Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csapdában a megye kórházai

Tízezer emberre tizenegy belgyógyászati ágy jut Bács-Kiskun megyében, Csongrádban viszont csak hét, pedig az itteni népegészségügyi mutatók nem jobbak – hangzott el tegnap délelőtt Szegeden a megyeházán, az egészségügyi tanácsadó testület ülése utáni tájékoztatón.
Tízezer emberre tizenegy belgyógyászati ágy jut Bács-Kiskun megyében, Csongrádban viszont csak hét, pedig az itteni népegészségügyi mutatók nem jobbak – hangzott el tegnap délelőtt Szegeden a megyeházán, az egészségügyi tanácsadó testület ülése utáni tájékoztatón. A neves orvosokból álló grémium is kezdeményezi a RET-ben az ágyszámelosztás és a finanszírozási szerződések nyomán kialakult új rendszer felülvizsgálatát. A tájékoztatón, amelyen Nógrádi Zoltán képviselő és a kórházigazgatók is részt vettek, elhangzott, a megyei önkormányzat mindhárom kórházának kedvezőtlenebb lett a finanszírozása.

A deszki kórház 20, a szentesi 25, a makói pedig 63 százalékkal kisebb teljesítményvolumennel kénytelen számolni – ez azt jelenti, hogy ezzel arányosan csökken a finanszírozás. Baráth Lajos makói kórházigazgató mindehhez hozzáfűzte: orvosi szempontból is át kell gondolni azt, hogyan oldható meg a makói és a vásárhelyi, környékbeli emberek sürgősségi ellátása Szegeden úgy, hogy itt nem növelték a kapacitást. Miközben az ellátás feltételei Vásárhelyen és Makón is adottak. Délelőtt még nem lehetett tudni, hogy Molnár Lajos miniszter lemond. Nógrádi Zoltán lapunk kérdésére azt mondta a hírre reagálva, reméli, hogy most egy kevésbé konfrontatív ember kerül a miniszteri székbe, akivel lehet érdemben tárgyalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a legolcsóbb sonkát keresik

A vásárlók idén már nem az ötszáz forintos sonkát keresik. Minőségi árut ezer forint környékén lehet… Tovább olvasom