Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Családi tragédia Zsombón: baltával ölte meg kisöccsét

Családi tragédia történt tegnap délután Zsombó egyik legelegánsabb utcájában: egy tizenöt éves lány baltával ölte meg kilencéves féltestvérét. A gyilkos tinédzsernek, aki már többször követett el öngyilkossági kísérletet, és egyszer elszökött otthonról, halállistája volt. A lista élén öccse neve szerepelt.
A tragédia helyszíne. Fotó: Karnok Csaba
Mentőautó parkolt a zsombói Juhász Gyula utca egyik háza előtt tegnap délután. A tetőteres, néhány éve épített ház előtt nyomozók írták jelentéseiket. A mentőből keserves zokogás hallatszott. Egy anyáé, aki tegnap elveszítette kilencéves gyermekét. Megölték. A gyilkos, ami egy anyai szívnek még fájdalmasabb, másik gyermeke, előző házasságából született lánya volt. A mentőben zokogó, idegösszeomlást kapott szőke asszony mellé nemsokára férje is beült, majd a kocsi a szegedi II-es kórház felé indult. Hamarosan újabb nyomozók érkeztek a ház elé, akiknek kollégáik jelentették a történteket, udvariasan megkérve minket, fáradjunk hallótávolságon kívülre. Mindössze annyit árultak el: a házban a már sokat látott rendőröket is borzasztó látvány fogadta.

A gyilkosság időpontjáról csak sejtéseink vannak: a környéken lakók szerint egy mentőautó és a körzeti megbízott délután fél ötkor volt a helyszínen. Állításuk szerint az anya csak ezután, férje még később érkezett haza. A rendőrök beszélgetéséből úgy vették ki, a lány baltával végzett öccsével. Ki értesíthette vajon a hatóságokat? A szemben lakó nyugdíjas nő úgy tudja, a lány a gyilkosság után elárulta szörnyű tettét valakinek, aki ezután riasztotta a rendőröket. Lehetett olyanról is hallani, hogy a lány maga telefonált a rendőrségre, de egyes állítások szerint tette elkövetése után egy Szeged felé tartó buszra szállt fel.

Az idegösszeomlást kapott édesanyát mentő szállította korházba. Fotó: Karnok Csaba
– A gyerekre Szegeden vigyáznak a rendőrség emberei – kaptunk szűkszavú tájékoztatót az időközben a helyszínre érkező Szegedi Zsolt alezredestől. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elrendelte a rendőrségi kordont, amit hét órakor a már szintén kiérkezett helyszínelők fel is vontak a ház körül. A hosszú ideig néptelen utca a nagy nyüzsgés miatt hamar tele lett bámészkodó szomszédokkal.

Versek a halálról

– Egyszer már elszökött otthonról, kétszer pedig öngyilkosságot is megkísérelt a lány. Itt mindenki tisztában volt azzal, hogy nincs nála minden rendben. Halállistát is készített, aminek első helyén az öccse szerepelt. Ezzel még büszkélkedett is az iskolában – árulta el Gellérfy Gergő, akinek egyik barátnője a lány osztálytársa volt. – Beszédhibás, művészlelkű, érdekes kislány, akinek több verse is megjelent a falu újságjában. Ezek mindegyike a halállal foglalkozott – tette hozzá a fiú édesapja. Arról is beszámoltak, a lányt betegségével már a szegedi pszichiátrián is kezelték.

– Mi történt itt? – kérdezte a család kertszomszédja, aki este hét után próbálta kocsijával megközelíteni a házát. Amikor tudomást szerzett a tragédiáról, teljesen összeomlott. – Előző héten még a kutyánkkal játszott a kisfiú az udvarunkban. A család éppen az udvar hátsó kerítését csinálta, a kissrác pedig sokszor átjött hozzánk játszani. Szuper kiskölyök volt – mondta megtörten a férfi, aki három hónapja költözött csak új házába és arról sem tudott, hogy a családnak van egy másik gyereke is.
Ez nem is csoda, hiszen a szomszédos kocsma alkalmazottai is megerősítették: a család együtt nagyon ritkán mutatkozott.

Becsengettünk közvetlen szomszédjukhoz is, hátha hallott valamit a gyilkos zajokból. Csöngetésünkre egy fiatalasszony nyitott ajtót, aki azt állította, egyáltalán nem ismeri a szomszédban lakó családot. – Nem mondott igazat. A halott kisfiú az ő fiának az osztálytársa volt. Sokszor ő vitte mindkét srácot reggel az iskolába – árulta el egy másik lakó az utcában.

Talán éppen a szomszéd fiatalasszonyhoz csöngethetett be a lány szörnyű tette után: az ismeretséget tagadó asszony szemében könnyek csillogtak.
A rendőrségi helyszínelők lapzártánkkor még a zsombói házban voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szúnyogirtó csak a vérszívóknak árt

Az elmúlt hét végén is irtották Szegeden a szúnyogokat. Házi gyérítéshez ingyentablettát ad a… Tovább olvasom