Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csapó a pénzét akarja visszakapni Vass Imrétől

Zároltatta a Rádió Plusz vezetőjének, Vass Imrének a vagyonát Csapó Balázs, az ismert vállalkozó, aki lakossági érdekvédelmi megbízottként is dolgozik a szegedi városházán. Vass Imre kölcsönkért, de egyelőre nem fizette vissza a pénzt Csapónak. Csapó Balázs azt mondta: azt szeretné elérni, hogy Vass Imre fizesse vissza a kölcsönt. A rádiós ezzel szemben kijelentette, hogy az ítélet egy részével nem ért egyet.
Vass Imre az alperes és Csapó Balázs felperes ügyük bírósági tárgyalásán.Fotó: Karnok Csaba
Két kölcsön ügyében pereskedik Csapó Balázs, az ismert szegedi vállalkozó és a rádiós Vass Imre. A szegedi Rádió Pluszt vezető Vass az egyik ügyben a megyei bíróság előtt elismerte, hogy kölcsön kapott tízmillió forintot. A bíróság is úgy döntött, hogy Vass Imre fizessen, ő azonban fellebbezett. Az ítélet – az esetleges fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajtható. Csapó kivárt, majd mikor Vass Imre nem fizetett neki, újabb lépést tett: végrehajtást kért a megítélt összegre.

A másik, a hat és fél milliós kölcsön ügyében összetettebb a jogi helyzet. Vass Imre nem ismeri el, hogy ő kapta volna a kölcsönt, szerinte ahhoz – az általa fele részben birtokolt – a Rádió Plusz-t működtető FeS-Média Kft. jutott hozzá. A bíróság azonban úgy látta, Csapó és Vass Imre levelezése azt mutatja, hogy a kölcsönt Csapó Vassnak, és nem a cégnek adta. Ez az ügy is fellebbezéssel folytatódott.

Indulótőke

Csapó Balázs 2004 elején adott kölcsön Vass Imrének tízmillió forintot egy helyi rádiófrekvencia megvásárlására. Az eladó foglalót kért, és miután az adásvétel meghiúsult, a pénz elúszott. Csapó nem kérte vissza a kölcsönt, sőt, amikor megszületett a szerződés a rádió bérbeadásáról, a Rádió Plusz működtetéséhez további hatmilliót biztosított. Szerződésükben kikötötték: Vass fél év múlva visszafizeti a kapott kölcsönt, kamatokkal együtt.

Csapó nem vár a jogerős ítéletig: kérte Vass vagyonának zárolását, azaz biztosítási intézkedés elrendelése iránti kérelmet adott be. Ez érinti a rádiót működtető FeS-Média Kft.-t és Vass családi házát is.
Vass Imre szerint ez az ügy már régen nem a pénzről, hanem vállalkozásának tönkretételéről szól. Példaként azt említette, hogy Csapó részesedést vásárolt egy olyan cégben, amely régóta hirdetett náluk, majd személyesen mondta föl a szerződést. Vass szerint Csapó zaklatja a családját, illetve mindent megtesz azért, hogy őt befeketítse. Úgy gondolja, Csapó célja az, hogy őt személyesen megsemmisítse. Pedig a Vass érdekeltségébe tartozó Rádió Plusz piaci pozícióit megerősítette, megkerülhetetlen szereplője a szegedi médiapiacnak.

Csapó Balázs azt mondta: azt szeretné elérni, hogy Vass Imre fizesse vissza a kölcsönt. A rádiós ezzel szemben kijelentette, hogy az ítélet egy részével nem ért egyet, ezért a jogerős ítélet megszületéséig nem fog fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A baromfipestis legerősebb változata támadott

A baromfipestis legerősebb változata fertőzött Kübekházán és Röszkén, ahol négy portán mintegy… Tovább olvasom