Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csapó Balázs: második menet

Csapó Balázs az önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottja javaslatot tett Hódi Lajos, az önkormányzati temetkezési cég vezetőjének fölmentésére. A városházán nem foglalkoztak az üggyel. Csapó jegyzőkönyvbe foglalta, milyen visszásságok fordultak elő a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft.-nél.
Jegyzőkönyvbe foglalta Csapó Balázs, milyen visszásságok fordultak elő a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft.-nél. Csapó, az ismert szegedi vállalkozó, az önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottjaként korábban már vizsgálódott a temetkezési cégnél. Az általa visszásnak tartott ügyek miatt feljelentést is tett a városi ügyészségen, de nyomozás nem indult. Csapó most jegyzőkönyvbe vette a temetkezési kft. egy volt alkalmazottjának kijelentéseit. Ezt elküldte a város vezetőinek, és javasolta Hódi Lajos igazgató fölmentését.

Hódi Lajos vizsgálatot rendelt el cégénél. Fotó: Schmidt Andrea

Csapó Balázs kezdeményezte Hódi leváltását. Fotó: Miskolczi Róbert

Solymos László alpolgármester megkeresésünkre annyit közölt, hogy nem óhajtanak foglalkozni az üggyel, mert az két ember személyeskedésévé vált.
Hódi Lajos a Csapó-vádakról vizsgálatot rendelt el cégénél. Azt mondta, nem fogad el egyetlen állítást sem, cáfolta a Csapó jegyzőkönyvében foglaltakat. A temetkezési kft.-nél folyó vizsgálat során Babos Ferenc szolgáltatási igazgatóhelyettes jegyzőkönyvbe mondta: ilyen légkörben, ilyen fenyegetettség mellett nem kívánja a továbbiakban munkaviszonyát fenntartani. Hódi Lajos helyettese felmondását elfogadta.
– Négy meghallgatás után továbbra is állítom, hogy nem felelnek meg a valóságnak a jegyzőkönyvben foglaltak – hangsúlyozta Hódi. Szerint a Csapó-féle jegyzőkönyvet aláíró férfi súlyos beteg, többször a mentők vitték el, munkaidőben is megállapították ittasságát, majd többszöri figyelmeztetés után elküldték a cégtől.
A férfi utóbb nemcsak Csapónak nyilatkozott, hanem Hódi ügyvédjének is. Azt mondta, nem olvasta, csak aláírta a Csapó-féle jegyzőkönyvet. Az ügyvéd erről jegyzőkönyvet vett fel. Ebben a Hódi-féle jegyzőkönyvben a „koronatanú” gyakorlatilag visszavonta a Csapó-féle jegyzőkönyvben szereplő állításait.

Vádol és cáfol
Ravatalozás után a koporsóból az elhunytat gyakran hamvasztókoporsóba vagy inkább csak a fedelébe tették és így végezték a hamvasztást. A boncolás során keletkező „szennyvizet” – mely veszélyes hulladék – a derítőből gyakran búvárszivattyúval szivattyúzták ki a kerítésen kívülre. A Gyevi temetőből kiemelt csontokat zsákokba rakták és a Belvárosi temetőben egy nagy gödörbe öntötték ki, a zsákokat eladták. Az elhunyt hozzátartozói által kifizetett koporsóról letisztították a feliratot, és eladták – áll egyebek mellett a Csapó Balázs által fölvett jegyzőkönyvben. A Hódi Lajos által fölvetetett jegyzőkönyvbe ugyanaz a férfi, aki Csapónál vádolt, azt mondta: „Hódi Lajosra olyan terhelő adatok vannak benne (a jegyzőkönyvben – a szerk.), amiket én nem tettem, és ilyen terhelő adatról nem tudok.” Elismerte azt is, gyakran túlzott alkoholfogyasztás miatt panaszkodtak rá.
Tegnap megpróbáltuk fölkutatni az extrém vádakat megfogalmazó, majd ezt letagadó férfit, de nem jártunk sikerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétezren lubickoltak az első forró nyári hétvégén

Több mint kétezer szegedi választotta pihenésre, kikapcsolódásra az újszegedi strandot, a SZUE-t az… Tovább olvasom