Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Csanádi György lett a legjobb apa

Csongrád megye - Egy szegedi jogász, könyvvizsgáló és adószakértő nyerte el a Csongrád megye legjobb apukája címet és egyúttal játékunk apa kategóriájának első helyezését.
Két rendkívül udvarias férfi fogadott bennünket, amikor felkerestük Csongrád megye legjobb apukáját. Fia, Csanádi Krisztián játékunkban 76 szelvényt küldött el szerkesztőségünknek. Sietett leszögezni: senkit nem akart meggyőzni, hiszen mindenkinek a saját édesapja a legjobb.

– Azért neveztem be, mert ő az, aki. És az elmúlt 19 évért. Azért, mert soha nem hallottam tőle: én vagyok az apád, azt csinálod, amit mondok! Azért, mert soha nem éreztette velem, hogy ő a felnőtt, én meg a gyerek. És azért, mert komolyan vesz engem. Nagyon sok időt töltöttünk és töltünk együtt. Nagyon sok országban jártunk már, és mindegyik utazás tartalmas volt. Nem tudom kijelenteni, hogy ezt vagy azt tanultam tőle, mert mellette minden tanulságos. Neki köszönhetem, hogy nem csinálok olyat, amit később megbánnék, és ez egy fontos elv az életemben. Azt szerettem volna, hogy mindenki megtudja, milyen jó ember ő, ezért is örültem, amikor egy reggel olvastam a játékkiírást. Tápén lakunk, és az iskolába menet 4–5 áruházban is megálltam, és megvettem az összes Délmagyarországot. Szinte függő lettem: mindennap kerestem a hirdetést, és amikor megjelent, újra felkerestem több üzletet. Nagyon örülök, hogy nyertünk! – tette hozzá a fiatalember, aki az érettségi bizonyítványának átvételére készül.

Csak leülünk és beszélgetünk!. Fotó: Frank Yvette
Csak leülünk és beszélgetünk!.
Fotó: Frank Yvette

Csanádi György pedig annak örül, hogy fia ezt gondolja róla. – Krisztián 1991-ben született, és az első pillanatoktól kezdve nagyon közel álltunk egymáshoz. Amikor 2002-ben úgy döntöttünk az édesanyjával, hogy felbontjuk a házasságunkat, a fiunk velem maradt. Immár nyolc éve élünk kettesben Krisztiánnal – az anyja egyébként újra férjhez ment, és most Németországban él. Kialakítottuk a magunk ritmusát. Igyekeztem mindig megbeszélni vele a dolgokat, és nem annyira gyerekként, inkább barátként kezeltem. Most pedig már felnőtt. Remek fiú: búvárkodik, repülőgépet vezet, utasszállító pilóta szeretne lenni, megvan a jogosítványa. És többszörös serdülő és ifjúsági magyar bajnok kenuban.

Az iskolában is helytáll, hamarosan felvételizik. El sem tudom mondani, milyen érzés, hogy nem egy hebrencs, felelőtlen fiatal, és nem kell attól tartanom, hogy rossz társaságba keveredik. Igyekeztem neki ott segíteni, ahol tudtam, hogy meggyőzzem: bármikor számíthat rám. Így amikor a Bakonyról tanultak, elvittem oda kirándulni. Volt, hogy 17 órát vezettem, amikor érte mentem az edzőtáborba a koszovói zavargások idején. Gyakran kérdezik tőlem, hogyan élünk mi ketten, ki intézi a háztartást? Természetesen mi. Talán nehéz elhinni, de nálunk nincs hangos szó, veszekedés vagy szobafogság. Csak leülünk és beszélgetünk, ha úgy jön oda hozzám: figyelj, fater! – mesélte Csanádi György.

Erre iszunk, apa! – Csanádi Krisztián és édesapja, György. Fotó: Frank Yvette
Erre iszunk, apa! – Csanádi Krisztián és édesapja, György.
Fotó: Frank Yvette

A játék

Minden évben június harmadik vasárnapján van az apák napja. Az alkalomból játékot szerveztünk, amelyben kerestük Csongrád megye legjobb apukáját. Összesen több mint 600 szelvényt küldtek be olvasóink, amelyeken a versenybe jelölték hozzátartozójukat. Három kategória nyerteseinek ma adjuk át az ajándékcsomagokat és a fődíjat, amelyet Csanádi György nyert a fia által beküldött 76 szelvénnyel.

Olvasóink írták

 • 5. collie 2010. június 26. 16:30
  „Én kíváncsi volnék a másik fia véleményére is, aki egy városban él a Legjobb Apukával, és akiről azt sem tudja, hogy él-e, hal-e.”
 • 4. gróf 2010. június 20. 09:47
  „3. hozzászólás IVY 2010.06.18. 16:04

  Neked hiszek...1. sztornó.”
 • 3. IVY 2010. június 18. 16:04
  „Jó fej a Gyuri. Szomszéd. :)”
 • 2. kakoszeged 2010. június 18. 13:14
  „...tényleg kedvesnek tűnik...de azért úgy nem lehet nehéz, hogy a zsozsónak nincsennek hijján...
  ...Minden jót kívánok a Papuskának! ;)”
 • 1. gróf 2010. június 18. 12:44
  „"Egy szegedi jogász, könyvvizsgáló és adószakértő nyerte el a Csongrád megye legjobb apukája címet"

  Ez a fajta az akinek bizonygatni kell, hogy jó ember vagy...jó ember vagy...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenséges múzeumi szöcskelakoma

Szeged - Lárvavacsora, szöcskedesszert és sáskanyárs – ez nem a legújabb ínyenc étterem… Tovább olvasom