Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Csapó bűnlajstromot készít

„Szándékos és tudatos jogsértéssel" vádolja Szeged előző ciklusbeli alpolgármestereit és jegyzőjét Csapó Balázs lakossági érdekképviseleti megbízott. A Szegedért Egyesület listán mandátumot szerzett képviselője tegnap arról tájékoztatott, hogy nevezettek több ügyben is törvénytelenül jártak el.
A szegedi közgyűlés mai alakuló ülésén a képviselő-testület megválasztja az alpolgármestereket, akik az előterjesztés szerint – Kozma József kivételével – ugyanazok lesznek, mint 2002 és 2006 között. Csapó Balázs az ő „ügyeikről" húszoldalas dokumentumot küld el minden képviselőnek, hogy megfontolt döntést hozhassanak. Az egyik ügyet Csapó a Szegedi Testamentum Kft.-nél tárta fel, észrevételei ellenére a város vezetősége semmit sem tett – állítja az előző ciklusban lakossági érdekvédelmi megbízottként dolgozott politikus.

Solymos László alpolgármester ennek kapcsán korábban azt nyilatkozta: büntetésből addig lesz Csapó Balázs érdekvédelmi megbízott, amíg be nem bizonyosodik róla, hogy alkalmatlan. Ez Csapó szerint hűtlen kezelés, hiszen a hivatal olyan embert fizet, aki – az alpolgármester szerint – nem tudja ellátni feladatát.

Solymos László lapunk kérdésére tegnap csak annyit közölt: „Csapó Balázs az október 1-jei önkormányzati választáson képviselőjelöltként 71 szavazatot kapott. Ezzel a szegediek kifejezték véleményüket a tevékenységéről: elegük van már a vádaskodásaiból."

P. Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Anna a Fidesz-frakció megyei közgyűlési elnökjelöltje

Magyar Annát jelöli a Fidesz a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki posztjára. A frakció erről a tegnap… Tovább olvasom