Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Családi nap a Rókusi iskolában

Iskolába menni? Szombaton? A szegedi Rókusi Általános Iskola diákjai ezen a hétvégén ezt tették, hiszen most rendeztek első alkalommal családi napot a pedagógusok.
A szakadó eső ellenére több mint ezren fordultak meg szombaton az iskolában: a pedagógusok, diákok mellett ott voltak a szülők, nagyszülők, testvérek, barátok, egykori diákok, akik több tucat programon vehettek részt reggeltől estig.

A földszinti termek teljesen megteltek: sokan vérnyomást, vércukor-szintet mérettek, megnézették testsúlyindexüket. Nagy sikere volt a virágkötészetnek: szebbnél szebb csokrokat készítettek a gyerekek és a felnőttek. Aki szereti az állatokat, az megnézhette az állatszépségverseny jelöltjeit is.

Egy másik teremben izgalmas logikai fajátékokon tehették próbára tudásukat a kicsik, eggyel arrébb pedig egészséges ételeket kóstolhattak: zöldséges, hagymás rizst, különböző csírákat, teljes kiőrlésű gabonából sütött kenyeret - hogy csak néhány programot soroljunk fel.

Családi nap a Rókusi iskolában

Az iskola oldalánál, a Pacsirta utcában veterán motorokat nézhettek meg az érdeklődők, a tűzoltók bemutatójánál talán csak Samu, a rendőrkutya produkciója volt izgalmasabb. A tornacsarnok dugig megtelt, amikor Samu bemutatta több éves kiképzésének eredményét. Nagy nevetés söpört végig a teremben, amikor Samu és kiképzője játékosan civakodtak a labdán. Azt is megtudhattuk, hogy a kutya soha nem lesz felnőtt, mindig úgy viselkedik, mint egy gyerek, játékos marad függetlenül attól, hány éves.

A családi napon iskolai totót is kitölthettek a gyerekek és felnőttek, többek között arra is választ kellett adni, hány ablaka van az iskolának, mikor indították az angol-tagozatot, és mikor alapították az intézményt.

Családi nap a Rókusi iskolában Fotó: DM/DV (galéria)

A tornacsarnokban délelőtt az osztályok vehettek részt sportversenyen. Ezt követően az iskola diákjainak fellépése után Lola adott itt koncertet: a gyerekek együtt énekelték vele a slágereket. Nagy tapsot kapott Gonda Nikoletta és Noémi - repertoárjukból nem maradhatott ki a Titanic népszerű dala, a My heart will go on. A Folton Folt zenekar ritkaság számba megy a country-zenekarok között: ők magyarul adják elő dalaikat, amelyeket tapssal kísért a közönség.

Aki megéhezett, az délben pörköltet ebédelhetett. A napot tombolahúzás zárta: több mint száz értékes ajándék talált gazdára, köztük könyvek, kozmetikumok, a fődíj pedig egy kedvezményes családi utazás volt. A családi napot számos magánszemély és cég támogatta, a bevételt a Rókusi Iskola alapítványa kapja.

Olvasóink írták

  • 3. zsuzsmo 2010. május 17. 14:08
    „Jó volt, mi voltunk.. Csak egy beígért híres fitnesz-házaspár nem jött el... Bár nélkülük is jól érezték magukat a gyerekek. :)”
  • 2. cat49 2010. május 17. 11:36
    „A Gregorban is hagyományosan vannak családi napok, nagyon hasonló programokkal. Mindig nagyon jó szokott lenni.”
  • 1. Alpesi01 2010. május 16. 09:02
    „Az Alsóvárosi iskola is szombaton tartott egy nagyon sikeres családi napot. Itt már hagyománya van a családi napnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borközgyűlés a városházán

Rozéban már legyőztük a franciákat. A városházán borozva vitatták meg a hazai szőlőtermesztés jelenét és jövőjét. Tovább olvasom