátolva, az ajtókra felragasztva. Rádio 88 is bemondta párszor, a Városi tv -n is volt a reklám.
  Piacra csak jár az ember, láthatta volna , hisz 2 hete kint volt már ......”
 • 4. Yucca 2012. június 04. 09:23
  „1. szatyi: Én valamelyik hirdetőújságban olvastam, hogy lesz, máshol valóban nem láttam.”
 • 3. joy 2012. június 04. 06:21
  „Lesz vevő a piacon estefelé is, ha lesz eladó... és megfelelően tájékoztatják a közönséget.
  Pölö óriás betűkkel-számokkal kiírják a bejáratokra, útszélére, amelyek 40-50 méterről is föltűnőek!

  A Kárász korzón sem halna meg az élet, ha úgy tennének, mint a borfeszt alatt láttam egyiküket, aki még a boltja elé is kirakott kevéske reklámárút.
  /Na persze az ár sem mind1 manapság, bár a turista-vendég nem annyira érzékeny rá, mint a mindennapok polgára./”
 • 2. szolcsányitamásné 2012. június 04. 00:44
  „Jó ötletnek tartom a hosszabb nyitvatartást. Ha az üzletek is és a termelők (kereskedők) is ott lesznek, én biztos messze elkerülöm a multikat. És szerintem nagyon sokan mások is.”
 • 1. szatyi 2012. június 03. 19:59
  „Milyen jó, hogy erről utólag ír a DM! Előtte nem lehetett volna megemlíteni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Homokháti bringázás - végkimerülésig

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba programsorozatában ma kerékpáros teljesítménytúrát rendeztek. Magam is belevágtam, és végigtekertem nagy távot, 80 kilométert. Tovább olvasom